![]() |
Edimax 7084gA i umrežavanje 2 računala
Imam navedeni bežični ruter koji je trenutno spojen na PC sa kablom i tako se ostvaruje spajanje na internet (radi u ruting modu). Pošto mi uskoro stiže drugo računalo (laptop) zanima me da li se može složiti da preko tog rutera oba računala idu na internet i ujedno da se dijele podaci između njih? Pc bi i dalje bio spojen kablom na ruter jer nema potrebe da bude bežično, a laptop bi spojio bežično. Imam namjeru skidati stvari sa interneta na laptop i onda to bežično poslati i pohraniti na PC jer na njemu imam daleko više prostora. Molim za neke upute ili eventualno link na prijašnju temu ako je bilo govora o tome. Hvala svima!
|
Od hardware - a koji ti treba već imaš, spomenuti router. On će biti spojna točka cijele tvoje kućne mreže, a samim tim će oba kompa istovremeno na net i razmjena podataka među njima. Ostali potrebni info imaš ti na forumu. Ako te još nešto muči konkretno pitaj.
|
Ok, fala, samo da još pitam jel treba kreirati workgroup pa pod nju staviti oba računala kao neke članove ili samo podesit ono shareanje?
|
Zgodno je da podesiš isti workgroup ali bi isto trebalo radit i kad nije (koristiš opciju Browse network). Zavisi u kakvim mrežnim "okruženjima" ćeš koristit lap.
|
Neznam na što misliš po "mrežnim okruženjima", ali laptop će isključivo biti u kući, ne namjeravam ga nosati okolo. Inače oko mene u krugu od nekoliko stotina metara nema drugih mreža.
|
Pa upravo na to sam i mislio, postavi isti workgroup, "ono sheranje". Nebi bilo loše i fiksne IP adrese (lap je brže na mreži i pripremaš situaciju ako bude potrebe za PortForward).
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:45. |