|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
(riješeno) Komp se gasi nakon dvije sekunde
pozdrav imam jedan problem sa kompom: intel 2.4 ghz core2duo mbo msi p35 neo ram 4gb corsair napajanje xilence 420W do nedavno je sve radilo normalno (oko pol godine star komp) i neki dan se počelo dešavati da nakon kaj upalim komp, on se zgasi nakon dvije tri sekunde (ono kaj maticna zna radit, nakon sto nestane struje i sl.) i ne da se nikako upalit fan od procesora se vrti (znaci nije ono automatsko gasenje zbog fana) jucer je stara uspjela upalit komp, al je dobila poruku prije biosa nesto u stilu previous attemp of overclocking failed. znam da nitko od ukućana nije radio nista oko overclockinga i slicnih stvari dakle, komp se nakon kaj upalim ugasi za 2 sekunde... hvala unaprijed edit: napravio sam clear cmos (prebacio jumpere) i sad se komp upali i stoji crna slika konstantno (nema slike od biosa ni onog pip zvukića) Zadnje izmijenjeno od: ferenc. 02.12.2009. u 16:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: May 2008
|
Ja bih se kladio da te Corsair memorija zeza. Posudi od nekog plocicu memorije i probaj s njom upalit komp. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj ostaviti samo jedan keksic rama pa palit, je li cooler dobro lezi na procesoru? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
upali se na 2 sek i zgasi komp je radio pol godine, a niko nije nis prckao iznutra tak da bi cooler trebao lezati normalno na procesoru |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Izvadi sve vani na stol samo ploca + proc + keksic rama pa pali.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
ma izgleda da je riknulo napajanje uzeo sam drugo, clear cmos, i komp se dize normalno a ovo napajanje ne podize ni drugi komp imam jos jedno pitanje. na drugom napajanju se ventilator ne vrti. komp radi skroz normalno, a kad probam s rukom ne cini mi se nesto pretoplo napajanje. jel to normalno il trebam i to napajanje dat provjerit? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a trebao bi se vrtjeti. Eventualno ako je neka regulacija po temperaturi pa da je toliko hladno da je eto, zakljucilo da mu vent uopce ne treba ![]() Malo optereti stroj nekim bench programom da povuce vise struje i prati napajanje, ako se ni tada vent ne upali vjerojatno bi ga trebao pregledati. Reklamirat/zamjenit vent, kakve su ti vec opcije na raspolaganju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
pa bi bilo zgodno da ako ga mogu manualno prisilit, i ak onda nece ziher nesto ne valja.. edit: počelo se vrtit čudovište. samo me zanima (pošto mi garancija traje još 3 mj) dal je to normalno da se nekad uopce ne vrti, a nekad da? hvala Zadnje izmijenjeno od: ferenc. 05.12.2009. u 13:32. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
normalno je, moj se cors nekada tolko sporo vrti kada ne opteretim komp da mislim kada ga pogledam da ce vent stat hehehe ali mi se i inace ma sto mu god radio nece zavrtiti da ga ja cujem. zivio overkill heeh |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|