|
![]() |
#1 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
(riješeno) MBO ASRock M3A785GMH - ne rade dva displaya i zvuk na HDMI-u
Citiraj:
Uzeo sam upravo ovu konfiguraciju koju si mi predložio, samo sa antac 300 kućištem, došao doma, instalirao W7 i sve drivere i evo već nekoliko sati tu gubim živce oko dva problema: 1. Najveći je problem taj da nikako, ali nikako, ne mogu natjerati matičnu/grafičku da mi vrti sliku na dva monitora tj. na monitoru i tv-u. Tv mi je uključen na HDMI, a monitor na DVI i ako su oba uključena nema slike nigdje kad ga startam i što god da isključim slike nema. AKo ga startam samo sa jednim monitorom slika se pojavi, ali - ako imam dvi uključen, ukopčavanjem HDMI-a mi se gubi slika na monitoru, a ne pojavljuje se na tv-u. Ako startam sa HDMI-em, slika je na telki, ali kad uključim DVI ništa se ne dešava sa monitorom niti ga komp uspijeva detektirati. Instalirao sam sve drivere i ništa, skinuo drivere za w7...ništa...napravio drugu particiju, instalirao vistu instalirao sve potrebne drivere - velika nula. A neophodno mi je da imam oba ekrana funkcionalna...za poluditi.. 2. HDMI i zvuk - dali je moguće da ova matična/garfička ne prenosi zvuk kroz HDMI? Ako da onda sam se zahebao, ali sve sam već platio, sad ne mogu nazad... molim pomoć jer gubim i živce i san ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
1. moguce je okristiti samo jedan digitalni izlaz istovremeno (ili DVI ili HDMI) (pise ti u prirucniku koji si dobio uz plocu) 2. radi sigurno, samo trebash potrazit po forumu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
MBO ASRock M3A785GMH - ne rade dva displaya i zvuk na HDMI-u
dakle ovako ide stvar, kupio sam u ADM-a konfu, dečki su mi ju složili i evo sad problema: Radi se o ploči od Asrocka M3A785GMH/128M 1. Najveći je problem taj da nikako, ali nikako, ne mogu natjerati matičnu/grafičku da mi vrti sliku na dva monitora tj. na monitoru i tv-u. Tv mi je uključen na HDMI, a monitor na DVI i ako su oba uključena nema slike nigdje kad ga startam i što god da isključim slike nema. AKo ga startam samo sa jednim monitorom slika se pojavi, ali - ako imam dvi uključen, ukopčavanjem HDMI-a mi se gubi slika na monitoru, a ne pojavljuje se na tv-u. Ako startam sa HDMI-em, slika je na telki, ali kad uključim DVI ništa se ne dešava sa monitorom niti ga komp uspijeva detektirati. Instalirao sam sve drivere i ništa, skinuo drivere za w7...ništa...napravio drugu particiju, instalirao vistu instalirao sve potrebne drivere - velika nula. A neophodno mi je da imam oba ekrana funkcionalna...za poluditi.. 2. HDMI i zvuk - dali je moguće da ova matična/garfička ne prenosi zvuk kroz HDMI? Ako da onda sam se zahebao, ali sve sam već platio, sad ne mogu nazad... molim pomoć jer gubim i živce i san ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
U priručniku mi piše da mogu raditi do tri monitora odjednom i da mogu uključiti i hdmi i dvi i vga. Na žalost sad nemam običan vga kabel uz sebe da ga probam, ali eto, piše kako piše. Kad jednom sve spojim kako treba provjerit ću i HDMI audio, hvala. ![]() Zadnje izmijenjeno od: McG. 06.03.2010. u 02:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Baš čitam priručnik, koji veli: "DVI-D and HDMI monitors cannot display at the same time. You can only choose the combination for dual monitor output support: DVI-D + D-Sub or HDMI + D-Sub." Zvuk preko HDMI bi trebao raditi ako si instalirao HDMI audio driver. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2010
|
Izgleda da ćeš morati kupiti i grafu |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
Dečki hvala, našao sam stari vga kabel i sada mi radi, jedino kaj mi je slika na monitoru max 1024*768 jer ga ne prepoznaje kako treba. Trebam naći neku drugu soluciju i kombinaciju. Meni je stvarno u manualu pisalo ovo da se sve može spojiti, tj. i dalje piše, ma nemam pojma. Audio driver sam instalirao, ali ništa za sada - ni zvuka. Slika radi odlično, ali zvuka i dalje nema. Kad instaliram HDMI audio ATI driver jednostavno mi ništa od zvuka ne radi Zadnje izmijenjeno od: McG. 06.03.2010. u 02:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Normalno da ide zvuk preko HDMI-a ![]() Kaj se tiče ostalog-prije je na takvim integrušama bilo pravilo da ne možeš koristiti HDMI i DVI u isto vrijeme, DVI/VGA ili HDMI/VGA kombinacija bi trebala raditi. Pročitaj drugi put malo specifikacije po netu prije kupovine.
![]() |
#9 | |
Registered User
|
Citiraj:
ali zvuk i dalje ne radi, daje mi samo opciju ili običnih zvučnika ili s-pdif digitalnog izlaza koji mi je iza...ali HDMI zvuk nula... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Da li u postavkama zvuka imaš kao izvor zvuka samo Realtek ili još nešto? Kod ATI desktop grafa, sa Catalystom dolaze i driveri za njihov ATI HD Audio i da bi i zvuk išao putem HDMI-ja, treba odabrati ATI Audio kao izvor zvuka. Obzirom da imaš ATI čipset, koji također koristi Catalyst drivere, možda trebaš instalirati/odabrati drugi izvor zvuka.
![]() |
#12 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Tutlavi, nemoj spamat po ostalim podforumima-sve ti je prebačeno tu ![]() I pročitaj malo taj priručnik i po forumu, pisalo se ne jedamput i dva monitora i o zvuku preko HDMI-a.
![]() |
#13 | |
Registered User
|
Citiraj:
Trebao sam u BIOSU odabrati HDMI on board audio, staviti pod enable i to je bilo to. sad je sve ok... pozdrav Zadnje izmijenjeno od: tutlavi. 06.03.2010. u 11:34. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|