|
![]() |
#23251 |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
razlika je premala ! također jako dobro znam sve "stare ceste" jer sam prisiljen ići njima i jer su mi nadređeni maloumne budale koje ne kuže 3 i 3 ! ista stvar je i u privatnom.... dođe više manje na isto, a za 10-20 kn razlike neću razbijati glavu ! gledaj koliko puta usporiš i koliko puta moraš ubrzati. koliko puta ti netko izlazi pa ga moraš pustiti, koliko ima budala koje ne znaju za otpuštanje gasa i jako puno toga. "mozak na pašu", oko u retrovizor, tempomat, ruka ja jaja i laganica ! lako tempiraš isto vrijeme dolaska sa drastičnim uštedama goriva i smirenošću po pitanju sigurnosti ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23252 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Oce neko uzimat nesto sa superstara uskoro? trebam pakne
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#23253 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Mic, Lovrixx i ja se spustili 20tkom, pa na Pilanu i tu na pola puta odvojak leve pa na Strmopec ( uvijek se pitao kaj ta staza spaja, sad mi je Mic pokazao). Lovrixx je izveo svoj opcepoznati manevar, tzv. "Lovrixa" ![]() Ekipa II, u sastavu Max, crocus i njegov frend (lose pamtim imena) su se neckali da li krenuti s nama ili ne, pa na kraju nisu, kao oni ce nekom drugom stazom, ali su zavrsili na 20tki-Pilana kao i mi, ali bez Strmopeci...tako da je bolje da su isli s nama pa na Strmopec. Inace Strmopec mi je danas bila mrak (uspio sam proci jedan switchback s front wheel pivotom i voznjom na prednjem kotacu - samo treba probati ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23254 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
pri 110kmh mi je potrosnja veca nego na sestrinom 4x4 bmwu sa 190ks, jer se ovaj vozi na leru, a ovaj mali moras gonjat, nedugo sam dosao sa 15l goriva s vira u zg, sa 2 bicikla na krovu, nema teoretske sanse da bi tolko potrosio na autobanu jer se tamo moram vozit barem 95, a starom sam imao prosjecnu brzinu 73kmh... no dosta vise o autima... bijah danas na slemenu... posto ja to nis ne poznam po novome, znam samo da smo gore isli stazom 8, a dole 9, za jedan dio te br 9 160mm rotor napred nije dovoljan za 95kg.... ![]() track: http://www-fb.sports-tracker.com/u/m...50kg4ab8ns2tbs ![]()
don't use ATA/SATA, it's bad for your health ![]() use ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: riceburner. 27.05.2012. u 17:41. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23256 |
Premium
|
Mos si mislit ![]() ...ali zato dreamweaver s DBa na Lugarnici opet drvi da NN ne valja qrca i da ga vise nikad nece kupiti...evo, ja vec drugi ili treci puta slusam istu pricu, ali sam zato danas saznao da smo susedi, a nikad se vidli nismo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23257 | |
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#23260 |
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#23261 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Jel 9tka još uvijek izrovana na onom šoderu sa vododerinama ? Inače ta staza se mora samo više puta provozati, kad se potrefi putanja onda je flow odličan. Dobru ste stazu odabrali za spust ![]()
![]() |
#23263 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Citiraj:
![]() A sa hansom danas stvarno nisam odvozio onak... Po svojoj mjeri... Jest da smo jurili, no mogu ja i brže i bolje, al stalno sam se nalazio na krivim putanjama... Kad vozim "po starom" očekujem da stara guma tu prokliže (pošto su bile već dobrano čelave) i onda idem previše na unutarnju, a hans po svemu odere ko da je na pruzi i eto te sa krivim težištem, na krivoj putanji i sve i q onda ![]() Moram se priviknut da bajk ide samo tam di ga "uperim" i to je to, ne računat više na nikakova proklizavanja ![]() I moram reć da je brža guma od eskarica po cesti, a osjeti se i na usponu, kaj je da je.... Oko 66 min nam je trebalo do gore (Nik-u i meni) s tim da smo stvarno duge pauze imali 2x (banana, ćaskanje) i 1x kratka, a bit je u tome, da smo gore došli nimalo zapuhani, premoreni i sl., jedino su Nika naravno malo noge boljele kad čovik kosi travu iz hobbyja ![]() Hans položio! ![]() P.s. imao sam jedan okršaj sa panjem na 20-ki, zapela mi pedala o korjenje istog, pa sam ga pokupio malo stopalom, sad imam još jedn "zglob" dolje, kolka je kvržetina, nadam se da nije niš popucalo..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23264 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Uglavnom, purgeri (ne pogrdno nego starinski), ako budete štogod izdogovorili za Rijeku/Platak/Grobnik javite mi na PM pa ću sa vama.. jer ne pohvatam sve komentare na ovoj temi pošto ih ima jako puno a 90% su vaša dogovaranja, "Sutra tunel 10h", "oćemo u subotu Sljeme, vrijeme standardno" postajem ljubomoran, ovu moju ekipu treba nagovarat 5 dana prije, a ni onda nemogu jer je većina počela čuvat djecu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23265 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Uzet ću ovu pilu ak se ne proda za 2 tjedna, jer tek tad dobivam lovu , nadam se da ga neće riješit do onda. http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=30&t=73748 Ima takvih par rami na svijetu , rađen za Norco Factory Team , nova dok je bila u ponudi je došla 800$ ![]()
![]() |
#23266 | |
|
je poprilicno je izrovano i puno vecih kamenih gromada... nisam bio na slemenu bajkom ima cca 10g, zato mi je sve to novo, te staze i sve, nas su iskrcali pred tunelom i imali smo trening do zapresica, a kojim putevima pojma nemam, zato sam i zamrzio sleme i nisam isel gore godinama nakon kaj sam prestal trenirat... isli smo ja, zlatko i mirta, mojoj ivani se stanje dosta pogorsalo i slabo vozi, trenutno je na 30km i mislim da necemo forsirat puno vise jer ne zelim scenarij od prosle godine... Citiraj:
![]() tako da se poprilicno slazem s tvojom izjavom... ja sam dosta cesto na podrucju delnica i vrbovskog pa ako ti to odgovara mozemo nekaj dogovorit...
![]() |
![]() |
#23267 | |
Premium
|
Citiraj:
Ona singlica koja je (pretpostavljam) svima upala u oci je staza iznad Mudne doli, ali po karti opet nisam ziher sto je to tocno. Ako netko skuzi/sazna tocnu rutu iz filmica slobodno neka javi...ja dolazim na voznju u roku odmah ![]() Ovako na blef bi opalio rutu iz Podkilavaca na Hahlice, pa desno prema Platku i nekom od staza nazad prema Podkilavcu, znaci kruzno...to bi bila istrazivacka voznja, he he. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23268 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Hehehe sad će Vuco reć da bi on htio na Ćuninu glavu ![]() Ma možeš se vozit gdje hoćeš, moj bus je danas išao malo AC malo stara cesta, ugl. Delnice, Skrad, Mrkopalj, Vrbosko, gdje god da se namjeriš može se nać jebenih staza, samo sam vrtio glavom lijevo desno i snimao vrhove i puteve. Zeleno je na najjače. Recimo ja sam nabrijan na Risnjak, od želj. kolodvora do ulaza u park je 13km ceste, lagano se popnem ko divokoza i noćenje u plan. domu Schlosser-Klekovski je 85kn. Piše na stranicama parka da se može bajkom. Mislim da ne možemo fulat, samo odredit datum i jednostavno otić. Puno babica, kilavo dijete.
![]() |
#23269 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Išao ja prošle godine i došao do pola, poslije postaje jako loša cesta a veliki uspon, ali spreman sam opet otić.. Ako stvarno odlučiš, javi se.. ![]() Što se tiče mudne doli, nisam siguran dal je to upravo to sa onog filmića, jer ja svaki drugi dan prlazim iznad mudne ali to nije ta staza.. Eventualno ako je to ona jedna staza puno iznad, na njoj nisam bio pa neznam.. Btw, Mudna Dol je puna krepalina, sve životinje koje padnu dole, više nemogu gore ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23270 |
Premium
|
Pa i ovi s filmica su isli do Hahlica, a postoje recimo dva prilaza, samo je pitanje koji od ta dva je laksi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23271 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Short notice. Jel tko zainteresiran sutra za vožnjicu cca 10-11h, tunel, laganini tempo gore? Ili noćna, 19.30h, tunel? EDIT: "Dogovor" pao za jutarnju vožnju.
![]() If you're in control, you aren't going fast enough. Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 28.05.2012. u 02:27. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23272 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
Pozdrav, uzeo sam neki jeftinu biciklu i naravno, s njom su došle i jeftine kineske gume. E sad, nemam ništa protiv tih guma ( nije da ću išta raditi) nego te gume užasno smrde. Ima li neki način za riješiti se smrada, ili jednostavno kupiti nove?
