Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.07.2009., 23:49   #1
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
HDD se vraća na PIO Only

pozdrav drustvo , imam problem dosta slican kolegi x64 ( "Problem: disk ili matična" ) ! Prilikom jednog restarta sam primjetio da kompu treba cijela vjecnost da se restarta , nakon nekog vremena ipak dođem do windowsa ali komp radi ajme boze , bilo kakva komanda se čeka oko minute a disk stalno svijetli . Kako nisam uspio rijesit problem odlucih se na format diska a tamo ( u setapu ) ista stvar , full format nisam uspio napravit ( i quick je potraja dosta dugo ) a dosta puta me je docekalo ; setup did not detect any hard disc... Uglavnom uspijem instalirat win ( nekoliko sati s quick format !!! ) , u pocetku sve radi ko sat a onda opet ( danas dva puta ) sve uspori kao da radite 100 stvari na nekom prastarom kompu . Mijenja sam sata utore - ista stvar , mijenja sam i sata kablove - isto , mijenjao sam i kabel koji napaja hdd - isto , vadio bateriju s maticne , loadira onaj optimal setting i sve cega sam se sjetio . Primary ide channel se nekoliko puta vraća na pio only , isto tako sam nekoliko puta ulazija u regedit i brisa onaj DataChecksum da bi stvar proradila na ultra dma mode 5 . Komp trenutno radi kako treba , nije overklokiran , u biosu ( osim par sitnica ) sve na default ali sad me strah iti pomislit na gasenje ili restart . Cijeli dan sjedim ispred kompa a ovih pola sata je sve sta sam uspio normalno radit na njemu bez problema , vjerovatno sam ga resetirao ( bilo tipkovnicom ili na kucistu ) otprilike 30-ak puta da bi uopce usao u win jer me dosta puta docekalo ; NTLDR : Couldnt open drive multi(0)disc(0)rdisk(0)partition(1) ! Dajte bilo kakav savjet
alen.s je offline   Reply With Quote
Staro 19.07.2009., 04:29   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Ako imas backup podataka ja bi testirao HDD sa toolom od proizvodaca na Hirens boot cd-u..
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 19.07.2009., 19:38   #3
lobo
lobotomija već učinjena

Datum registracije: Oct 2008
Možda je IDE kontroler na disku na samrti. Vjerovatno je disk master i solo na kanalu, pa je najvjerovatnije do toga. Promjeniti elektroniku diska, ako je to u pitanju.

EDIT:

Također provjeri druge uređaje (pržilice ili druge diskove) spajanjem na master na tom kanalu, ako se i oni vraćaju na PIO, moguće je i da je na samrti IDE kontroler na matičnoj, a ne na disku.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 20.07.2009. u 23:44.
lobo je offline   Reply With Quote
Staro 20.07.2009., 15:25   #4
alen.s
Premium
Moj komp

alen.s's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
mali update ; na xp-u format using ntfs nisam uspio napravit , pojavi se ona crta ali se NE mice s 0 % , quick format radi . Jutros mi donio rođak svoju Vistu ( orig. kupljena s laptopom nikad koristena ni aktivirana ) , instalira i za sada sve u redu . Ovo mi nema previše smisla , vidit cu kako ce se komp ponašat ovih dana.............
EDIT ; komp radi uredno ima par dana....sta se mene tice mozemo zatvorit temu

Zadnje izmijenjeno od: alen.s. 23.07.2009. u 01:34.
alen.s je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno