|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
Clock AMD64 FX-55
Kako sam do sada bio na Intelu, i sto se tice clocka sve imam u malom prstu, međutim kako sam sada presao na AMD-a, (fakat je bolji), imam par pitanja i nejasnoća!!! Prije cca. 2 mjeseca kupio sam 3500+ Winchester i MSI Neo2 Platinum, sve je savrseno radilo, clock 250x10 bla, bla, vrag mi nije dao mira pa sam nabavio FX-55 i onda su nastali problemi kod clocka. Ne ide preko 220x13, sve drugo sta sam probao bilo je nestabilno 260x10, 250x11 itd. Ako netko ima kakav savjet ili je imao iskustva molim za pomoc. CPU po defaultu radi cuda, brzi je od clockanog 3500+, ali nisam uzeo takav CPU da ga drzim na defaultu. Konfa: - MSI Neo2 Platinum - AMD FX-55 - Crosair 2xTwinX 4400 C25 - Maxtor 250 Gb - WD 160 Gb thx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
mozda ti komp kod tako visokog fsb nije nestabilan radi procesora
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Konfa je ista kao i kada je bio 3500+, samo sam promjenio Cpu. Na istoj konfi je sa 3500+ isao do 275x10, tako da su iskljucene sve druge mogucnosti |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne nego FX nije proc za clockanje.
![]() |
![]() |
#7 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
kak nije proc za clockanje,samo ovisi od serije,decki sa XS-a ga voze na 3+ghz,heben proc...nema sta...ali ova maticna me bode u oci....probaj kod nekog frenda ili nekog stavit prc pa pokusajte,pa ces znat kaj te koci...ali i ljudi su se zalli da fx im ne radi ko winchester(naravno sto se clockanja tice....) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Budem probao sa drugom plocom, thx na savjetima, javim rezultat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
pa fx bi se trebao bolje klokat od winchestera....treabo bi ići do 3ghz bez dizanja voltaže!!! ja isto mislim da s matičnom tu neš ne štima....probaj flashat najnoviji bios |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
evo, konacno je otkriven "krivac", MBO pukla, probano na novoj sve radi ok, 3.0 bez greske, samo da sad sve poslozim kak treba i to bi trebalo biti to, thx svima :burn: |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
Nakon "mukotrpnog" slaganja i bezbrojnog restartanja i xyz testova i benchmarka konacno sve radi kak treba Cpu: 250x12 (FX-55 1.60v) Ram: 2,3,3,6 (2T) (2x1Gb Twinx Corsair 4400 C25 2.80v) Vga: 430/1100 (6800 GT) Jos jednom, svima thx na pomoci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
a si probao cas2.5 i 1T? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
nemre raditi na 2T kada su 4 modula |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
ekipa fx55 redovito vozi na 3GHz bez beda na zraku ako je netko rekao da se ne klokaju, najbolji proc trenutno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Ima 2xpo paket 2x512MB. ![]() DAj probaj neki test odvrtit s 2GB i 2T i onda isti taj s 1GB i 1T pa da vidimo razliku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
budem napravio neke testove pa postam, malo sam u vremenskoj stisci, nadam se da cu next tjedan sloziti neke testove, koliko sam platio proc ? neke kombinacije su bile u igri, uglavnom povoljno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|