|
![]() |
#1 |
The Last Akkadian
Datum registracije: Apr 2008
|
![]() Bok, Imam jedan fileserverchich ander konstraksn, trenutno na zamjenskim komponentama, dok ne nadjem nes bolje, aka: pouzdanije. Od bitnih stvari tu su: - ASUS A8R-MVP MoBo (Uli SATA raid) - Opteron 146 - 2*1 GB Samsung - ATI X550 PCIe - HITACHI 320GB SATAII (sistemac) - WD 500GB SATAII (data) - Hiper 580W PSU - Win Vista Ulti. WD je onaj koji mi je jucer i danas iskidao zifce. Temeljito. Radio je ok danima, a od jucer nista. Dogadja se da ga osjetim, cujem kak vrlo tiho zuji cim dobije struju, i prilikom boota. Ali nema spin-upa. Nema onog glasnog preslatkog brundanja koje bi me spasilo, a time i podatke koji su gore. BIOS skuzi sistemca, onda zapne kod WDa, skuzi ga i javi da ima gresku, F1, ulazim u bios, skuzim da je disk vidljiv (bar fw), stoji oznaka modela, ali za sve ostale opcije: DMA (da, ploca ima emulated pata), 32bit transfer i slicno stoji NOT SUPPORTED, ili available, nisam vise siguran kroz suzne oci. Izadjem van, opet ista prica sa prepoznavanjem IDE i kakti-SATA (emul. PATA) uredjaja i ide, polako, ali ide. Windoze se podignu, naravno, sporo, ali tu su i rade. E sada, s obzirom da sam Windoze instalirao na Uli kontroler, nije mi podrzan SPEEDFAN, ni S.M.A.R.T. kojem sam se ponadao. Nisam uspio doci ni do cega. Nadam se da sam sve rekao. Eh, da... izvukao sam WDa van i stavio ga u ext. kuciste sa USB2.0 i eSATA interfaceom. Power led radi, a activity led blinka pravilno, recimo svakih nesto vise od pol seknude. I jednako ga ne kuzi ni preko USBa niti SATA. Ono sto me muci, a nadam se da cete znati bar koji odgovor, ili ga naslucivati: - sto bi mogao biti uzrok kvara? - je li integritet podataka vec nepovratno narusen? - je li kvar popravljiv uz ocuvanje integriteta podataka? - zna li itko hocu li ja dobiti svoje podatke natrag?Disk je pod garancijom jos malo manje od 3 godine, ali nije disk ono sto me muci, vec podaci.. Google wasn't helpful. Data recovery nije bed, nije niti servis, ali ne zelim da mi sje... par stoja GB podatka, jer su nezamijenjivi. Pls, pomoc, da se zivci smire. Puno hvala svima.
![]() |
#2 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Disk je izgleda poceo crkavati. Spasavaj podatke sto prije mozes. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
The Last Akkadian
|
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
U servisu ti nece nista napraviti sto se tice podataka, eventualno ce ti dati novi hdd. Za recovery podataka imas firme koje se bave sa time i jako su skupe. Preporuka kontaktiraj korisnika RAK-a ako ce ti netko rijesiti hdd onda je to on. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
The Last Akkadian
|
Citiraj:
Bitni su samo podaci. Za HDD mi se zivo je... Mada je ovo (u ovoj fazi) paradoks. (S obzirom da je HDD prakticki paraliziran, slijedeci korak mi je svakako bio, npr. nesto tipa InfoLab. Da, toliko su bitni podaci da cu iskesirati [BDP Eritreje]/GB ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
2. Najvjerojatnije nije 3. Zaboravi HDD u svakom slučaju 4. Moguće je da dobiješ podatke isključivo ako odeš u data recovery seris. Nemaš niti najmanje šanse spasiti podatke sam u kućnoj radinosti. U oba pretpostavljena sluća se radi o ozbiljnom kvaru koji zahtjeva stručno znanje i, još važnije, poseban alat. Pogledaj www.helpdisc.hr Pogledaj cjenik i to je to. Sve piše. Vidi da li ti toliko vrijede podaci i odnesi im disk. Ako misliš da je to BDP Eritreje nosi disk na garanciju i zaboravi podatke jer nećeš nigdje jeftinije proći. Osobno ti teško mogu pomoći jer sam vezan ugovorom i ne smijem raditi to. Zato ti i savjetujem što ti je činiti. To mogu. Nadam se da je to dovoljno.
![]() |
![]() |
#7 | |||
The Last Akkadian
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Nadam se samo da primaju kartice. ![]() Noch enkrat, hvala.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|