![]() |
#23273 |
Why So Serious?
|
Jok, ak smrdi guma (materijal), nema tu pomoći. Kupi nove.
![]() |
#23274 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ja odpedalirao ZG-RI, u dva dana 230km. Išli ZG-Pisarovina-Karlovac-Duga Resa-Generalski stol-Bosiljevo-Brod Moravice-Kupjak-Ravna Gora-spavanje-Mrkopalj-Fužine-Gornje Jelenje-Čavle Do Bosiljeva je pjesma, ali od Zdihova kad krene uspon nakon 115km vec u nogama, bilo je zabavno. valjda me umor skrsio pa sam sada u horizontali s temperaturom.... što se tiče grobničkih alpi. uspon od podkilavca na hahlić je blago rečeno zabavan, dosta je to strmo, i teško da se da sve ispedalirat. ja sam rađe gledao da se popne na platak cestom, onda u šumu prema crnom vrhu, i onda se spustit na hahlić... lakše podosta, a sve se obiđe ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23275 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovo što sam nabrojao (bez Hahlića) je 60km - 4h.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23276 | |
|
Citiraj:
![]() je grdi je taj dio od zdihova, cak i kada kreces od tuda, a ne sa 115km u nogama...
![]() |
![]() |
#23277 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Pozdrav decki, imam problem pa bih molio ako netko ima kakav savjet. Pokusavam curi sloziti prastarog ponya sa 20" kotacima, sve smo sredili osim kocnica koje su OCAJNE, promjenili losije pakne ali situacija je jos gora, naime dodiruju felgu iskljucivo po jednom svom rubu. Straznji kotac je u pitanju. Radi se o kocnicama koje izgledaju kao luk i pricvrscene su na ramu na vrhu tog luka, a svaka strana luka je jedan komad metala i fino podesavanje mi se cini da ne dolazi u obzir. E pa ako netko ima iskustva sa el cheapo kocnicama na prastarim biciklima molio bih da ga podijeli ![]() Takoder, opcija je zamjenit ih, samo ne znam cime bi to mjenjao danas, v-brakes ne mogu na tu ramu Prednji kotac je ok, on koci adekvatno. Nije dovoljan solo za zaustavljanje (ako ga se slozi da koci jace, postaje opasno obzirom na polozaj tako malog prednjeg kotaca)
![]() |
#23278 |
|
nabavi zadnji torpedo kotac i rijesio si pola problema, inace za prednju kocnicu nema bas spasa, eventualno od nekog kvalitetnijeg BMXa stavit da se manje pigaju...
![]() |
#23279 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
hvala za ideju, ali torpedo ideja joj se ne svida jer onda ne moze vrtit pedale ![]() kazem, prednji je ok, moze ga se podeiti da koci i vise, ali je onda i mene strah vozit bicikl, a meni nije strano zaustavnjanje sa straznjim kotacem u zraku na svom biciklu, hehe (zivio grad bicikala gdje se svi voze ko muhe bez glave)
![]() |
#23280 |
Why So Serious?
|
Eto, Saša i ja odradili Sljeme. Uspon preko Lonjščine do lugarnice koja je tak jasno bila zatvorena, produžili dalje do vrha preko livade tj. do vrha/vidikovca sa "stražnje strane" - 1.25h od Dione. Vuklo Sašu da bi brže malo no usporavao sam ga jer se meni ne juri ![]() U "Medi" si drmnuli točenog radlera, odlučili 57-cu (sa zaobilaskom planinarskih klinova, desno) jer se ekipno jako rjetko vozi, a njemu i meni je staza odlična. Osobno sam se fino naskakao na svim postojećim kickerima, korjenjima, jamama, hupserima i ostalim lansirajućim preprekama (grebe me još jedino onaj najveći kicker ![]() ![]() Kako sam bio prvi, na jednom djelu se Saša i ja nismo razumijelil (u hodu, jel), ja viknem: "Odi tu desno da zaobiđeš, ispred ti je dropić", a on čuo: "Odi tu.....,ispred ti je dropić" ![]() ![]() ![]() Prošao bez ikakve ozljede i sa minimalnim ogrebotinama po desnoj nozi ![]() Sve u svemu, obojci je bilo odlično.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|