![]() |
Memorija dual channel 1066 MHz ne radi
Trebam pomoc:stoopid:
Imam Biostar TA790GX 128M matičnu ploču koja sa četvero jezgrenin procesorom podržava dual channel na 1066.. Bios je najnoviji.. Imam Phenom II 920 četverojezgreni procesor.. Imam Mushkin pc-8500 (latencija: 5-5-5-15) 1066MHZ 2+2Gb kit, uštekan tako da radi u dual channelu. Meni memorija radi na 800Mhz, ima po biosu razne opcije minjat, ali ja se ne usudim jer se nerazumim najbolje u ručno mjenjanje tih postavki. I evo manual mog biosa u kojem se vidi sve opcije koje se na njemu mogu minjati, oko 30-te strane je o memorijama.. http://static.tigerdirect.com/pdf/Bios.pdf Bio bi jako zahvalan ako ko zna rijesit moj problem:fala: |
Na stranici 30 ti je napisano.
Odeš u "T-series" i postaviš "overclock navigator" na manual zatim u memory configuration i staviš onu gornju opciju na "BOTH" i postaviš brzinu na 1066 i onda promijeniš latencije na te koje su ti deklarirane na ramu i to je to. |
Ako ti nije problem mozes mi crtu po crtu rec sta da napravim, jer kad sam ti radija nesto slicno nije mi se tila slika pokazat, pa sam moram jumerima bios restartirat..
hvalaa |
Pa gore sam ti objasnio.
Prije toga odi u Volatages i postavi memoriju na zadanu vrijednost koja ti piše na memoriji(mislim da je 2.1V) I onda postaviš kao gore opisano i nema frke. Nije tu ništ teško |
Evo proba sam sve kako si reka samo nisam namsta latencije jer tu ima svasta nesto drugo jos, a bile su koliko sam ja vidija 5-5-5-15.. ostavljene na auto..i opet sam moram jumerom bios restartirat..
Znaci kad stavim manual, i odem u mem config imam: - Bank Interleaving (auto) - channel interleavin (XOR or Addres bit) - enable clock to all dimm's (disabled) - mem clock tristate c3/altvid (disabled) - mem hole remaping (enabled) - dct unganged (always) - power downenable (disabled) Ima i izbornik DRAM Timing di sam ja minja sve te opcije, a ne u mem config.. Memory clock mode: -auto, limit, manual, kad stavim manual dobijem izbornik Dram timing mode: auto, DCT0,DCT1, both, tu sam stavija bouth i frekvenciju sam stavija prvo samo 533 i spustilo je bez problema, a kad stavim 1066 neće više sliku da prikaze.. Prije svega toga sam diga voltazu memorije na 2.1.. |
Evo ti postavke kak trebaš postavit latencije:
http://www.imagesforme.com/out.php/t379515_IMG0802.JPG Memorija na 2.1V probaj postavit "chipset volatage" sa 1.2V na 1.3V |
Hvala na pomoći, ali izgleda da mi nije sudeno, neznam jedino da nije do memorije ili nesto?
Namistija sam sve po tvojim postavkama, i voltazu i sve opcije, ali nece sliku prikaze.. |
Probaj još promijenit opciju u mem config:
dct unganged (always) postavi na auto. |
kolike su sanse da je do toga, svaki put moram skidat grafiku za doc do jumpera, umorija sam se vise:lol2:..
edit: da nije mozda sta je ovo am3 procsor prakticki, a na ploči stoji da za am2+ procsore ima dual channel na 1066..kao nije jos verzija biosa dovoljno dobra za 45nm procore ili nesto.. |
Ha moguce je sve probaj
|
Evo probana i ta opcija, cak napredak, ali ni blizu dobar jos.
Sad mi se monitor upalija samo crni ekran i crtica blinka gore na vrhu, prije biosa prije icega.. |
Evo sam pokusao i sa patrotovom memorijom isto na 1066Mhz isto nece, tako da vjerovatno nije do memorije, ali neznam ni kako jos rijesiti u biosu..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:10. |