|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Wireles na brodu
Pomorac sam i primjetio sam da u večini luka postoje otvorene wireless mreže na koje bih se spojio. Međutim signal je preslab, pogotovo ako je brod npr. na sidrištu luke. Koji sustav antena i wireless kartice mi preporućate da se mogu kvalitetno spojiti na udaljenosti oko 3-5km. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
neka wifi kartica sa atheros čipom, komad LMR240 kabela, i neka grid/panel antena. eh, koliko si voljan izdvojit za to ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Pretpostavljam da imaš laptop, napiši koji je. Bolje je uzet PCMCIA ili ExpressCard (ovisno šta podržava lap) sa konektorom za vanjsku antenu. Na taj konektor ćeš spajat kabel + antenu koju ćeš montirat negdi van željeza a trebala bi bit dostupna za jednostavno usmjeravanje prema hot spotu. Ovisno gdje ploviš, potrebno možeš kupit jeftinije nego kod nas. Samo treba definirat šta treba nabavit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
Na brodu imam obični stolni PC pokušao sam na USB wireless karticu ali signal se gubi |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
hvala ljudi |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
problem je jedino usmjerena antena na sidrištu. Brod se okreće oko sidrenog lanca ovisno o vjetru i struji i nemoguće je antenu usmjeriti u jednu točku. kad bi sustav bio povezan sa žiro-kompasom to bi bilo super ali i cijena bi bila astronomska. Međutim u luci na vezu vjerijem da bi sve dobro funkcioniralo ukoliko bi znali točno položaj antene na obali. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|