|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
abit bd7-raid Intel(r) P4 - kako overclockirat?
Imam tu plocu i citao sam recenzije o njoj, tj da se overclockirati tako da se poveca FSB. Problem je kod mene sto u BIOSU opcije zatamnjene, tj. nemogu se mijenjati (FSB se nemoze mijenjati) jedino sto mogu mjenjati mnozitelj. Nakon sto promjenim mnozitelj na veci nakon rebootanja se ostaje i dalje 1400 MHz-a (imam Intel(R) P4 1.4 GHz-a (400) ). Da li je moguce uopce overclocknuti to i kako? Unaprijed hvala! P.S. Update-ao sam zadnju verziju BIOS-a. VAZNO!!!!!!! Mala isprika. Skuzio sam kako promjeniti FSB :-) Trebalo je samo staviti na user defined. :-))) E sad sam ga digao na 1687 MHz-a promjenivsi mu FSB na 120 (mnozitelj je 14 i ne moze se mjenjti), ne dirajuci voltazu. Na 133 digne Windowse, ali se naknadno zbrejka (blue screen). I jos sam mu promjenio ratio sa 1:1 na 3:4 (sta to tocno znaci) ako se ne varam CPU ![]() Sad me zanima koji je maksimum, uz povecanje voltaze i FSB-a i eventualno novi ventilator (temperatura na procesoru je ostala ista 45 stupnjeva prije i poslije). Jos jednom zahvaljujem i oprostite na mojoj gluposti. ![]() Kreso Zadnje izmijenjeno od: uto. 19.07.2004. u 02:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Na Intelu ne možeš mijenjat množitelj, samo fsb. Vidi ako ima na matičnoj neki jumper za uključiti podešavanje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|