|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Problem sa slikom
U zadnja dva dana u igrama mi se pojavljuju neke greške sa slikom koje izgledaju ovako : http://img189.imageshack.us/img189/271/36346600.png http://img166.imageshack.us/img166/9341/19976853.png Ako igram nešto čim upalim komp onda treba poprilično vremena da se pojavi(oko pola sata) a ako je komp već 'zagrijan' onda mu treba samo nekoliko minuta. Disk sam formatirao prije mjesec do dva a drivere sam mijenjao prije otprilike mjesec dana. U windowsima se ne pojavljuje ali zato u svakoj igri da(isprobano u codu 4, gtasa i nfsu) i svugdje izgleda isto - vidi prvu sliku. U codu 4 se nakon desetak minuta pojavilo i ovo na drugoj slici. Frend je rekao da je možda riknula memorija na grafičkoj. Ne znam jel ovakva tema već bila a iskreno nemam vremena tražit. Pa sad vi dajte svoje procjene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Vjerojatno je memorija na grafi prdnula u rosu a moguće je i pregrijavanje iste, probaj za svaki slučaj staviti nove drivere još od grafe, btw. uopće nisi ni naveo o kojoj je grafi riječ ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Ne znam kako sam to zaboravio ![]() MBO: Asrock P4i65G Proc:Pentium 4 3.0 HT RAM:PC-3200 ddr Crucial 2x512 Grafička:sapphire radeon 9600 xt Napajanje:Chieftec Delta 350 W Monitor:IBM L171 17" Eto to bi bilo to. Možda je stvar i u temperaturi jer mi u kućištu i nije baš najhladnije ![]() Ako treba još kaj samo javite. ![]() Eh da i našao sam jednu stranicu koja to možda objašnjava : http://www.playtool.com/pages/artifacts/artifacts.html Zadnje izmijenjeno od: DDT. 28.07.2009. u 12:34. Razlog: P.S. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Ajde onda instaliraj Everest ako već nemaš i pogledaj koja je temperatura grafe u idle i loadu, dok se npr. vrti neka igrica u kojoj se artefakti pojavljuju, a možeš malo škicnut i ovaj thread ![]()
![]() |
#5 |
Registered User
|
Probao sam s everestom. GPU u idleu varira od 39-41 °C a dok sam igrao cod4 na mapi overgrown(čitaj:zahtjevno) išlo je do 48, 49 °C. Također proc ne ide preko 55, 56 stupnjeva dok je MB u idleu mrvicu ispod 40 a pod opterećenjem skoči do 43,44 stupnja. Ali pazi sad... Čim sam ušao na jedan server pojavili su se artefakti, i to žešći malo nego na onoj prvoj slici. Ništa čudno, od jučer se to događa.No nakon 20-ak sekundi su nestali, slika se vratila u normalno stanje da bi nakon toga imao od 30 do 100 i nesto sitno fpsa, sa prosječnim 75-80 ![]() ![]() I dalje je sve na low i na 640x480. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|