PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Greška s HDD-om u laptopu - boot volume unmountable (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=191532)

h3lld 19.06.2010. 20:17

(riješeno) Greška s HDD-om u laptopu - boot volume unmountable

Evo ovako dosta cudan problem sa diskom, disk je sata 200GB Toshiba

Kada boota sve ok, dodje do windows screena i samo nakon pola minute baci BSOD na kojem pise da je boot volume unmountable.

E sad, kada bootam Linux koji isto imam gore sve ok, mogu pristupiti svim particijama osim onima na kojima su windowsi ( javlja neki ntfs error ... dosta dugacka poruka, updateam kad sve prepisem )

Kada odem na launch repair samo dodje black screen pojavi se kursor i tako stoji unedogled.

Kada sam probao preko USB bootati win7 ( sve sam korake poduzeo po detaljnim upustvima ), on ocita USB disk, loada fajlove i opet isto kao i na repair stanju, samo crni ekran, kursor i to je to.

Sada prebacujem podatke sa DATA particije na drugi komp.

E sad jer moguce da je samo jedna particija fizicki otisla i sto mi treba da spojim taj disk na normalan PC ( znam da je 5V napajanje, sata je sata )

Bilo kakav savjet je dobrodosao...

U krajnjem slucaju idem do linksa i uzet cu 320GB sata 2.5" HDD ( negdje oko 400kn), pa ono ako se moze to izbjeci bilo bi super

nino 19.06.2010. 20:54

Citiraj:

Autor h3lld (Post 1671130)
... i sto mi treba da spojim taj disk na normalan PC...

Isto sto i svakom s-ata disku, bilo 2,5 ili 3,5". Napon i data kabel. :D

h3lld 19.06.2010. 20:56

Citiraj:

Autor nino (Post 1671163)
Isto sto i svakom s-ata disku, bilo 2,5 ili 3,5". Napon i data kabel. :D

Znaci samo sata prikljucak za napajanje i kabel, ne moram se bojati onoga 12V vs 5V jer znam da 3.5" diskovi rade na 12V...

nino 19.06.2010. 21:03

Ma nis ne brini, evo jednog kod mene na pc-u vec mjesec dana ukljucen. Iskreno, zaboravio sam ga, odnosno mislio sam da sam ga izgubio jer sam ga stavio gore na dvdrw i pokrio praznim bijelim cd coverom. :D

btw i ovaj "mali" radi na 12v.

h3lld 20.06.2010. 01:41

evo spojio ga na komp, uredno mi ga je prepoznao, obje particije, napravio scandisk i defrag win particije, nasao je gresaka nekih, napravio i defrag, i evo javljam se sa laptopa tako da sada sve sljaka kako treba. Zasto se bilo zblesiralo i zasto linux nije mogao pristupiti sistem particiji, a mogao je drugoj mi i dalje nije jasno, uglavnom zasad radi tako da ce ipak 400-500kn ostati u dzepu ( zasad )

Joke 20.06.2010. 04:02

Pa bilo je vec takvih problema, jednostavno los kontakt i slicno..
Otvorit laptop, izvadit hard i vratit i okej.

Nikky 20.06.2010. 12:55

Osim toga, odradio si Scandisk koji je (ipak) odradio svoje i zakrpao nešto na W7 particiji pa sad sve radi.

domy_os 20.06.2010. 15:14

Vjerojatno se radi o logičkim bad sektorima koji su bili na sistemskoj Windows particiji koji su onemogućavali bootanje. Dogodi se ponekad, a tada je dovoljno pokrenuti diagnostic utility od proizvođača diska ili chkdsk /p /r i greške će biti riješene.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:38.