|
![]() |
#1 |
partibrejker
Datum registracije: May 2004
|
Kaj je ovo: procesor ili vrući kesten?
Namjestio sam procesor na 133 x 10 (temp oko37 'C a napon 1.563). Sve složio, instalirao, flešao bios, skinuo novu verziju (1.21) uGura... Kreću prvi problemi kad sam instalirao uGuru. Iako mi je u biosu postavljeno da se alarm pali na 65'C, čim sam otvorio FanEQ, alarm se nije ugasio, sve dok nisam isključio iz bioso alarm i izbrisao uGuru. Mislim da je tome problem PAPSTov ventilator koji se vrti na 1920 okretaja. Sa istim tim naponom na 166 x 10 temperatura je bila 40. Tad sam digao voltažu na 1.719 i stavio ga na 200 x 10 a temperaturu se popela na nevjerojatnih 50. (Sve temp. sam očitavao u biosu jer sam uGuru izbrisao a jedino mi on pokazuje temp. u windozama.). Dižem ga još... na 215 x 10 temp je oko 55, a na 215 x 11 (2354MHz) temp je 59'C (voltaža 1.719). Nisam ga dizao dalje, a niti ostavio tako... Spustio sam ga na 166 x 10 i 1.563vol, a temp je oko 40. Dakle, u čemu je problem? Da li ja radim negdje grešku (prevelika voltaža) / ili mat. krivo očitava temp (nisam baš siguran u to, jer sam cijlo vrijeme opipavao pasini hladnjak i mogu reći da se primjećivala razlika kod svakog mjenjanja/ ili ovaj moj sustav hlađenja jednostavno ne funkcionira! P.S. -stavio sam deblji sloj one termalne paste koja se dobija sa Thermalrightom -mislim da ne mogu povećati broj okretaja PAPSTa jer mi je na maximalnih12V -malo iznad procesora nalazi se napajanje sa dva ventilatora - brijem da mi Zalman CNPS 7000A-Cu ne bi stao ni kad bi ga na pola prepilio |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Paste na procu ne smije biti previše. Taj proc inače dela na 2500 sa kakvih 1.7-1.75v, kako kome. Fataj Tora-on ti ima takvu ploču i proc. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Vidim da si novi, pa da ti poželim dobrodošlicu na forum! ![]() Eto odgovora na dio tvojih pitanja: AN7 očitava temperaturu drito sa proca te ako si imao prije ploču koja to nije imala, nije ni čudo da misliš da su ti ogromne temperature. Temp su ok (dobro, malčice su visoke, ali unutar granica tolerancije). Što se tiče voltaža, proc ti može bez beda raditi na 1.35/1.4 V na 10x200 (bar moj radi), tako da možeš ići i niže sa voltažama. Thermalrightovo bijelo go*no miči i stavi AS5 ili Ceramique, očekuj pad temperature za koji stupanj. I stavi paste samo malo, što tanji sloj to bolje, ali da prekrije svaki dio jezgre! Broj okretaja Papstu ne možeš povećavati, bar ne nekim jednostavnim metodama, a i da možeš, vjerojatno bi odmah ili unutar kratkog roka izgorio. Što se tiče napajanja, najboljim su se pokazala napajanja sa 12 cm ventom drito iznad proca za niske temperature, ali nema problema ni sa tvojim napajanjem, pogotovo ako je jedan vent iznad proca. Cooler ti je odličan, tako da nema smisla ga mijenjati Zalmanom. Pozdrav! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Pridružujem se dobrodošlici. ![]() off topic - mene niste tako dočekali. ![]() Sam si rekao da si stavio deblji sloj, graške, sloj treba biti što tanji. Stavi AS5 ili Ceramique i probaj ić s manjim voltažama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 | ||
Guest
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() Odmah se kuži da se osjećaš ko doma, pa što ti onda željeti dobrodošlicu ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Treba kaj skurit??
