|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Memorija dual channel 1066 MHz ne radi
Trebam pomoc ![]() Imam Biostar TA790GX 128M matičnu ploču koja sa četvero jezgrenin procesorom podržava dual channel na 1066.. Bios je najnoviji.. Imam Phenom II 920 četverojezgreni procesor.. Imam Mushkin pc-8500 (latencija: 5-5-5-15) 1066MHZ 2+2Gb kit, uštekan tako da radi u dual channelu. Meni memorija radi na 800Mhz, ima po biosu razne opcije minjat, ali ja se ne usudim jer se nerazumim najbolje u ručno mjenjanje tih postavki. I evo manual mog biosa u kojem se vidi sve opcije koje se na njemu mogu minjati, oko 30-te strane je o memorijama.. http://static.tigerdirect.com/pdf/Bios.pdf Bio bi jako zahvalan ako ko zna rijesit moj problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Na stranici 30 ti je napisano. Odeš u "T-series" i postaviš "overclock navigator" na manual zatim u memory configuration i staviš onu gornju opciju na "BOTH" i postaviš brzinu na 1066 i onda promijeniš latencije na te koje su ti deklarirane na ramu i to je to.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
|
Pa gore sam ti objasnio. Prije toga odi u Volatages i postavi memoriju na zadanu vrijednost koja ti piše na memoriji(mislim da je 2.1V) I onda postaviš kao gore opisano i nema frke. Nije tu ništ teško |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Evo proba sam sve kako si reka samo nisam namsta latencije jer tu ima svasta nesto drugo jos, a bile su koliko sam ja vidija 5-5-5-15.. ostavljene na auto..i opet sam moram jumerom bios restartirat.. Znaci kad stavim manual, i odem u mem config imam: - Bank Interleaving (auto) - channel interleavin (XOR or Addres bit) - enable clock to all dimm's (disabled) - mem clock tristate c3/altvid (disabled) - mem hole remaping (enabled) - dct unganged (always) - power downenable (disabled) Ima i izbornik DRAM Timing di sam ja minja sve te opcije, a ne u mem config.. Memory clock mode: -auto, limit, manual, kad stavim manual dobijem izbornik Dram timing mode: auto, DCT0,DCT1, both, tu sam stavija bouth i frekvenciju sam stavija prvo samo 533 i spustilo je bez problema, a kad stavim 1066 neće više sliku da prikaze.. Prije svega toga sam diga voltazu memorije na 2.1.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
kolike su sanse da je do toga, svaki put moram skidat grafiku za doc do jumpera, umorija sam se vise ![]() edit: da nije mozda sta je ovo am3 procsor prakticki, a na ploči stoji da za am2+ procsore ima dual channel na 1066..kao nije jos verzija biosa dovoljno dobra za 45nm procore ili nesto.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
Ha moguce je sve probaj |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
|
Evo sam pokusao i sa patrotovom memorijom isto na 1066Mhz isto nece, tako da vjerovatno nije do memorije, ali neznam ni kako jos rijesiti u biosu.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|