PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Seagate FreeAgent Pro 500GB (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=122949)

NE0 15.10.2008. 07:52

Seagate FreeAgent Pro 500GB

Pa jel toliki problem naći neki kabel i napraviti test kako spada?
Ovaj test je nikakav.. nema usporedbe sa sličnim proizvodima?
Koliko je težak disk s adapterom, nema nikakva torbica? Ne radi bez struje pretpostavljam?

Loše.

tor 15.10.2008. 08:07

Ne radi bez struje? Ti to pitaš ono što ja mislim ili što ? :D

krešo 15.10.2008. 08:33

Citiraj:

Autor NE0 (Post 1164329)
Pa jel toliki problem naći neki kabel i napraviti test kako spada?
Ovaj test je nikakav.. nema usporedbe sa sličnim proizvodima?
Koliko je težak disk s adapterom, nema nikakva torbica? Ne radi bez struje pretpostavljam?

Loše.

Da si pročitao cijeli tekst ili barem pogledao slike vidio bi da ima ulaz za strujni adapter...

Zašto misliš da bi trebala biti usporedba? Nisi čuo za pojedinačne testove?

Slažem se da test nije potpun bez eSATA, tu si u pravu i to će biti ispravljeno čim nabavimo kabel. Torbice nema, ali ovakav disk niti nije namijenjen prijenosu jer je težak a i oblik mu je nepravilan.

tor 15.10.2008. 08:57

Pa dobro, jel postoji uopće vanjski disk od 3.5" koji ne treba vanjsko napajanje? Ne... Koliko ja znam - samo 2.5" diskovi mogu raditi sa strujom koju dobivaju preko USB konekcije. Ako griješim neka me netko ispravi....

NE0 15.10.2008. 09:13

@tor: Bez struje = napajanje preko USB-a, naravno
@svi: ulaz za strujni adapter sam vidio, i pretpostavaljam da ne radi samo preko USB-a, ali sam se ponadao da je netko možda uspio napraviti to. Očito nije. Nisam ni ja (još) vidio 3.5" disk da radi preko usb-a, nažalost.
Usporedba bi dobro došla, nije nužna, ali zar je problem usporediti sa nekim starim testom? A što se tiče prenosivosti, nepravilan oblik, težina, to ne znači ništa. Pa zašto bi netko kupovao eksterni disk, pogotovo sa 3 načina spajanja na PC, ako ga ne misli prenositi?

Ne želim se svađati, dao sam samo konstruktivnu kritiku i odmah ste me napali.

Mislim, možemo i ovako:

Najbolji ste, najjači review ikad, oduševljen sam! Kakav detaljan pregled, saznao sam sve što sam htio znati o ovom disku! Bravo!

Jel bolje? I ja mislim.

Bubba 15.10.2008. 09:24

Citiraj:

Autor NE0 (Post 1164365)
@svi: ulaz za strujni adapter sam vidio, i pretpostavaljam da ne radi samo preko USB-a, ali sam se ponadao da je netko možda uspio napraviti to. Očito nije. Nisam ni ja (još) vidio 3.5" disk da radi preko usb-a, nažalost.

Kako planiras (jednostavno) dobiti 10-15W (uz amper ili vise na 12V) preko USB-a da bi pogonio disk (tu, dakle, ne uracunavas ostalu logiku ladice, pa dodaj koji W tj. mA vise...)?

tor 15.10.2008. 09:28

Citiraj:

Autor NE0 (Post 1164365)
@tor: Bez struje = napajanje preko USB-a, naravno
Usporedba bi dobro došla, nije nužna, ali zar je problem usporediti sa nekim starim testom? A što se tiče prenosivosti, nepravilan oblik, težina, to ne znači ništa. Pa zašto bi netko kupovao eksterni disk, pogotovo sa 3 načina spajanja na PC, ako ga ne misli prenositi?

Ne želim se svađati, dao sam samo konstruktivnu kritiku i odmah ste me napali.

Mislim, možemo i ovako:

Najbolji ste, najjači review ikad, oduševljen sam! Kakav detaljan pregled, saznao sam sve što sam htio znati o ovom disku! Bravo!

Jel bolje? I ja mislim.

Ma daj, kakvi napadi, pričamo o članku i to je to...

bunnyfromhell 15.10.2008. 10:39

Kao prvo nevidim nikakav članak :D al nije mi recimo ni potreban jer sam "ponosan" vlasnik gore navedenog hard-a,mogu ti recimo samo rec svoja iskustva sa njime a ta su da je spojiv preko USB 2.0 i preko firewire i da ima svoj adapter za napajanje.
NE nema nikakve torbice al dobiješ sve moguće kablovinje sa njim da ga spojiš kako god ti paše.
Naravno ako ga spajaš preko firewire-a prenos je puno brzi ( meni prebacuje oko 30-38 Mb/s).
Jedino što mi pada napamet a da mi se ne svidja sa njim je što kod prenosa/kopiranja podataka na njega sa CD/dvd ili drugih eksternih hardova (na koji god nacin oni bili spojeni) odjednom otkazuje poslušnost tj. jednostavno se smrzne. Al i za to sam našao lijeka,moram prebacit podatke na hard u kompu pa dalje sa njega na freeagent-a.
Osim kablovinja dobiješ drivere i programčić imena Freeagent tools i Autobackup (a sa njime dobiješ i nešto prostora na netu za spremat podatke tamo,ništa previše čisto simbolično).
Kutija je bačena tak da ti nemrem reč kolko je točno težak al recimo 1kg max :D
Da je praktičan za nosit po rukama i nije al ako ga staviš u svoj neki ruksak jel moraš naravno furat sa sobom i njegov adapter za struju te kablove sa kojima češ ga spojit(jer je tvoj frend ili zagubio iste ili ih uopce nema) nečeš ga ni osjetit. :P

krešo 15.10.2008. 11:07

Citiraj:

Autor NE0 (Post 1164365)
A što se tiče prenosivosti, nepravilan oblik, težina, to ne znači ništa. Pa zašto bi netko kupovao eksterni disk, pogotovo sa 3 načina spajanja na PC, ako ga ne misli prenositi?

Ma nitko te ne napada :)

Po meni, ovaj disk se baš i ne kupuje za prenošenje nego više da stoji na stolu. Za prenošenje ima puno manjih i praktičnijih diskova.

Težina mu je 900g:chears:

BladeRunner 15.10.2008. 12:33

USB daje 5V i 400mA max? Tako da ništa od napajanja preko USB-a.

ante2 15.10.2008. 18:20

Kakva je uopce procedura spajanja vanjskih diskova preko e-SATA ?

Tj. jel se spajaju kako USB-FireWire tj samo ih piknes i vindoze same vide disk ili treba gasit kom spojit disk, upalit ga pa palit pc i naravno kakva je procedura kad ga oces odspojit.

Znam da neki chipseti (nvidia) imaju hotswap pa se pitam jel to preduvjet za eSATA ???

Raven_1 17.10.2008. 17:56

Ja sam probao na Asus M2N32 WS Professional i radi hot plug.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15.