Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.09.2008., 17:25   #1
bpodnar
Stari član
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Edimax 7084gA i umrežavanje 2 računala

Imam navedeni bežični ruter koji je trenutno spojen na PC sa kablom i tako se ostvaruje spajanje na internet (radi u ruting modu). Pošto mi uskoro stiže drugo računalo (laptop) zanima me da li se može složiti da preko tog rutera oba računala idu na internet i ujedno da se dijele podaci između njih? Pc bi i dalje bio spojen kablom na ruter jer nema potrebe da bude bežično, a laptop bi spojio bežično. Imam namjeru skidati stvari sa interneta na laptop i onda to bežično poslati i pohraniti na PC jer na njemu imam daleko više prostora. Molim za neke upute ili eventualno link na prijašnju temu ako je bilo govora o tome. Hvala svima!
bpodnar je offline   Reply With Quote
Staro 29.09.2008., 23:34   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Od hardware - a koji ti treba već imaš, spomenuti router. On će biti spojna točka cijele tvoje kućne mreže, a samim tim će oba kompa istovremeno na net i razmjena podataka među njima. Ostali potrebni info imaš ti na forumu. Ako te još nešto muči konkretno pitaj.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.09.2008., 23:41   #3
bpodnar
Stari član
Moj komp

Ok, fala, samo da još pitam jel treba kreirati workgroup pa pod nju staviti oba računala kao neke članove ili samo podesit ono shareanje?
Staro 30.09.2008., 00:00   #4
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Zgodno je da podesiš isti workgroup ali bi isto trebalo radit i kad nije (koristiš opciju Browse network). Zavisi u kakvim mrežnim "okruženjima" ćeš koristit lap.
Staro 30.09.2008., 09:16   #5
bpodnar
Stari član
Moj komp

Neznam na što misliš po "mrežnim okruženjima", ali laptop će isključivo biti u kući, ne namjeravam ga nosati okolo. Inače oko mene u krugu od nekoliko stotina metara nema drugih mreža.
Staro 30.09.2008., 11:35   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Pa upravo na to sam i mislio, postavi isti workgroup, "ono sheranje". Nebi bilo loše i fiksne IP adrese (lap je brže na mreži i pripremaš situaciju ako bude potrebe za PortForward).
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno