|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Slaganje mreže sa više APova :)
Imali smo wireless mrežu s jednim APom i sve je radilo bez problema ![]() zbog većeg broja korisnika i jer želimo pokriti veći prostor, nabavili smo još dva APa... Kako ih povezati u jednu mrežu? Probao sam Universal Repeaterom, jedan ruter u AP modu, druga dva Repeateri, radilo je slabo, veza je često pucala, iako je signal bio preko 60% (D-Link ruteri)... Od opreme imam: DWL-700AP DWL-2100AP 2 komada Sve potrebne antene ![]() Imam i jedan server, samo kako ga podesiti da se svi na sve tri mreže vide ![]() Hvala ![]() Zadnje izmijenjeno od: DoX_Chabar. 10.01.2009. u 12:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Baš sam htio postati slično pitanje. Ja imam Thomson-a i dlinka g684t. Kako bi mogao napraviti da dlink prima signal od thomsona i da ga dalje proslijeđuje?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
@dox moj savjet je da zaboravis na mrezu s vise APa sastavljenu od tih igracaka. Za takve stvari ti treba ipak nesto malo pametnije ![]() Razmislite o prelasku na mikrotik, pfsense....ima izbora. sto se tice igranja i problema s igrama koje ne zele broadcastat izvan subneta servera a nemaju "connect to IP" opciju....to je vec malo komplicirano. No openVPN je dusu dao za to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Za takve stvari se kupuju Cisco Aironet 1200 Series ![]() http://www.cisco.com/en/US/products/hw/wireless/ps430/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
A ako vam je skupo,uvijek moze slozit neki freebsd linux pc za 200-300 kuna ,stavit wifi kartice unutra i povezat koliko hoces apova i usera. Ja sam se dugo zajebavao s WDS-om i slicnim stvarima,nista nije radilo kako treba na duez vrijeme pa sam odustao. jeftin pc je way to go. Sve ostalo je previse para. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
![]() di ces na mrezu koja se siri, ocito dobija sve vise korisnika i koji su s obzirom na profil vjerovatno zeljni bandwitha i dobrog pinga ici na ikakve kombinacije ra WDSovima i slicno...To su stvari koje vec u samoj teoriji rade probleme sa svime navedenim pa gurala sve to i cisko oprema s jedne strane ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Slažem se sa iznesenim da je WDS dječja igračka i nije za profi ili polu profi upotrebu. Malo ste se zaletili jer predpostavljam da je Matt samo htio "proširit dostupnost" kućnog wireless - a za 1 - 2 klijenta (kompa). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Problem riješen ![]() Da sam se samo prije sjetio ![]() Odvojit te dvije (ili tri) mreže i povezat ih preko servisa koji se koriste na mreži i problem riješen... Svi ovi servisi mogu radit na više IPova (TeamSpeak, DC++ (YnHub))... Server vidi sve mreže, za svaku mrežu postavit 192.168.x.0-255 i tako bi trebalo radit... Al jucer mi otisao server, sad se sa time zabavljam, kad ga popravim, idem na wireless dio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Znači sa postavkama WDS-a mogu to napraviti. Nego, u kojoj temi se spominje ovo podešavanje?
![]() |
![]() |
#13 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
A ja ti mogu pomoc oko wdsa za linksysu, a sad kako to izgleda na dlinku, ne bi znao ![]() stvar se svodi na prebacivanje routera u WDS + AP mod, i upises mac adrese uređaja s kojima bi se htio povezat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
|
![]() |
![]() |
|
|