|
![]() |
#1 |
in vino veritas
Datum registracije: Jan 2007
|
Problem (Vista SP1, pregrijavanje graficke..)
Bok ekipa, imam problemcic pa ak netko ima vremena da mi pomogne bio bih zahvalan Koristim notebook ACER 5520 Aspire: CPU: Athlon 64 x2 1.8 GhZ VGA: NVIDIA GeForce 7000M (Turbocache) RAM: 1 GB DDR2 ... Koristio sam normalno vistu dok nisam stavio sp1. Skinuo sam i nove drivere za SP1 sa acerove stranice te sve najnovije drivere za ostale komponente. Nakon svega toga je doslo do nekih poboljsanja u radu sistema, i nisam nista primjecivao neko vrijeme... Jedan dan sam gledao film, TV preko kartice i vec nakon nakon pola sata sistem bi se srusio (prvo bi se slika pokvarila, dosli bi nekakvi iksici po ekranu i vidio bi samo kursor misa), sistem bi nasao problem u nekom driveru graficke (nv.. nešto.dll), a cijeli kompjuter bi se pregrijao pa sam ponekad morao pricekati par minuta da ga ponovo upalim. Tako svaki put kad gledam TV duze od pola sata. probao sam i neke igre i nije bilo problema.. sistem se normalno zagrije, ali stabilan je, moze radit 24 sata u komadu.. Ali, probao sam pokrenuti i film preko media playera i dogodilo bi se isto kao i kod gledanja tv-a. Pola sata i onda problemi Instalirao sam i XP - na njemu sve radi normalno. Srdačan pozdrav i unaprijed hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ako je sve radilo i nakon instalacije "neko vrijeme" onda je vjerojatno prašina zaštopala cooler a vista i inače i u sučelju dere grafu više pa više dolazi do izražaja...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Usto možeš probat i isključit sve Vistine krasote pa vidit je l' se to događa! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
in vino veritas
|
Citiraj:
Hvala na savjetima, ocistit cu laptop, smanjit Vistine efekte i vidjeti ucinak. Nisam znao da Vista toliko opterecuje sistem jer gledanje TV-a nisam smatrao nekim velikim opterecenjem (cpu je na nekih 20-25%, ali izgleda da dosta opterecuje graficku) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
|
Da jer Aero koristi dx9 za prikazivanje transparencija i sjena i zato se na grafama automatski pali "3D mod" što naravno vodi kuhanju jer se dignu taktovi...
![]() |
#6 |
Bill Gates
|
Ja bi ocistio lap. Bolje to nego smanjivati efekte. Jel kada bude htio neku stariju igru pokrenuti, onda ce se opet rusit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
in vino veritas
|
Maknuo sam aero temu i stavio vista basic iskljucio sve efekte osim kljucnih (teme, smooth font..) Sad radi, ali osim sto cijeli os izgleda jadno, dok gledam TV slika je nazubljena, a nema ni standardnih efekata u power cinemi (to je program za gledat TV).. Nije mi jasno, ako iskljucim aero onda sam iskljucio 3d efekte i na ostalim aplikacijama?? Pa ni obicni 3d text screen saver ne radi bez brejkanja. Da li se moze iskljuciti samo taj aero, a da ostalo ostane isto? Ova vista mi se ne sviđa ![]() jos jednom ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
in vino veritas
|
eh ipak se srusio. Nista, furam ga na servis jos je pod garancijom |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beskorisna bitanga...
|
Pa kaj se onda zamaraš, problem evidentno postoji i nek se oni koji su plaćeni hebu s tim, ionako su im cjene servisa laptopa paprene za banalne stvari, pa sad nek bar malo rade kad moraju... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|