|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Seagate FreeAgent Pro 500GB
Pa jel toliki problem naći neki kabel i napraviti test kako spada? Ovaj test je nikakav.. nema usporedbe sa sličnim proizvodima? Koliko je težak disk s adapterom, nema nikakva torbica? Ne radi bez struje pretpostavljam? Loše.
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ne radi bez struje? Ti to pitaš ono što ja mislim ili što ? ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Zašto misliš da bi trebala biti usporedba? Nisi čuo za pojedinačne testove? Slažem se da test nije potpun bez eSATA, tu si u pravu i to će biti ispravljeno čim nabavimo kabel. Torbice nema, ali ovakav disk niti nije namijenjen prijenosu jer je težak a i oblik mu je nepravilan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
Pa dobro, jel postoji uopće vanjski disk od 3.5" koji ne treba vanjsko napajanje? Ne... Koliko ja znam - samo 2.5" diskovi mogu raditi sa strujom koju dobivaju preko USB konekcije. Ako griješim neka me netko ispravi.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
@tor: Bez struje = napajanje preko USB-a, naravno @svi: ulaz za strujni adapter sam vidio, i pretpostavaljam da ne radi samo preko USB-a, ali sam se ponadao da je netko možda uspio napraviti to. Očito nije. Nisam ni ja (još) vidio 3.5" disk da radi preko usb-a, nažalost. Usporedba bi dobro došla, nije nužna, ali zar je problem usporediti sa nekim starim testom? A što se tiče prenosivosti, nepravilan oblik, težina, to ne znači ništa. Pa zašto bi netko kupovao eksterni disk, pogotovo sa 3 načina spajanja na PC, ako ga ne misli prenositi? Ne želim se svađati, dao sam samo konstruktivnu kritiku i odmah ste me napali. Mislim, možemo i ovako: Najbolji ste, najjači review ikad, oduševljen sam! Kakav detaljan pregled, saznao sam sve što sam htio znati o ovom disku! Bravo! Jel bolje? I ja mislim.
![]() |
#6 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Kako planiras (jednostavno) dobiti 10-15W (uz amper ili vise na 12V) preko USB-a da bi pogonio disk (tu, dakle, ne uracunavas ostalu logiku ladice, pa dodaj koji W tj. mA vise...)?
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
noob
Datum registracije: Sep 2008
|
Kao prvo nevidim nikakav članak ![]() NE nema nikakve torbice al dobiješ sve moguće kablovinje sa njim da ga spojiš kako god ti paše. Naravno ako ga spajaš preko firewire-a prenos je puno brzi ( meni prebacuje oko 30-38 Mb/s). Jedino što mi pada napamet a da mi se ne svidja sa njim je što kod prenosa/kopiranja podataka na njega sa CD/dvd ili drugih eksternih hardova (na koji god nacin oni bili spojeni) odjednom otkazuje poslušnost tj. jednostavno se smrzne. Al i za to sam našao lijeka,moram prebacit podatke na hard u kompu pa dalje sa njega na freeagent-a. Osim kablovinja dobiješ drivere i programčić imena Freeagent tools i Autobackup (a sa njime dobiješ i nešto prostora na netu za spremat podatke tamo,ništa previše čisto simbolično). Kutija je bačena tak da ti nemrem reč kolko je točno težak al recimo 1kg max ![]() Da je praktičan za nosit po rukama i nije al ako ga staviš u svoj neki ruksak jel moraš naravno furat sa sobom i njegov adapter za struju te kablove sa kojima češ ga spojit(jer je tvoj frend ili zagubio iste ili ih uopce nema) nečeš ga ni osjetit. :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() Po meni, ovaj disk se baš i ne kupuje za prenošenje nego više da stoji na stolu. Za prenošenje ima puno manjih i praktičnijih diskova. Težina mu je 900g ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
USB daje 5V i 400mA max? Tako da ništa od napajanja preko USB-a.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Kakva je uopce procedura spajanja vanjskih diskova preko e-SATA ? Tj. jel se spajaju kako USB-FireWire tj samo ih piknes i vindoze same vide disk ili treba gasit kom spojit disk, upalit ga pa palit pc i naravno kakva je procedura kad ga oces odspojit. Znam da neki chipseti (nvidia) imaju hotswap pa se pitam jel to preduvjet za eSATA ???
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Ja sam probao na Asus M2N32 WS Professional i radi hot plug.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|