|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Show IP of connectet AP
pozdrav... trebal bi neki utillity za prikaz IP adrese Access pointa na koji sam trenutno spojen. Koristim Broadcomovu wlan karticu i u broadcom utillity-u mi prikazuje samo SSID, AP MAC, Client MAC & IP,... a meni bi trebala i AP IP adresa ![]() tnx. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ako ti je dhcp ukljucen, velika je sansa da ti je gateway IP upravo AP, pogotovo ako je rijec o kucnoj mrezi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
možeš vidjeti sa kojim MAC-om ti je wireless asociran. recimo sa airowizardom je vjerojatno najlakse. onda si popingaš 10.11.113.51 do 10.11.113.56 i u command promptu upišeš arp -a. pogledaš, usporediš i gotovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Palačinke nemaju kosti!
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Odes u Command Console , Run, cmd ENTER, ukucas tracert 10.11.113.1 , malo pricekas i dobit ces put preko kojih IP-a odnosno routera/cvorova ti ide do tvog gateway-a koji ti je ocito 10.11.113.1
Nisam za EU. Globalizacija je navece zlo koje je do sada snaslo nas planet ! Na forumu sam da ako nekome mogu pomoci, a ne voditi sulude beskonacne rasprave tipa ciji je veci i tko je bolji tehnicar! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne mora nužno biti gateway, al bi vrlo vjerojatno bio DHCP server. Ne možeš biti siguran, ako ne znaš kako je mreža složena. Meni je gateway "žičani" ADSL router (192.168.255.1), a AP je 192.168.255.2 konfiguriran kao DHCP za wireless. Zadnje izmijenjeno od: stef. 05.02.2009. u 16:50. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
PC Ekspert
|
ne ide to tako decki. tracert nece pokazati na kojem je ap-u prikopcan, to je otprilike isto kao da kazes da ce ti tracert reci na kojem portu na switchu si ukopcan. ap-ovi imaju svoju IP adresu u ovom slucaju vjerojatno iskljucivo radi managementa i sluze samo kao svojevrstan media converter. ni default gateway ne mora biti konkretno taj ap. takodjer dhcp server je uglavnom jedan na mrezi, eventualno 2, a ap-a ima 6 komada. sigurno nije svaki od njih dhcp server. takodjer ne vidim sto bi posebno ipscanner trebao pomoci u ovom slucaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
...
Nisam za EU. Globalizacija je navece zlo koje je do sada snaslo nas planet ! Na forumu sam da ako nekome mogu pomoci, a ne voditi sulude beskonacne rasprave tipa ciji je veci i tko je bolji tehnicar! Zadnje izmijenjeno od: Cor. 06.02.2009. u 10:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
ovo sa tracert nema smisla pošto AP nije router, pa za poslani paket ne predstavlja hoop... ovo što pišete za gateway, look@lan i ipscaner su gluposti ![]() probao sa arp-om ali mi javlja samo moju IP-adresu i od routera ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
PC Ekspert
|
fali ti jedan korak, onaj sto sam ti rekao da napravis prvo. moras saznati mac adresu AP-a s kojim si spojen. to je najlakse po mom misljenju sa airowizardom. znaci prvo ipconfig -all pa vidis koji je mac tvoje wireless kartice. kad ti airowizard poskenira mreze vidjet ces s kojim AP-om je asociran tvoj mac (vidit ces mac adresu AP-a). nakon toga popingaj sve AP-ove, tako da u arp tablicu dobijes mac adrese svih AP-a, arp -a ti izlista tablicu. usporedis mac adresu koju si izvuko iz airowizarda sa tim adresama i znas tocno na kojem si AP-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
A ništa , pokreni wireshark da ti surfa pakete, ponovno pokreni dhcp proces da pobereš adresu, i pročitaj od koga si dobio. ![]() Ili još jednostavnije ponavljam ipconfig/all pa piše dhcp server. ![]()
![]() |
#14 |
PC Ekspert
|
ne traži adresu dhcp servera nego pokušava saznati na kojem je ap-u zakačen. to nema nikakve veze sa dhcp-om. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
PC Ekspert
|
onda je problem riješen. pingaj sve ap-ove redom (samo da se napuni arp tablica) nakon toga arp -a i usporedi mac ap-a koji znaš sa listom iz arp tablice. eto ti ip adresa. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|