|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
(riješeno) Gašenje PC-a
Dakle, prilikom paljenja pc-a on se nekad sam od sebe ugasi. Windowsi se ne stignu ni bootati on jednostavno krepa. Nakon 30 minuta rada na računala (ako ga uspije upaliti, pošto se gasi prilikom samog bootanja, što ponekad traje do sat vremena) on se isto jednostavno ugasi. Ne znam u čem bi mogao biti problem, ali nagađam: napajanje. Prije se ovo nije događalo, počelo je u zadnjih mjesec dana i sve je gore. Inače, moj kompjuter je: 2 gb ram-a nekog no-name proizvođača, ati radeon x1950pro (preglasan cooler), amd athlon 3200+ s939, asus A8N5X matična, codegen 480 watta napajanje i kuciste thermaltake fino sa 2 coolera u mojoj sobi koja je uvijek hladna (klima ftw). Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Pregledaj hard da nema bad sektora, opis problema mi nekako najviše vuče na laganu riku harda. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Napajanje, RAM ili maticna (tim redoslijedom vjerojatnosti). Da je do harda ne bi se cijeli komp gasio. Ako mozes posudi PSU, RAM istestiraj MemTestom ... a na kraju jedino ostaje zamjena MBO. Preporuke napajanja su ovdje.
![]() |
#8 | |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
A i vi ste neozbiljni. Ocito da covjeku napajanje krepava a vi mu preporucate hrpu uzaludnih testova zbog cega? Kako bi dao codegenu sansu da mu povuce jos neku komponentu u vjecna lovista? I volio bi znati koji to kvar mora biti na ramu ili disku da ugasi kantu? Ili koje su to postavke u biosu? Pricamo o gasenju ovdje a ne zamrzavanjima i restartovima., |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jun 2007
|
To sam i napravio, otišao kupio napajanje reko mi lik da je dobro, sada radi sve. ![]() Hvala svima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() Pa napajanje u 99% slučajeva radi ili uopće ne radi, čovjek je sam rekao da je počelo prije mjesec dana i da je sve gore i gore... Koji to kvar mora bit na napajanju da ono kad uspije upalit računalo radi pola sata pa se opet ugasi ? Inače računalo se oće i te kako samo kompletno zgasit kad se hdd nakupi bad sektora, smrzne i ugasi se ili baci plavi ekran... Možda mu se samo neki od molexa olabavio pa mu je još taj lik uvalio novo napajanje... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
i meni na gomili smece napajanja koje sam promjenio dok si nisam prvi put uspio kupiti nesto posteno. Nije to nista neobicno. A sad koji kvar....nesto izgubi svojstva, vjerovatno oni glavni kondezatori. I onda radi dok oni rade svoje. Kada se zagriju ili im jednostavno dopizdi sve se ugasi. Nisam elektronicar niti im se zelim trpati u struku, cisto neka moja logika ![]() btw, sad sam se sjetio. Cak ne samo kod smeca, imam u drugoj sobi (groblju komponenti) jednog chiefa s istim simptomima. Dobro si me sjetio, treba to bacit ![]() a sto se tice diskova....vidio sam smrzavanja, vidio sam BSoDove ali bas nikada nisam vidio da se kanta ugasi zbog diska s bad sektorima. Nije mi jasna ni logika po kojoj bi se to desilo. Fizicki oni racunalu ne mogu bas nista. Onemogucit ce softver da radi kako treba ali hardverski nemaju veze s nicim pa time ni s time hoce li kanta biti upaljena ili ne. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|