| 
 | |||||||||||
|  05.06.2004., 01:37 | #1 | ||||||||||||
| Premium Datum registracije: Aug 2003 Lokacija: malo st, malo vz 
				 | 

wake up on lan
			 problem je u tome sto se od cimera kompjuter pali kad ja upalin svoj to su jedina dva kompa u mrizi kod njega je u biosu iskljucen wake up on lan a na ploci nema nikakvih jumpera za tu namjenu njegova ploca je : gigabyte 7vaxpu moja: abit an7 oba koristimo onboard mrezne pada li kome ista na pamet? 
|  05.06.2004., 01:40 | #2 | |
| Feldwebel Datum registracije: Feb 2002 Lokacija: bolnica 
				 | 

Re: wake up on lan
			 Citiraj: 
 Ak nemaš nikakvo logično objašnjenje optužiš Gremline. 
				__________________ Tih kao mačka Brz kao gepard Jak kao lav Elegantan kao leopard Nisam to ja, to je moj komp. | |
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 | 

Oglasni prostor

| 
|  05.06.2004., 02:30 | #3 | 
| Sannin Datum registracije: Jun 2003 Lokacija: Split 
				 | pogledaj jos onda u system -device menager - jeli na kartici ukljucen wake on call ili lan 
				__________________ YES - BUT / your evaluation is superb - behold the underlying truth | 
|   |   | 
|  06.06.2004., 23:48 | #4 | ||||||||||||
				 | ne vidin kakve bi veze moglo ista u device manageru imat dok je komp ugašen btw opcija "allow this device to bring the computer out of standby" je iskljucena 
|  07.06.2004., 00:20 | #6 | |||||||||||||
				 | 

Re: wake up on lan
			 Citiraj: 

|  07.06.2004., 13:19 | #9 | ||||||||||
| Moderator Datum registracije: Jan 2003 Lokacija: Osijek 
				 | Ugasi cimerov komp iz struje kad palis svoj!   
|  07.06.2004., 13:44 | #10 | 
| Premium Datum registracije: Feb 2003 Lokacija: Karlovac 
				 | Da bi se računalo uključilo, mora primiti magic paket, posebno pripremljeni ethernet paket u kojem se 17 puta ponavlja određena vrijednost, kartica mora biti uključena u WOL kontektor na ploči (ili interno spojena onboard kartica, kao u ovom slučaju) i WOL mora biti omogućen u BIOS-u.  Magic paket se šalje broadcastom na MAC adresu mrežne kartice i neovisan je o (višim) protokolima koji se koriste na mreži. Čini mi se da je firmware ugrađen u čip mrežne kartice tvog cimera malo problematičan, a ni BIOS nije van sumnje. Probaj umjesto svog spojiti neko drugo računalo, ili event. ubaciti drugu mrežnu karticu kod sebe, za probu. Ukoliko se računalo cimera i dalje pali, trebao bi upgrade-ati BIOS na noviju verziju, možda pomogne. Da je riječ o PCI kartici, bilo bi dovoljno WOL kontekor izštekati iz matične 
				__________________ | 
|   |   | 
|  | |
| 
			Oglas
		 |  | 
|  | 
| 
 | 
 |