|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Žvaka sa stoc coolera
Bok ruljo, namjeravam si svoj stoc zamjeniti sa Zalmanom 7000B Al-Cu, ali bi trebao skinuti onu žvaku koji mi je ostavio stock na procu! Sa čime da to skinem, alkoholom, pjenom za ciscenje,.....domestosom ![]() Još jedno, koju da pastu stavim na proc, da uzmem onu koju dobim sa zalmanom??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Meni to najbolje išlo sa običnom gumicom za olovku i poslije još samo malo sa alkoholom... Pastu možeš staviti i onu šta dođe sa zalmanom, ali ako hoćeš bit siguran, kupi Artic Silver 5, košta cca 45kn i nema bolje... Isto pazi da ravnomjerno zavidaš vide, to može dosta utjecat na temp (hladnjak mora ravnomjerno sjest na cijelu površinu proca...) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ja još do sada nisam mazao tu pastu, nisam siguran koliko da stavim....ono znam da trebam prekriti cijelu površinu, ali neznam koliku da debljinu stavim paste! jel dosta oko 1 mm???:confused: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
aha,e onda ok!!! A jel tko od vas imao zalmana 7000B AL-CU??? Mislim zanima me taj cooler jer je navodno jako tih (a to mi je važno) i ima jako dobro hlađenje. Pitam jer namjeravam malo podici FSB!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ako hoces OC-ati, slobodno probaj prvo sa BOX kulerom, ali mu stavi drugu pastu (npr. tanko namazanu silikonsku pastu). Razmisli dali ti se uopce isplati kupovati Zalmana 7000.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Definitivno mi se isplati jer, npr. u ljeti kada igram neku zahtjevnu igru stock mi skoci na 3200-3600 rpm Pa ti je Boeing 747!!! Trebam pravi TIHI cooler! A sad podizanje FSB-a je opcija! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
matroxfanatic
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Za moj ukus je 7000 promasaj, jer kada rikne ventilator, mozes cijelu hrgu samo prodati na otpadu.
![]() |
![]() |
#13 |
Ex-Gastarbajter
|
ja imam 7000a-alcu i radi ful opako, na full se čuje, ali i hladi, ja ga kontroliram sa speedfanom pa mi brzina venta rijetko ide preko 55% tako da je onda nečujan... ako vent rikne, može se stavit drugi samo je malo zajebancija... bude je radio mod i stavio enera 92mm na heatsink od 7000 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Renesis, lega ga drži na 2800rpm i vent se skoro pa ne čuje. Izuzetno je tih, ali meni osobno ta veličina i izgled mi se ne sviđaju - jednostavno, preglomazan je! Pantera, ako već uzimaš memoriju na 333Mhz, bolje si uzmi Kingmax 433Mhz (256MB=325krznjaka), a uvijek može podegnuti u nebesa.
![]() |
#15 | |
TK
|
Re: Žvaka sa stoc coolera
Citiraj:
imam inace tihu kantu i ipak se malko cuje kad ga smanjis skroz pa zato koristim program speedfan na kojem je nariktano da dok je ispod 43°C da se vrti na 5% i necujan je...
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Ali 488 tek mogu iskoristiti na novoj maticnoj i C procu (dok ih nabavim) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ex-Gastarbajter
|
@eddie - ja ne znam, ali na 2800 ga čujem u 3pm, meni se sve preko 1700rpma čuje... to je vjerovatno jer mi je komp dosta tih pa sam i na to spao... @chome- ne znam kako tebi ali meni se na 5% ne vrti, najbolje ti je držat na 33%(točno očitava okretaje, ali to ovisi i o matičnoj), niš se ne čuje a hladi... @pantera-n - rađe nađi negdje a-data vitesta, puno bolja za intel po testovima na netu i po onome što ljudi kaže, kingmax može bit dosta mušićav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
TK
|
[QUOTE]Originally posted by Renesis @chome- ne znam kako tebi ali meni se na 5% ne vrti, najbolje ti je držat na 33%(točno očitava okretaje, ali to ovisi i o matičnoj), niš se ne čuje a hladi... Meni se vrti skroz malo.. čak se ian 3% vrti ali na 2 stane... i da bi se ponovo pokrenuo moram ga na minimalno 5% dignut tako da mi je to onda ok.. mogao bi ga ja i na 10 ili više držat ali što manje to se manje troši a hladi dobro..
![]() |
#22 |
Ex-Gastarbajter
|
Moj zalman se na 100% vrti na 2800rpm-a... Meni je namješteno da se normalno vrti na 35%, a max na 70%, tako radi tiho a tu i tamo malo zapuše ![]() @pantera- ovo je "obična" a-data, ti tražiš a-data vitesta sa a-data čipovima, ne samsung. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
-832 kn! Ali ja trebam gigu, znaci 1664 kn! DAMN!!! A trebam još graficku, HDD,.... pa moram kupit poklone za Božić..... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
TK
|
Citiraj:
meni je oko 41-42°C kad nije opterećen sad u zmisko vrijeme kad nie baš pretoplo u sobi
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Evo meni sad radi na 35 stupnjeva, s tim da pod opterecenjem ne ide preko 40-43! Ali ždere me to kaj u ljetno vrijeme se popenje na 60 i cooler na 3400 rpm, e onda neznam dali sam bolje lud od buke ili temp. ![]() zato me zanima zalman jer sam cuo da je fakat skoro pa necujan!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
TK
|
Citiraj:
zalman je tih poprilicno ali i necujan dok je na malim okretajima.. sa vremenom mozda je i bucniji ali meni je jos uvijek ok kad se skoro ni ne vrti vecinu vremena... uglavnom uzmi zalmana ako zelis tisinu i dobro hladjenje ali prvo vidi jel ti ide na ploču.. jel mu smeta napajanje ili nešto...
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
E ljudi još jedno pitanje! Ako ne prikljucim onaj potenciometar koji dobijem sa zalmanom,nego cooler direktno upiknem u maticnu, da li mi onda maticna konrtolira brzinu vrtnje??? Znam da je noobovsko pitanje, ali moram pitat!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |