HDD se vraća na PIO Only
pozdrav drustvo , imam problem dosta slican kolegi x64 ( "Problem: disk ili matična" ) ! Prilikom jednog restarta sam primjetio da kompu treba cijela vjecnost da se restarta , nakon nekog vremena ipak dođem do windowsa ali komp radi ajme boze , bilo kakva komanda se čeka oko minute a disk stalno svijetli . Kako nisam uspio rijesit problem odlucih se na format diska a tamo ( u setapu ) ista stvar , full format nisam uspio napravit ( i quick je potraja dosta dugo ) a dosta puta me je docekalo ; setup did not detect any hard disc... Uglavnom uspijem instalirat win ( nekoliko sati s quick format !!! ) , u pocetku sve radi ko sat a onda opet ( danas dva puta ) sve uspori kao da radite 100 stvari na nekom prastarom kompu . Mijenja sam sata utore - ista stvar , mijenja sam i sata kablove - isto , mijenjao sam i kabel koji napaja hdd - isto , vadio bateriju s maticne , loadira onaj optimal setting i sve cega sam se sjetio . Primary ide channel se nekoliko puta vraća na pio only , isto tako sam nekoliko puta ulazija u regedit i brisa onaj DataChecksum da bi stvar proradila na ultra dma mode 5 . Komp trenutno radi kako treba , nije overklokiran , u biosu ( osim par sitnica ) sve na default ali sad me strah iti pomislit na gasenje ili restart . Cijeli dan sjedim ispred kompa a ovih pola sata je sve sta sam uspio normalno radit na njemu bez problema , vjerovatno sam ga resetirao ( bilo tipkovnicom ili na kucistu ) otprilike 30-ak puta da bi uopce usao u win jer me dosta puta docekalo ; NTLDR : Couldnt open drive multi(0)disc(0)rdisk(0)partition(1) ! Dajte bilo kakav savjet
|