Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.03.2010., 00:27   #1
tutlavi
Registered User

Datum registracije: Aug 2009
(riješeno) MBO ASRock M3A785GMH - ne rade dva displaya i zvuk na HDMI-u

Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Nije potrebno potrošiti tih 4000kn, može i ovako:
Ukupno: 3.365,00Kn

Naravno, postoji mnogo kombinacija za tu namjenu s tim budžetom. Možeš uzeti slabiji proc i manji disk pa uštedjeti ili možda bolje kućište, jači proc ili odvojenu grafičku i opet ostati unutar budžeta.
Redscro (ili tko god drugi) molim pomoć.
Uzeo sam upravo ovu konfiguraciju koju si mi predložio, samo sa antac 300 kućištem, došao doma, instalirao W7 i sve drivere i evo već nekoliko sati tu gubim živce oko dva problema:

1. Najveći je problem taj da nikako, ali nikako, ne mogu natjerati matičnu/grafičku da mi vrti sliku na dva monitora tj. na monitoru i tv-u. Tv mi je uključen na HDMI, a monitor na DVI i ako su oba uključena nema slike nigdje kad ga startam i što god da isključim slike nema. AKo ga startam samo sa jednim monitorom slika se pojavi, ali - ako imam dvi uključen, ukopčavanjem HDMI-a mi se gubi slika na monitoru, a ne pojavljuje se na tv-u. Ako startam sa HDMI-em, slika je na telki, ali kad uključim DVI ništa se ne dešava sa monitorom niti ga komp uspijeva detektirati. Instalirao sam sve drivere i ništa, skinuo drivere za w7...ništa...napravio drugu particiju, instalirao vistu instalirao sve potrebne drivere - velika nula. A neophodno mi je da imam oba ekrana funkcionalna...za poluditi..

2. HDMI i zvuk - dali je moguće da ova matična/garfička ne prenosi zvuk kroz HDMI? Ako da onda sam se zahebao, ali sve sam već platio, sad ne mogu nazad...

molim pomoć jer gubim i živce i san
tutlavi je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2010., 00:37   #2
danij3l
Premium

danij3l's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
1. moguce je okristiti samo jedan digitalni izlaz istovremeno (ili DVI ili HDMI) (pise ti u prirucniku koji si dobio uz plocu)
2. radi sigurno, samo trebash potrazit po forumu
danij3l je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2010., 00:37   #3
tutlavi
Registered User

MBO ASRock M3A785GMH - ne rade dva displaya i zvuk na HDMI-u

dakle ovako ide stvar, kupio sam u ADM-a konfu, dečki su mi ju složili i evo sad problema:
Radi se o ploči od Asrocka M3A785GMH/128M

1. Najveći je problem taj da nikako, ali nikako, ne mogu natjerati matičnu/grafičku da mi vrti sliku na dva monitora tj. na monitoru i tv-u. Tv mi je uključen na HDMI, a monitor na DVI i ako su oba uključena nema slike nigdje kad ga startam i što god da isključim slike nema. AKo ga startam samo sa jednim monitorom slika se pojavi, ali - ako imam dvi uključen, ukopčavanjem HDMI-a mi se gubi slika na monitoru, a ne pojavljuje se na tv-u. Ako startam sa HDMI-em, slika je na telki, ali kad uključim DVI ništa se ne dešava sa monitorom niti ga komp uspijeva detektirati. Instalirao sam sve drivere i ništa, skinuo drivere za w7...ništa...napravio drugu particiju, instalirao vistu instalirao sve potrebne drivere - velika nula. A neophodno mi je da imam oba ekrana funkcionalna...za poluditi..

2. HDMI i zvuk - dali je moguće da ova matična/garfička ne prenosi zvuk kroz HDMI? Ako da onda sam se zahebao, ali sve sam već platio, sad ne mogu nazad...

molim pomoć jer gubim i živce i san stavio sam ovo i na tmeu o konfiguracijama gdje su mi dečki predložii ovo, ali kako sam lud rekoh idem i ovdje zatražiti pomoć
Staro 06.03.2010., 00:44   #4
tutlavi
Registered User

U priručniku mi piše da mogu raditi do tri monitora odjednom i da mogu uključiti i hdmi i dvi i vga.
Na žalost sad nemam običan vga kabel uz sebe da ga probam, ali eto, piše kako piše.
Kad jednom sve spojim kako treba provjerit ću i HDMI audio, hvala.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 06.03.2010. u 02:55.
Staro 06.03.2010., 00:59   #5
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Baš čitam priručnik, koji veli: "DVI-D and HDMI monitors cannot display at the same time. You can only choose the combination for dual monitor output support: DVI-D + D-Sub or HDMI + D-Sub."

Zvuk preko HDMI bi trebao raditi ako si instalirao HDMI audio driver.
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2010., 01:02   #6
muhaqeri
Registered User

muhaqeri's Avatar

Datum registracije: Feb 2010
Izgleda da ćeš morati kupiti i grafu
muhaqeri je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2010., 01:30   #7
tutlavi
Registered User

Dečki hvala, našao sam stari vga kabel i sada mi radi, jedino kaj mi je slika na monitoru max 1024*768 jer ga ne prepoznaje kako treba.
Trebam naći neku drugu soluciju i kombinaciju. Meni je stvarno u manualu pisalo ovo da se sve može spojiti, tj. i dalje piše, ma nemam pojma.
Audio driver sam instalirao, ali ništa za sada - ni zvuka. Slika radi odlično, ali zvuka i dalje nema. Kad instaliram HDMI audio ATI driver jednostavno mi ništa od zvuka ne radi

Zadnje izmijenjeno od: McG. 06.03.2010. u 02:54.
Staro 06.03.2010., 03:17   #8
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Normalno da ide zvuk preko HDMI-a

Kaj se tiče ostalog-prije je na takvim integrušama bilo pravilo da ne možeš koristiti HDMI i DVI u isto vrijeme, DVI/VGA ili HDMI/VGA kombinacija bi trebala raditi.

Pročitaj drugi put malo specifikacije po netu prije kupovine.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2010., 08:27   #9
tutlavi
Registered User

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Normalno da ide zvuk preko HDMI-a

Kaj se tiče ostalog-prije je na takvim integrušama bilo pravilo da ne možeš koristiti HDMI i DVI u isto vrijeme, DVI/VGA ili HDMI/VGA kombinacija bi trebala raditi.

Pročitaj drugi put malo specifikacije po netu prije kupovine.
sliku sam sredio...upue nisu dovoljno detaljne pa ne piša ništa o nemogućnosti kombinacije dvi+hdmi
ali zvuk i dalje ne radi, daje mi samo opciju ili običnih zvučnika ili s-pdif digitalnog izlaza koji mi je iza...ali HDMI zvuk nula...
Staro 06.03.2010., 08:40   #10
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor tutlavi Pregled postova
sliku sam sredio...upue nisu dovoljno detaljne pa ne piša ništa o nemogućnosti kombinacije dvi+hdmi
ali zvuk i dalje ne radi, daje mi samo opciju ili običnih zvučnika ili s-pdif digitalnog izlaza koji mi je iza...ali HDMI zvuk nula...
Imas li koji upitnik u Device manageru?

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2010., 09:27   #11
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Da li u postavkama zvuka imaš kao izvor zvuka samo Realtek ili još nešto? Kod ATI desktop grafa, sa Catalystom dolaze i driveri za njihov ATI HD Audio i da bi i zvuk išao putem HDMI-ja, treba odabrati ATI Audio kao izvor zvuka. Obzirom da imaš ATI čipset, koji također koristi Catalyst drivere, možda trebaš instalirati/odabrati drugi izvor zvuka.
Staro 06.03.2010., 10:52   #12
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Tutlavi, nemoj spamat po ostalim podforumima-sve ti je prebačeno tu
I pročitaj malo taj priručnik i po forumu, pisalo se ne jedamput i dva monitora i o zvuku preko HDMI-a.

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2010., 11:09   #13
tutlavi
Registered User

Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Tutlavi, nemoj spamat po ostalim podforumima-sve ti je prebačeno tu
I pročitaj malo taj priručnik i po forumu, pisalo se ne jedamput i dva monitora i o zvuku preko HDMI-a.
Sve riješeno!
Trebao sam u BIOSU odabrati HDMI on board audio, staviti pod enable i to je bilo to. sad je sve ok...
pozdrav

Zadnje izmijenjeno od: tutlavi. 06.03.2010. u 11:34.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno