![]() |
wake up on lan
problem je u tome sto se od cimera kompjuter pali kad ja upalin svoj
to su jedina dva kompa u mrizi kod njega je u biosu iskljucen wake up on lan a na ploci nema nikakvih jumpera za tu namjenu njegova ploca je : gigabyte 7vaxpu moja: abit an7 oba koristimo onboard mrezne pada li kome ista na pamet? |
Re: wake up on lan
Citiraj:
Ak nemaš nikakvo logično objašnjenje optužiš Gremline. |
pogledaj jos onda u system -device menager - jeli na kartici ukljucen wake on call ili lan
|
ne vidin kakve bi veze moglo ista u device manageru imat dok je komp ugašen
btw opcija "allow this device to bring the computer out of standby" je iskljucena |
Jeste li slucajno pogeledali u bios? :)
|
Re: wake up on lan
Citiraj:
|
uuppssss...
nisam to pocitao Sorry :). |
preostaje ti jos probat "pobit" sve u power menagmentu u biosu kod cimera i pomirit se s gubitkom stand-by i slicnih funkcija
(ili pobit sve pa palit 1 po 1 :o) |
Ugasi cimerov komp iz struje kad palis svoj! :D
|
Da bi se računalo uključilo, mora primiti magic paket, posebno pripremljeni ethernet paket u kojem se 17 puta ponavlja određena vrijednost, kartica mora biti uključena u WOL kontektor na ploči (ili interno spojena onboard kartica, kao u ovom slučaju) i WOL mora biti omogućen u BIOS-u.
Magic paket se šalje broadcastom na MAC adresu mrežne kartice i neovisan je o (višim) protokolima koji se koriste na mreži. Čini mi se da je firmware ugrađen u čip mrežne kartice tvog cimera malo problematičan, a ni BIOS nije van sumnje. Probaj umjesto svog spojiti neko drugo računalo, ili event. ubaciti drugu mrežnu karticu kod sebe, za probu. Ukoliko se računalo cimera i dalje pali, trebao bi upgrade-ati BIOS na noviju verziju, možda pomogne. Da je riječ o PCI kartici, bilo bi dovoljno WOL kontekor izštekati iz matične |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:47. |