Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.05.2012., 10:00   #23251
Željac
sto da napisem ?!

Željac's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
razlika je premala !
također jako dobro znam sve "stare ceste" jer sam prisiljen ići njima i jer su mi nadređeni maloumne budale koje ne kuže 3 i 3 !
ista stvar je i u privatnom.... dođe više manje na isto, a za 10-20 kn razlike neću razbijati glavu !
gledaj koliko puta usporiš i koliko puta moraš ubrzati. koliko puta ti netko izlazi pa ga moraš pustiti, koliko ima budala koje ne znaju za otpuštanje gasa i jako puno toga. "mozak na pašu", oko u retrovizor, tempomat, ruka ja jaja i laganica ! lako tempiraš isto vrijeme dolaska sa drastičnim uštedama goriva i smirenošću po pitanju sigurnosti !
Željac je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2012., 13:47   #23252
Shoshy
Gear breaker!

Shoshy's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Oce neko uzimat nesto sa superstara uskoro? trebam pakne
Staro 27.05.2012., 14:25   #23253
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Mic, Lovrixx i ja se spustili 20tkom, pa na Pilanu i tu na pola puta odvojak leve pa na Strmopec ( uvijek se pitao kaj ta staza spaja, sad mi je Mic pokazao). Lovrixx je izveo svoj opcepoznati manevar, tzv. "Lovrixa" i produzio nakon Strmopeci po Bikcevicevoj umjesto desno dole na Pilanu.

Ekipa II, u sastavu Max, crocus i njegov frend (lose pamtim imena) su se neckali da li krenuti s nama ili ne, pa na kraju nisu, kao oni ce nekom drugom stazom, ali su zavrsili na 20tki-Pilana kao i mi, ali bez Strmopeci...tako da je bolje da su isli s nama pa na Strmopec.

Inace Strmopec mi je danas bila mrak (uspio sam proci jedan switchback s front wheel pivotom i voznjom na prednjem kotacu - samo treba probati ), a bome i 20ka, onako fino - samo po gasu, bez nacekavanja.
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2012., 17:16   #23254
riceburner
SCSI Freak, deda :P
Moj komp

riceburner's Avatar

Datum registracije: Sep 2009
Citiraj:
Autor Željac Pregled postova
lako tempiraš isto vrijeme dolaska sa drastičnim uštedama goriva i smirenošću po pitanju sigurnosti !
vozim benzinca sa 75ks, autoput mi je preskup, em puno vise guta, jer sve preko 90 kmh je potrosnja odlazi nebu pod oblake...
pri 110kmh mi je potrosnja veca nego na sestrinom 4x4 bmwu sa 190ks, jer se ovaj vozi na leru, a ovaj mali moras gonjat, nedugo sam dosao sa 15l goriva s vira u zg, sa 2 bicikla na krovu, nema teoretske sanse da bi tolko potrosio na autobanu jer se tamo moram vozit barem 95, a starom sam imao prosjecnu brzinu 73kmh...

no dosta vise o autima...

bijah danas na slemenu...
posto ja to nis ne poznam po novome, znam samo da smo gore isli stazom 8, a dole 9, za jedan dio te br 9 160mm rotor napred nije dovoljan za 95kg....

track:

http://www-fb.sports-tracker.com/u/m...50kg4ab8ns2tbs

Pohrani.com

Zadnje izmijenjeno od: riceburner. 27.05.2012. u 17:41.
riceburner je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2012., 17:56   #23255
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Smarty Pregled postova
Pa javi se prije nego dojdes, lako cemo se organizirat
Doša!

(ali bajk stiže tek u četvrtak )

p.s. kaže mic da mu hans ne valja kurca, da nije mogao ništa normalno odvoziti s njim
murina je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2012., 18:13   #23256
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Mos si mislit

...ali zato dreamweaver s DBa na Lugarnici opet drvi da NN ne valja qrca i da ga vise nikad nece kupiti...evo, ja vec drugi ili treci puta slusam istu pricu, ali sam zato danas saznao da smo susedi, a nikad se vidli nismo
Staro 27.05.2012., 18:15   #23257
riceburner
Moj komp

riceburner's Avatar

Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Mos si mislit

...ali zato dreamweaver s DBa na Lugarnici opet drvi da NN ne valja qrca i da ga vise nikad nece kupiti...evo, ja vec drugi ili treci puta slusam istu pricu, ali sam zato danas saznao da smo susedi, a nikad se vidli nismo
ajme kolko on moze pricat, dok sam ja bio gore popil je dve pive, a ko zna kolko prije

