|
![]() |
#1 |
Poboljsana verzija
Datum registracije: Apr 2007
|
(riješeno) AHCI problem
Evo dragi moji nadam se da cete mi pomoci rijesiti ovaj problem.Imam Windows XP SP3 s integriranim Sata driverima i posto sam trebao reinstalirati sistem ,odlucio sam u biosu ukljuciti AHCI mod umjesto Native IDE koji sam koristio do sada.I kad ukljucim AHCI mod ploca mi javlja pri podizanju AHCI bios enable i onda javi "A disk read error occurred press Ctrl+Alt+Del to restart" Na bratovu kompu sve radi bez problema.Njegova ploca je gigabyte GA-MA770-DS3 i ima Seagate 200 7.7200 i IDE Benq przilica.Moji su uredaji svi SATA. Sto radim krivo???Hvala Zadnje izmijenjeno od: HAL 9001. 04.03.2009. u 00:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
vista koristi AHCI. samo ti stavi na IDE i bez problema ces instalirat XP |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Poboljsana verzija
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Probaj učitat drivere s diskete za sata kontroler-znači treba stisnut onaj F6 (nađi na netu za svoju matičnu, danas se to većinom nalazi na cd-u koji si dobio s matičnom), to bi trebalo riješit problem, iako ne znam šta ćeš značajno dobit uključivanjem ahci moda, al dobro.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Najbolje ti je preko nlitea integrirati drivere od ploče (intelove pretpostavljam) koje skineš s proizvođačevih stranica i to treba radit.
![]() |
![]() |
#6 | |
Poboljsana verzija
|
Citiraj:
Kad mi prikaze: Verifying DMI Pool Data.......... Backup CMOS....OK i sad kad bi trebao poceti bootati s cd-a meni javi:A disk read error occured. Na bratovoj ploci sam u biosu postavio AHCI mod i najnormalnije pokrenuo instalaciju s boot cd-a i sve je proslo u redu.Mozda sutra montiram njegovu IDE przu pa probam pokrenuti s nje instalaciju dok je ACHI ukljucen u biosu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Poboljsana verzija
|
Rijesio sam problem.Stavio sam AHCI mod u biosu i spojio ATA przilicu i s nje sam poceo instalaciju xp-a i sve je proslo u redu.Problem je bio u tome da kad stavim AHCI mod ,posto su mi oba dvije przilice SATA nece da boota s dvd-a.Sad radi savrseno. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|