|
![]() |
#1 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Virus preko USB-a?!
Jel ima ikakav nacin da se ukloni ovo govno od virusa koje cim se usteka usb stik ili hdd generira neke e.cmd i autorun.inf fileove?? I kad se win restartaju javlja neku gresku s memorijeom... HVALA! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rent-a-maniac
Datum registracije: Jun 2008
|
Norman_Malware_Cleaner meni je s tim uspjelo ali preskeniraj sve jer se on na sve driveove baca...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Premium
|
Neka greška i neki virus odnosno autorun fileovi imaju svoje točno ime. Uzmi screenshotove, uploadaj ih na PCE Img Hosting i postaj thumbnailse tu. Ako imaš neki antivirus/antispyware prvo preskeniraj cijeli komp i USB memoriju njim, a ako nemaš instaliraj AVG Free 8.0 koji ima ugrađen Antispyware modul i probaj s njim. EDIT: Formatiranje USB-a će ti možda pomoć, a možda si već i diskove na računalu zarazio pa svaki slijedeći put kad ponovno uštekaš USB će ti se gore opet nešto naselit. Ali probaj i to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Dobar antivirus (Avira, avast, nod) na kompu da sreže infekciju u korjenu i ugašen autorun za removable diskove + format stika i stvar je rješena, može se i kopirati ostale podatke prije formatiranja ako imaš "sterilno" okružje takve vrste jer se neće ništa pokretati...
![]() |
#7 |
Prvoklasni Krkan
|
Ma kolega s posla me ''zeznuo'' reko je da nis nemoze skinut taj virus pa sam ja tu pitao prije nego sam ista probao, onda sam fino instalirao nod32 apdejto i ovaj je to rjesio u 3 sekunde...formatiranje ne pomaze! Hvala svima na pomoci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Bok, jucer mi je na msn dosao neki link, cura kliknula i skinula virus. Od onda svi moji kontakti primaju neke linkove od mene (ja ih ne saljem). Znam da je to virus, imam kaspersky, dva puta sam skenirao racunalo, sve "ocisti" ali cim ustekam USB dobivam ovakve dolje prozorcice. USB sam valjda 50 puta nanovo skenirao sa kasperskym, nakon toga i formatirao doticni usb pa opet skenirao. Ali i dalje cim ustekam u komp dobivam ovakve poruke. Sto napravit, s cim ocistit? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Kad sam to deaktivirao, prikazu mi se Autorun.inf i Recycler, pobrisao sam ih sa SHIFT-DELETE, ali se nakon nekog vremena opet stvore, i nakon toga autorun.inf nestaje, pa se opet stvori, i tako vrti u nedogled, i tako se izmjenjuju ona dva pop-up prozorcica koje sam postao u proslom postu. Ima jos kakvih ideja ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006