PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Komp se gasi nakon dvije sekunde (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=168751)

ferenc 02.12.2009. 15:35

(riješeno) Komp se gasi nakon dvije sekunde

pozdrav

imam jedan problem sa kompom:

intel 2.4 ghz core2duo
mbo msi p35 neo
ram 4gb corsair
napajanje xilence 420W

do nedavno je sve radilo normalno (oko pol godine star komp) i neki dan se počelo dešavati da nakon kaj upalim komp, on se zgasi nakon dvije tri sekunde
(ono kaj maticna zna radit, nakon sto nestane struje i sl.)
i ne da se nikako upalit
fan od procesora se vrti (znaci nije ono automatsko gasenje zbog fana)

jucer je stara uspjela upalit komp, al je dobila poruku prije biosa nesto u stilu previous attemp of overclocking failed. znam da nitko od ukućana nije radio nista oko overclockinga i slicnih stvari

dakle, komp se nakon kaj upalim ugasi za 2 sekunde...

hvala unaprijed

edit: napravio sam clear cmos (prebacio jumpere) i sad se komp upali i stoji crna slika konstantno (nema slike od biosa ni onog pip zvukića)

Flikoman 02.12.2009. 16:02

Ja bih se kladio da te Corsair memorija zeza.

Posudi od nekog plocicu memorije i probaj s njom upalit komp.

Joke 02.12.2009. 16:36

Probaj ostaviti samo jedan keksic rama pa palit, je li cooler dobro lezi na procesoru?

ferenc 02.12.2009. 19:17

Citiraj:

Autor Joke (Post 1500664)
Probaj ostaviti samo jedan keksic rama pa palit, je li cooler dobro lezi na procesoru?

cim izkopcam kabel od napajanja da izvadim rame opet se javlja stari problem
upali se na 2 sek i zgasi

komp je radio pol godine, a niko nije nis prckao iznutra tak da bi cooler trebao lezati normalno na procesoru

Joke 02.12.2009. 20:31

Izvadi sve vani na stol samo ploca + proc + keksic rama pa pali..

ferenc 04.12.2009. 00:06

Citiraj:

Autor Joke (Post 1500866)
Izvadi sve vani na stol samo ploca + proc + keksic rama pa pali..

ma izgleda da je riknulo napajanje
uzeo sam drugo, clear cmos, i komp se dize normalno
a ovo napajanje ne podize ni drugi komp

imam jos jedno pitanje. na drugom napajanju se ventilator ne vrti. komp radi skroz normalno, a kad probam s rukom ne cini mi se nesto pretoplo napajanje.
jel to normalno il trebam i to napajanje dat provjerit?

hvala

greg SE 04.12.2009. 12:11

a trebao bi se vrtjeti. Eventualno ako je neka regulacija po temperaturi pa da je toliko hladno da je eto, zakljucilo da mu vent uopce ne treba :)
Malo optereti stroj nekim bench programom da povuce vise struje i prati napajanje, ako se ni tada vent ne upali vjerojatno bi ga trebao pregledati. Reklamirat/zamjenit vent, kakve su ti vec opcije na raspolaganju :D

ferenc 05.12.2009. 13:07

Citiraj:

Autor greg SE (Post 1502382)
a trebao bi se vrtjeti. Eventualno ako je neka regulacija po temperaturi pa da je toliko hladno da je eto, zakljucilo da mu vent uopce ne treba :)
Malo optereti stroj nekim bench programom da povuce vise struje i prati napajanje, ako se ni tada vent ne upali vjerojatno bi ga trebao pregledati. Reklamirat/zamjenit vent, kakve su ti vec opcije na raspolaganju :D

jel postoji kakav software za ubrzavanje fana il usporavanje? nisam nabavio nikakav benchmark, al ovaj se ni u igrama ne okrece...
pa bi bilo zgodno da ako ga mogu manualno prisilit, i ak onda nece ziher nesto ne valja..

edit:

počelo se vrtit čudovište. samo me zanima (pošto mi garancija traje još 3 mj) dal je to normalno da se nekad uopce ne vrti, a nekad da?
hvala

marko_zg 05.12.2009. 15:25

normalno je, moj se cors nekada tolko sporo vrti kada ne opteretim komp da mislim kada ga pogledam da ce vent stat hehehe ali mi se i inace ma sto mu god radio nece zavrtiti da ga ja cujem. zivio overkill heeh

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:05.