|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Seagate FreeAgent Pro 500GB
Pa jel toliki problem naći neki kabel i napraviti test kako spada? Ovaj test je nikakav.. nema usporedbe sa sličnim proizvodima? Koliko je težak disk s adapterom, nema nikakva torbica? Ne radi bez struje pretpostavljam? Loše.
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne radi bez struje? Ti to pitaš ono što ja mislim ili što ? ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 | |
|
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Zašto misliš da bi trebala biti usporedba? Nisi čuo za pojedinačne testove? Slažem se da test nije potpun bez eSATA, tu si u pravu i to će biti ispravljeno čim nabavimo kabel. Torbice nema, ali ovakav disk niti nije namijenjen prijenosu jer je težak a i oblik mu je nepravilan. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Administrator
|
Pa dobro, jel postoji uopće vanjski disk od 3.5" koji ne treba vanjsko napajanje? Ne... Koliko ja znam - samo 2.5" diskovi mogu raditi sa strujom koju dobivaju preko USB konekcije. Ako griješim neka me netko ispravi.... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
@tor: Bez struje = napajanje preko USB-a, naravno @svi: ulaz za strujni adapter sam vidio, i pretpostavaljam da ne radi samo preko USB-a, ali sam se ponadao da je netko možda uspio napraviti to. Očito nije. Nisam ni ja (još) vidio 3.5" disk da radi preko usb-a, nažalost. Usporedba bi dobro došla, nije nužna, ali zar je problem usporediti sa nekim starim testom? A što se tiče prenosivosti, nepravilan oblik, težina, to ne znači ništa. Pa zašto bi netko kupovao eksterni disk, pogotovo sa 3 načina spajanja na PC, ako ga ne misli prenositi? Ne želim se svađati, dao sam samo konstruktivnu kritiku i odmah ste me napali. Mislim, možemo i ovako: Najbolji ste, najjači review ikad, oduševljen sam! Kakav detaljan pregled, saznao sam sve što sam htio znati o ovom disku! Bravo! Jel bolje? I ja mislim.
|
|
|
#6 |
|
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Kako planiras (jednostavno) dobiti 10-15W (uz amper ili vise na 12V) preko USB-a da bi pogonio disk (tu, dakle, ne uracunavas ostalu logiku ladice, pa dodaj koji W tj. mA vise...)?
|
|
|
|
#7 | |
|
Administrator
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
noob
Datum registracije: Sep 2008
|
Kao prvo nevidim nikakav članak al nije mi recimo ni potreban jer sam "ponosan" vlasnik gore navedenog hard-a,mogu ti recimo samo rec svoja iskustva sa njime a ta su da je spojiv preko USB 2.0 i preko firewire i da ima svoj adapter za napajanje.NE nema nikakve torbice al dobiješ sve moguće kablovinje sa njim da ga spojiš kako god ti paše. Naravno ako ga spajaš preko firewire-a prenos je puno brzi ( meni prebacuje oko 30-38 Mb/s). Jedino što mi pada napamet a da mi se ne svidja sa njim je što kod prenosa/kopiranja podataka na njega sa CD/dvd ili drugih eksternih hardova (na koji god nacin oni bili spojeni) odjednom otkazuje poslušnost tj. jednostavno se smrzne. Al i za to sam našao lijeka,moram prebacit podatke na hard u kompu pa dalje sa njega na freeagent-a. Osim kablovinja dobiješ drivere i programčić imena Freeagent tools i Autobackup (a sa njime dobiješ i nešto prostora na netu za spremat podatke tamo,ništa previše čisto simbolično). Kutija je bačena tak da ti nemrem reč kolko je točno težak al recimo 1kg max Da je praktičan za nosit po rukama i nije al ako ga staviš u svoj neki ruksak jel moraš naravno furat sa sobom i njegov adapter za struju te kablove sa kojima češ ga spojit(jer je tvoj frend ili zagubio iste ili ih uopce nema) nečeš ga ni osjetit. :P |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Po meni, ovaj disk se baš i ne kupuje za prenošenje nego više da stoji na stolu. Za prenošenje ima puno manjih i praktičnijih diskova. Težina mu je 900g ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
USB daje 5V i 400mA max? Tako da ništa od napajanja preko USB-a.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#11 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Kakva je uopce procedura spajanja vanjskih diskova preko e-SATA ? Tj. jel se spajaju kako USB-FireWire tj samo ih piknes i vindoze same vide disk ili treba gasit kom spojit disk, upalit ga pa palit pc i naravno kakva je procedura kad ga oces odspojit. Znam da neki chipseti (nvidia) imaju hotswap pa se pitam jel to preduvjet za eSATA ???
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Ja sam probao na Asus M2N32 WS Professional i radi hot plug.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|