Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.11.2009., 20:59   #1
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
spajanje ap-om na eduroam

zamolile su me frendice da se raspitam, pa pitam vas
nedavno su se 3 kolegice s moje godine uselile u novi stan, i u tom stanu love eduroam wireless mrežu. problem je šta se ne uspijevaju spojit, one imaju signal ali njihov signal ne dolazi do ap-a. na sva 3 laptopa je ista priča (2 hp-a i jedan fujitsu siemens).
palo mi je na pamet da kupe ap.
sad me zanima kako to izvest? pretpostavljam da client ne ide, jer treba securew2 autentifikacija koju ap-ovi ne podržavaju. bi li se moglo sa universal repeater mode-om to izvest? stavit ap na prozor,zavidat malo jaču antenu, podesit ga da repetira eduroam mrežu, pa neka se njih 3 spajaju na njega?
sad sve 3 plaćaju onaj vip carnet 5 gb paket svaki mjesec, ovako bi si uštedile preko 1000 kn godišnje. a i u bližoj okolici ima još studenata pa bi vjerojatno i njima taj repeater pomogao.
dali je ikad itko to pokušavao izvest?
sasuke_the_king je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2009., 16:47   #2
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
naravno da bi se to, da je kojim cudom moguce, vec iskoristavalo...
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.11.2009., 17:05   #3
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ja sam u domu pa se nisam uspio spojit na taj eduroam, nece da prođe autentifikaciju, iako uredno spaja na domski lan... prvo neka isprobaju doci laptopima blize apu, i neka se probaju spojiti, onda dalje

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2009., 17:17   #4
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

laptopima se spajamo svi, centar grada je pokriven signalom. ali u tom dijelu di su one je signal već slab, i signal sa laptopa ne stigne do ap-a. u obližnjem kafiću se spoji i piše no signal, ali se može surfat, ali kod njih se uopće ne spaja. pitat ću frenda da mi posudi jedan ap pa probat to izvest ovaj ili idući tjedan.
Staro 22.11.2009., 22:45   #5
mann
Premium

mann's Avatar

Datum registracije: May 2004
Neznam sto je eduroam ali jednom sam probao slicnu stvar sa repeaterom. Stvar je radila u toliko da je signala bilo, no nismo nikako mogli proci autentifikaciju jer je na serveru javljalo timeout.

E sada ne kazem da ce ista pasta biti kod tebe, samo kazem da se moze desiti. U mome slucaju radilo se o PPPOE autentifikaciji.
mann je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2009., 00:55   #6
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

eduroam ti je wifi mreža za studente, ako imaš AAI account se bilo gdje u hrvatskoj možeš spojit na eduroam i otić na internet. u puli se ekipa iz carnet-a malo potrudila pa su postavili dosta antena po gradu tako da je širi centar pokriven signalom.
repeater sam podešavao samo za nezaštićenu mrežu i to je radilo. sa zaštićenim mrežama nisam nikad pokušavao. ima frend edimaxa 7206 pa ću mu ga uzet (ionako je nekad bio moj).
Staro 24.11.2009., 02:27   #7
sith_lord
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Ma imam ja taj AAI account koji sam dobio na svom fakultetu ali od njega nema nikakve koristi... Mogu se spojiti jedino na eduroam na mojem faksu i nigdje više!
Probao sam se spojiti i u nekim drugim gradovima gdje ima taj eduroam, i u par domova ovamo u Zagrebu i opet s istim rezultatima - 0!
Dođe do autentifikacije, provjerava me preko minute i onda napokon izbaci van.
A kao, projekt je osmišljen tako da radi za cijelu Europu, da gdje god dođeš i imaš signal od eduroama da se možeš spojiti - ma možeš si misliti!
Mislim da bi to, ako bi se ti htio spojiti na dotični, morao otići direktno onome koji održava mreže na toj lokaciji i onda ga tražiti da te stavi "na popis" da se možeš logirati na mrežu inače ništa!
Pitam se samo kako bi to izgledalo kad bi došao, recimo u Češku, i onda ja išao tražiti nekoga, tko to održava, da mi odobri da se spojim na net (pogotovo jer od češkog ne znam ni č).....

sith_lord je offline   Reply With Quote
Staro 24.11.2009., 02:34   #8
Mad_Duke
Guest

Da! U teoriji je jako dobro zamišljeno. U praksi je skoro pa nepostojeće. Tužna stvar je da bi riješenje bilo toliko jednostavno, ali eto. Tak je, kak je!
  Reply With Quote
Staro 24.11.2009., 11:24   #9
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

dobro, to je teorija. doduše čini se da ovisi od faksa do faksa, gledao sam log autentifikacije, ako koristim nastavak @..., autentificiram se na lokalnom serveru, ako pustim samo korisničko ime bez @... autentifikacija odlazi na neki server u zagrebu.
trebalo bi se probat spojit negdje drugdje, nažalost po rijeci su sve eduroam mreže zatvorene unutar faksa, nema javnog eduroama pa da se spojim recimo sa korza.
Staro 25.11.2009., 17:38   #10
sasuke_the_king
Premium
Moj komp

sasuke_the_king's Avatar

danas sam mislio probat, došao do kolegica, prvo sam probao sa laptopom, i nađe 15tak mreža, ali nigdje ni eduroama ni pulafreeair-a. upalim AP, skeniram, i fakat nema. probam na oba kraja stana i mreža nema. moguće da ili nešto rade, ili su isključili internet sad dok su prosvjedi. kad se faks nastavi (nadam se šta prije, ovo je već glupost šta rade) ću probat opet.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.07.2014., 15:01   #11
Toni185
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Pozdrav, ja sam iz Pule.

Znaci koja treba lozinka za spojit se na eduroam Pula, moze carnet s ekonomskog faksa?

I se moze to spojit preko dd-wrta i kako podesiti? signal mi je super, zivim odmah kod trznice blizu faksa
Toni185 je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2014., 16:17   #12
Forace
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2012
Forace je offline   Reply With Quote
Staro 03.07.2014., 22:01   #13
Toni185
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Hvala nasao sam tu stranicu.

Ali kako podesit router u tom dd-wrt softveru.?
Toni185 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno