|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
Blue screen svakih pol sata x(((
Ovak, prvo- ispricacam se sto sam otvorio novi topic jer nisam znao naci odgovor na forumu.. Valjda ce moderator srediti ako rijesim problem.. Kupih 4870 prije mjesec i pol. Sve pet, namjestim si fan na 50%, kupim 2gb ram usput reko da mi brze loada cod4 xD. Napajanje sam morao dodatno uzimati jer se gasio komp na vrucinama pod opterecenjem. Uzeo sam 500W, rijesen problem gasenja. Eh sad, poceli dolazit neki blue screenovi al nisam bas puno procitao. Jedino sto sam zapisao- 1. screen APC_INDEX_MISMATCH, 2. MEMORY_MANAGAMENT 3. jos 2-3 screena. Drugi slucaj sam rijesio, zamijenio mjesta ram plocica i to je to. Vjerujem da ce plavi ekrani nestati ako stavim nove drivere. Trenutno je gore 8.7. I namucio sam se ko kobila da to stavim gore jer sam morao vistu formatirati sa svim sto sam imao da bih stavio "postene" drivere. Mene zanima, dali postoji mogucnost da ja uspijesno maknem ove drivere bez formatiranja i koje da stavim umijesto njih. 8.8 ili 8.9 beta? Hvala puno unaprijed i jos jednom se ispricavam zbog sebicnosti i novog topica! ;P EDIT: Screenovi dolaze samo kada igram zahtijevnije igrice. Zadnje izmijenjeno od: maloumni. 07.09.2008. u 00:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
A bez tog novog rama? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
napravi unistall drivera, zatim valjda restart, pa onda driver cleanerom obrises sve od graficke (izguglaj link za download), restart pa onda instaliraj nove, koje tocno nemam pojma, probaj najnovije ![]() jesi klokao sta, ako jesi probaj vratit na default pa vidjet jel ti se jos dogadjaju slicni problemi |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Jos da napises tocnu konfiguraciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
hvala decki idem poceti s eksperimentima xD. 2x2 GB RAM 800 MHz 4870 amd 4000+ OC na 2.65 dual core 250 hdd 500 W PS ATX EDIT: slucajno prekinuo pisanje =) os jedno pitanje ![]() Treba li jos nesto raditi u registriu ili po nekim mapama? Ne kuzim se u te finte pa ako neko ima link ili neki jednostavni oblik odgovora nek posta. Fala decki, najbolji ste. Na godisnjem sam i nemrem bez coda ![]() Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 07.09.2008. u 10:45. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
pogledaj temu "sve o 48xx karticama" na ovom podforumu, tamo ti je lijepo sve objašnjeno o brisanju drivera, imaš i prateće linkove za sve programe koji ti trebaju, ukratko jako korisno i poučno,svakako pogledaj i naći ćeš odgovore na dosta stvari. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=118175 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Ma drivere obrisi preko control panela/add remove programs. A zatim ostatke pobrisi sa Drive cleaner pro ili nekim slicnim programom. Poslije restarta stavi nove drivere
![]() |
#9 | |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
U safemodu
![]() |
![]() |
#10 | ||
Bannija :D
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ima potrebe ići u SafeMod - jer dok si u normalnim Windowsima driveri kartice se koriste i nije moguće pobrisati sve fileove i registry keyeve i sl. Dakle može proći i bez safe moda, ali je preporuka (pogotovo ako ima nekih problema) ipak otići u safe mod. Dakle: 1) Uninstall na standardni način (add remove programs, pa kliknut na ati uninstall utility, i onda remove, to miče sve ati drivere) 2) čišćenje sa driver sweeperom ili driver cleanerom 3) restart i ulazak u safe mod pa još jedno čišćenje sa sweeperom/cleanerom EDIT: Ah, i zaboravih - čini se da te ipak memorija zeza. A da probaš izvaditi nove module i probat onako kako ti je bilo sa starima?
Intel Core 2 Duo E4400 @ 320x10 (3200MHz) w/ Scythe Ninja rev.B + 120mm fan | Gigabyte GA-P35-DS3R (Intel P35 + ICH9R) | 4x 1GB Kingmax MARS DDR2 800 CL5 | Sapphire ATi Radeon HD4890 | Seagate 7200.11 250GB+2x WD Black 640GB+Samsung F3 1TB; svi SATA/7200rpm | LG GH20NS15 SuperMulti, SATA | LG W2361V-PF 23", 1920x1080, DVI+HDMI | Aplus CS-188AF case w/ 250mm side fan | onboard 7.1, with Logitech X-540 5.1 speakers | Chieftec 450W /w 120mm fan | Windows 7 64bit Enterprise |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Evo, pao sam u ocaj i sve bih dao da se popravi. Uspijesno sam stavio 8.9 beta drivere, skinuo ih sa linka par topica ispod. Izvadio novu plocicu 2 gb koju sam uzeo uz graficku. I opet isti problem, samo sto blue screen nisam stigao procitati.. Znam jedino da se napajanje grije ko ludo. Dali je to mozda jer je ram u pogresnom sticku prikljucen, ili zato jer sam krive drivere stavio ili pak zbog pregrijavanja napajanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
Datum registracije: Jul 2008
|
http://www.softpedia.com/get/PORTABL...-Sweeper.shtml Evo možda ovo pomogne.. S njim ćeš maknuti "ostatke" koji prežive uninstall i CC cleaner... Sretno... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ja sam imao slican problem sa starom konfom (athlonxp 2500+,nforce 2,ASUS x1650pro) sve sam probavao par puta nove windowse stavljao, drivere nisam mogao promjenit zato sto asusovka koristi samo asusove drivere a ove od atija nece, uglavnom problem mi je bio u ramu izvadio sam 256mb rama i sve je radilo (imao sam 3x 256 i 3 razlicita proizvođaća hehe)... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|