|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
podešavanje zaštite na zyxel prestige 660 H/HW - D3
kako staviti lozinku na ovaj router, tj. kako staviti sifru na mrezu, ili podesiti firewall? u principu bilo što , samo da se ne moze spojiti ko god zeli (sto mi se dogada)? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
hvala, al nema za ovaj moj modem..... ovo sto tamo ima sam vec vidio al ovaj model za koji ja trazim je toliko drugaciji ko da je od druge firme, i nikako se snać.... mogu stavit njegov menu ovdje pa da vidite ako se kome da i ako se to uopce smije.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Napravi screenshotove, uploadaj na neki server tipa Imagesforme.com i sl, i stavi tu thumbnailove pa da vidimo i pomognemo ti.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Iskreno, naj bolja zaštita za taj modem/router je da isključiš wireless i ukopčaš kabel. Nećeš imati nikakvih upada i sačuvati ćeš živce jer taj modem ima beskrajno puno problema sa wirelessom. Rađe odmah investiraj u neki drugi modem/router ako ti je baš wirelwss neophodan.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Iskreno, naj bolja zaštita za taj modem/router je da isključiš wireless i ukopčaš kabel. Nećeš imati nikakvih upada i sačuvati ćeš živce jer taj modem ima beskrajno puno problema sa wirelessom. Rađe odmah investiraj u neki drugi modem/router ako ti je baš wirelwss neophodan.
![]() |
#7 |
Registered User
|
evo ga: Početni: ![]() Firewall - general ![]() Firewall - rules ![]() Firewall - anti probing ![]() Firewall - treshold ![]() system - general - na ovom sam prozoru pokusao promijenit šifru, i to sam i učinio, ali i dalje mi mreža nije osigurana (u prozoru wireless network connections moja je mreza označena kao 'unsecured') ![]() WLan - general ![]() WLan - otist ![]() eto ako treba jos sta samo recite... hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovdje imaš uputstvo za Zyxel Wlan od T-Com - a kako podesiti zaštitu. To šta je ovo uputstvo bazirano na starijem firmware - u ništa ne mjenja, razlika je samo u slikovnici tj. izgledu. Imena pojmova i njihovo značenje je isto. U spomenutom uputstvu vjerojatno piše a zgodno je napomenuti da konfiguriranje postavki routera moraš raditi s kompa koji je žično spojen na isti. Za kraj evo jedan on-line wep/wpa key generator. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
uspio sam doci do mjesta u izborniku u koji se upisuje wep key - i nakon naredbe 'apply' vraca me na pocetnu stranicu konfiguarcije routera gdje moram upisat admin sifru.to uredno obavim i nakon toga mi se u potpunosti izgubi veza sa modemom i sa WLan cardom - trenutno sam spojen preko carneta jer ne mogu nikako ponovo spostavit vezu sa Wlanom. sta je sad to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako rekoh poviše konfiguraciju moraš radit tako da si preko mreže (žično) spojen na router. Nakon šta ubaciš wep ili wpa ključ (ovisno šta si odabrao) isti trebaš ubacit u postavke Wlan card - a. Kod nekih routera generirani ključ se ubacuje kao string (niz karaktera) a kod nekih kao hex string (niz hexa oznaka). Obrati pažnju i da ovisno o tipu ključa isti je točno definirane dužine (br. karaktera). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|