|
![]() |
#1 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
(riješeno) Greška s HDD-om u laptopu - boot volume unmountable
Evo ovako dosta cudan problem sa diskom, disk je sata 200GB Toshiba Kada boota sve ok, dodje do windows screena i samo nakon pola minute baci BSOD na kojem pise da je boot volume unmountable. E sad, kada bootam Linux koji isto imam gore sve ok, mogu pristupiti svim particijama osim onima na kojima su windowsi ( javlja neki ntfs error ... dosta dugacka poruka, updateam kad sve prepisem ) Kada odem na launch repair samo dodje black screen pojavi se kursor i tako stoji unedogled. Kada sam probao preko USB bootati win7 ( sve sam korake poduzeo po detaljnim upustvima ), on ocita USB disk, loada fajlove i opet isto kao i na repair stanju, samo crni ekran, kursor i to je to. Sada prebacujem podatke sa DATA particije na drugi komp. E sad jer moguce da je samo jedna particija fizicki otisla i sto mi treba da spojim taj disk na normalan PC ( znam da je 5V napajanje, sata je sata ) Bilo kakav savjet je dobrodosao... U krajnjem slucaju idem do linksa i uzet cu 320GB sata 2.5" HDD ( negdje oko 400kn), pa ono ako se moze to izbjeci bilo bi super |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Disturbed
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma nis ne brini, evo jednog kod mene na pc-u vec mjesec dana ukljucen. Iskreno, zaboravio sam ga, odnosno mislio sam da sam ga izgubio jer sam ga stavio gore na dvdrw i pokrio praznim bijelim cd coverom. ![]() btw i ovaj "mali" radi na 12v.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Disturbed
|
evo spojio ga na komp, uredno mi ga je prepoznao, obje particije, napravio scandisk i defrag win particije, nasao je gresaka nekih, napravio i defrag, i evo javljam se sa laptopa tako da sada sve sljaka kako treba. Zasto se bilo zblesiralo i zasto linux nije mogao pristupiti sistem particiji, a mogao je drugoj mi i dalje nije jasno, uglavnom zasad radi tako da ce ipak 400-500kn ostati u dzepu ( zasad ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Pa bilo je vec takvih problema, jednostavno los kontakt i slicno.. Otvorit laptop, izvadit hard i vratit i okej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Osim toga, odradio si Scandisk koji je (ipak) odradio svoje i zakrpao nešto na W7 particiji pa sad sve radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vjerojatno se radi o logičkim bad sektorima koji su bili na sistemskoj Windows particiji koji su onemogućavali bootanje. Dogodi se ponekad, a tada je dovoljno pokrenuti diagnostic utility od proizvođača diska ili chkdsk /p /r i greške će biti riješene.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|