|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Autmatsko internet povezivanje
Ovako.. Na kompjuteru imam windows vistu. Za internet koristim iskonovu carnet uslugu. Znaci automatski me spoji na iskon, ali da bi moga na net moram upisat carnetovu lozinku i pass, u kao brodband konekciji. Mene zanima kako na visti namislit da mi se to automatski spoji kad uključim komp?? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ne kopčam ovo sa iskonom. Jel ti već u router modu ili? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Moraš prebaciti modem u router mode te u njega upisati Carnet user i pass. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331
![]() |
#4 |
Registered User
|
Nisam siguran, imam malo kompliciranu vezu, a mozda i nije.. Ja preko iskonovog modem i njihove usluge sam valjda preusmjeren na carnet.. Modem je SpeedTouch.. Tamo u uputama koje je stavija momak nevidim nigdi za moj modem kako stavit u ruther nacin rada, ako je uopce moguce u mom slucaju.. http://www.iskon.hr/za_kucu/ostale_usluge/duo_carnet Tako da imam sada ![]() Tako napravljenu konekciju, i na iskon se moram spajat, a tija bi da mi se automatski digne ta veza.. Ili da namistim ga u taj ruther nacin rada, ali sam kopa po njemu jutros i nigdi nac kako to napravit Svaka pomoc dobrodosla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Router mod nemreš srediti u control pannelu gdje pretpostavljam da si ti tražio. Tvoj "speedtouch" ti većina ljudi zove Thomson Probaj guglat, ak to ne ide , upiši u ie "192.168.1.1" to bi ti trebalo otvorit postavke routera, prelistaj malo kak ide kod drugih modema sa onog linka, nemam thomsona nit sam ga ikad vidio pa ti nemogu napamet reć šta da napraviš. U biti trebaš prebaciti iz bridge mode u router mode. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
dok se ne javi neko s tompsonom pogledaj ovo : http://www.novisf.com/wbb3/index.php...threadID=67081 i evo upute http://www.gradwell.com/voip/datashe..._userguide.pdf |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
Evo nazva sam podrsku, i carnet.duo usloga koju ja imam nema mogućnost rada u ruter nacinu. Znaci od toga nista.. Ali ja sam prije nekako na win xp moga namistit da mi se cim se starta komp starta veza i odma poveziva, bez podesavanja ruter nacina rada, mislim da tada toga nije ni bilo. Uglavnom zna li ko kako to napravit na visti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma može se namjestit da se ta PPPoE Dial-Up konekcija starta po dizanju winsa al po meni to nije baš pametno iz više sigurnosnih razloga. Evo: 1. Go to Start > Connect To. Right-click the connection in the list (the PPoE connection you usually use) and go to properties. Click Continue or type your Admin password if required. 2. From the Options tab, turn off the "Prompt for Name and Password" option. Optionally, you can turn off the "Display progress while connecting", but most people want to know if it's actually connecting while they wait. ![]() Click OK to close the dialog when you're done. Cancel out of the Connect To screen (do not connect yet). 3. Open Internet Properties in Control Panel (or, go to Internet Options from Internet Explorer or right-click Internet Explorer in the start menu and go to Internet Properties). 4. From the "Connections" tab, make sure your PPoE connection is set as default, and make sure it says "Always dial my default connection" under the list. 5. Click OK, then try to open a webpage. It should automatically dial, connect, and show the webpage anytime someone tries to access the web from then on. Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 30.09.2008. u 14:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovdje nije u pitanju u kom modu rada može / nemože radit neki router nego način autorizacije Carnet korisnika preko XY ISP - a. Još jedan od štoseva koji se napišu malim slovima ili uopće ne napišu u ponudi / ugovoru. Bitno da se nešto ljudima uvali a da i neznaju sve + i -. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|