|
![]() |
#1 |
Stari član
Datum registracije: Jul 2007
|
Edimax 7084gA i umrežavanje 2 računala
Imam navedeni bežični ruter koji je trenutno spojen na PC sa kablom i tako se ostvaruje spajanje na internet (radi u ruting modu). Pošto mi uskoro stiže drugo računalo (laptop) zanima me da li se može složiti da preko tog rutera oba računala idu na internet i ujedno da se dijele podaci između njih? Pc bi i dalje bio spojen kablom na ruter jer nema potrebe da bude bežično, a laptop bi spojio bežično. Imam namjeru skidati stvari sa interneta na laptop i onda to bežično poslati i pohraniti na PC jer na njemu imam daleko više prostora. Molim za neke upute ili eventualno link na prijašnju temu ako je bilo govora o tome. Hvala svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Od hardware - a koji ti treba već imaš, spomenuti router. On će biti spojna točka cijele tvoje kućne mreže, a samim tim će oba kompa istovremeno na net i razmjena podataka među njima. Ostali potrebni info imaš ti na forumu. Ako te još nešto muči konkretno pitaj. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Zgodno je da podesiš isti workgroup ali bi isto trebalo radit i kad nije (koristiš opciju Browse network). Zavisi u kakvim mrežnim "okruženjima" ćeš koristit lap. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pa upravo na to sam i mislio, postavi isti workgroup, "ono sheranje". Nebi bilo loše i fiksne IP adrese (lap je brže na mreži i pripremaš situaciju ako bude potrebe za PortForward). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|