|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
CPU - smanjenje voltaže?
e, ovako: mene zanima da li smanjenje voltaže procesoru (dotičnog Bartona 2500 -otključan, desktop, ne mobile), može škoditi? malo sam isprobavao, i čini mi se da nema nekih promjena.. išao sam mu smanjivat brzinu, stavio sam sad na kraju na 8x180, 1.55V, i radi normalno sve, igre, Prime... ovo sam radio čisto iz dosade i da smanjim temperature... sad mi na full load ne pralazi 42c. pa me zanima da li smanjenjem voltaže mogu "sjebati" procesor, ili imati nekakve kasnije posljedice.. ? također i smanjenjem radnog takta.. bio sam ga stavio na 990Mhz... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ne, dapace ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Treba kaj skurit??
|
nemre mu nikaj bit. Manje će se grijat. E sad hoće li stabilno radit na istoj frekvi s manjom volatažom je stvar svakog proca posebno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
haha, ma dosadno mi pa probavam.. inače, kad ga ne mogu držat na 2.2 (memorije problem), onda idem spuštat.. ![]() ionako ne radim ništa procesorski zahtjevno, pa, what the hell... sad, jel ga bolje savit na default (11x166) ili na recimo 10x182? (opet, memorija dalje od 182 daje lošije rezultate)... i na recimo 1.5V. kako ću uopće znat jel mu fali struje, na koji način se to najbolje primijeti? ...možda je glupo pitanje, ali, fuck it.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Treba kaj skurit??
|
Zrušil bu ti se. Tak ćeš bit 100% siguran. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Čuj, čim manja voltaža to manje zagrijavanje i obrnuto. Kako skužiti kada je premalo struje? Pokreni Prime ako ga ruši disni voltažu za malo... Ili ga drži na 900Mhz, 1.XV(čim manje) i bez ventilatora na pasivcu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
čuj, ovo bez ventilatora već radim, nikad ga i nije bilo.... ![]() ![]() stavio sam na 10x180, 1.55V, i vrti Prime bez problema... probat ću ić još niže s V ako se ne bude slučajno htio bootat, hoću ja moć do Biosa onda uopće? kao se ono radi na Epoxici? drži se Insert ili delete? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
I meni je to palo na pamet kada je temperatura prešla 50C pod opterećenjem. E sad, koliko je najmanje Volti potrebno zaključanom Bartonu 2500+ da radi na default frekvenciji tj. da znam od koje početi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Na default voltaži, probaj sa 1.45V, ako radi stabilno i pod primeom možeš biti sretan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Radio mi je sinoć cijelu noć na 1.40V i računao PI,temperatura max 46C za razliku od prijašnje 58C na 1.65V. Išao bi i niže,ali matična nema opcije za VCore niže od 1,40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Nisam to očekivao od Epox-a.Evo meni je na 1.3V i kaže da je temperatura 38C, bez paste na procu i s Volcanom 11+ na 2500rpm.Kolko ti Watta sad troši proc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Imam Stock AMD-ov hladnjak i 80mm CoolerMastera na njemu-2500RPM. Kako računaš Wattažu? Imam negdje neki kalkulator,ali ne mogu ga nać. Jel ima na kojoj stranici on-line kalkulator? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Snaga se inače računa P=u*I al nema veze, ako imaš Sandru možeš tamo pogledat ako ne skini ovaj programćić.klikni odeš pod "mobility" i tamo će ti pisat trenutna snaga. Meni raspon voltaže ide 1-2V.Stime da na 1.25 uspijeva normalno radit.A ova temp. što kaže 38C nema šanse još je manja popipao sam pasivnjak rukom mrtav hladan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Kaže da je snaga 52W,ali s time što se zajebe i misli da je napon 1,600V a zapravo je 1,400V Koliko je tebi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ma bitno mi je samo da temperatura ne ide više preko 46C, a kad posložim kablove ,javljam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
kada sam procitao o cemu pricate pa sam i sam pokusao, barton 2500 11x184 i 1.3v i sve radi normalno, temp je 35-38 kako puhne vjetar |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Savage, koja matična? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
|
nije mobilac vec desktop, a ploca je soltek 75FRN2-L kupio sam proc prije 3 tjedna od shteffa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() @Savage: vidim da me stižeš al jel moš đirat windowse i net na 1.25V ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
![]() p.s probao sam na 1,2V ali nije izdrzao sat vremena, ali koga briga vazno da radi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|