|
No dobro, dobro. Nemorate odmah svom paljbom po meni. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ljudi su ti manje više rekli sve. Znači paste jako malo, tanki sloj. Meni je moj proc sada na 1.75 V, na 200x12,5, temp je na 45-49/50 max, ali ventovi su mi max stišani (ovaj na procu mi je na 1300). quru moraš naštelati tamo pod monitor setings, min i max vrijednosti za brzinu ventova i voltaže da on ne pišti na svako sranje u promjeni napona ili brzine venta. Eto, viči ako nešto nije jasno. Eh, skoro zaboravi. Koji su brojevi na procu? Serija, godište ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Gle vraga, mene spominje ![]()
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Što češ kad si popularan: lol2 : |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Treba kaj skurit??
|
Baš sam spoominjao našeg Lorda bikera. ![]() Jelda Lord da je Asus-ova Ti4600 zakon? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Treba kaj skurit??
|
Kladim se da mene nekaj drugo koči. Rezultati su slabi samo u 3DMarku 2001. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Treba kaj skurit??
|
Ne, takvi su razultati kad je obična. Morat ću je uvalit u neki drugi komp i vidjet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
partibrejker
|
Hvala svima na dobrodošlici, također i na pomoći! ![]() Evo stavio sam ArticSilver5. Najprije sam skinuo 1kg ![]() Sad kad više nemam (bar se tako nadam) problema s temperaturom, moram naći najbolju voltažu i postavke memorije. Bio bih zadovoljan sa stabilnih 2,4 i kusur GHz i sa FSB 220 ali čini mi se da će ovaj FSB biti malo veći problem s mojom matičnom. Kada bih to uspio mogao bi Kingmaxa držati na 440Mhz sa nekim niskim latencijama. ![]() P.S. U ovom trenutku, s 210x11,5=2415 i 1,656V, dobivam lijepe rezultate u benchmarkovima, ali SuperPi mi blokira nakon minute. Ali, ima nade za nas... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
partibrejker
|
Tor, što se tiče procesora: 2,5 dizel, 84god, 125 000km,garažiran, koža, kljima, ABS, malo korišten, k'o nov... 4000€ ![]() ![]() Evo mučio sam se pola sata da uredno pročitam ove sitne brojeve s CPU: AXMH2500FQQ4C Y91495A40126 IQYHA0351MPMW 1999 god. :clap: Ne zanm koji ti je najvažniji pa sam ih prepisao sve! Meni znači samo ovaj prvi broj, i ako se ne varam 2500 označava brzinu, Q znači da se radi o 1.45V, drugi Q označava maksimalnu temperaturu od 100*C, 4 označava cache od 512 KB i C označava brzinu sabirnice 266 Mhz. Znaš li ti nešto više o ovom čudu? Inače, kupljen je u Linksu prije kojih 15tak dana. E i ovaj uGuru sam sredio da mi više ne svira alarm! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Treba kaj skurit??
|
Ak ti neće sabirnica više diži množitelj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Vjerojatno ti nema ni AGP 8 iako ne donosi puno al za rezultate u Benchevima dušu dalo.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
Al kaj će mi AGP 8x kad mi grafulja nije AGP 8x? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Treba kaj skurit??
|
Jel meni može netko reć zakaj se meni neće komp bootat na sabirnici većoj od 160? Ja stavim na 166 i on ga boota na 160 ko da nisam niš stavio više. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
...
Dok sam ja imao radeon 8500 i povecao sabirnicu sa 333MHZ na 400 i stavio da radi sa memorijom 1:1 i smanjio latencije dobio sam oko 2000 vise 3dmarka... kolko ti sada dobijes sa 4X.XX serijom drivera?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Treba kaj skurit??
|
S 44.03 dobim 13800. Slabo. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
...
napravio sam par testova sa 4x.xx driverima i 42.86 je najbrzi kako si rekao ali mi i nije najstabilniji a razlika je najvise do 100 3dmarka tak da sad drzim 43.45... 15200 3dmarka imam trenutno sa ovim driverima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Treba kaj skurit??
|
Eto, ista grafulja i pogledaj razliku u 3DMarku. Glupa matična i SiS-ov čipset. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
...
memorija isto... |
![]() |
![]() |
|