Staro 27.05.2012., 18:19   #23258
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Cim sam mu vidio bajk na tvojoj fotki, odmah sam znao da gore dezura i natace se...i normalno da mu kasnije NN ne drzi
Staro 27.05.2012., 18:21   #23259
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Jel prodaje on te gume onda?
De5tr0yer je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2012., 18:21   #23260
riceburner
Moj komp

riceburner's Avatar

Citiraj:
Cim sam mu vidio bajk na tvojoj fotki, odmah sam znao da gore dezura i natace se...i normalno da mu kasnije NN ne drzi
ja sam prvi puta isel po toj 9ki, i neki dijelovi su fakat strmi i grbavi i 80mm hoda je malo knap, a on je bil daleko iza mene na tom ibisu sa 1xxmm hoda

Staro 27.05.2012., 18:24   #23261
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Jel 9tka još uvijek izrovana na onom šoderu sa vododerinama ?

Inače ta staza se mora samo više puta provozati, kad se potrefi putanja onda je flow odličan. Dobru ste stazu odabrali za spust . Pogotovo ti što dugo nisi bio na Sljemenu. To si sa Zlatkom išao dolje (vidim i Yetija na fotki) ?
Staro 27.05.2012., 18:25   #23262
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ako neko kaže da NN ne valja, komodno se može reći da ne zna vozit...ni malo. Šteta bajka i kašime i guma i života
murina je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2012., 18:41   #23263
the55mic
Registered User

the55mic's Avatar

Datum registracije: Apr 2011
Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Ako neko kaže da NN ne valja, komodno se može reći da ne zna vozit...ni malo. Šteta bajka i kašime i guma i života

A sa hansom danas stvarno nisam odvozio onak... Po svojoj mjeri... Jest da smo jurili, no mogu ja i brže i bolje, al stalno sam se nalazio na krivim putanjama... Kad vozim "po starom" očekujem da stara guma tu prokliže (pošto su bile već dobrano čelave) i onda idem previše na unutarnju, a hans po svemu odere ko da je na pruzi i eto te sa krivim težištem, na krivoj putanji i sve i q onda

Moram se priviknut da bajk ide samo tam di ga "uperim" i to je to, ne računat više na nikakova proklizavanja

I moram reć da je brža guma od eskarica po cesti, a osjeti se i na usponu, kaj je da je....
Oko 66 min nam je trebalo do gore (Nik-u i meni) s tim da smo stvarno duge pauze imali 2x (banana, ćaskanje) i 1x kratka, a bit je u tome, da smo gore došli nimalo zapuhani, premoreni i sl., jedino su Nika naravno malo noge boljele kad čovik kosi travu iz hobbyja

Hans položio!

P.s. imao sam jedan okršaj sa panjem na 20-ki, zapela mi pedala o korjenje istog, pa sam ga pokupio malo stopalom, sad imam još jedn "zglob" dolje, kolka je kvržetina, nadam se da nije niš popucalo.....
the55mic je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2012., 18:54   #23264
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Uglavnom, purgeri (ne pogrdno nego starinski), ako budete štogod izdogovorili za Rijeku/Platak/Grobnik javite mi na PM pa ću sa vama.. jer ne pohvatam sve komentare na ovoj temi pošto ih ima jako puno a 90% su vaša dogovaranja, "Sutra tunel 10h", "oćemo u subotu Sljeme, vrijeme standardno" postajem ljubomoran, ovu moju ekipu treba nagovarat 5 dana prije, a ni onda nemogu jer je većina počela čuvat djecu

Staro 27.05.2012., 19:41   #23265
Lovrix
Premium
Moj komp

Lovrix's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Uzet ću ovu pilu ak se ne proda za 2 tjedna, jer tek tad dobivam lovu , nadam se da ga neće riješit do onda.
http://www.dropbike.com/forum/viewto...p?f=30&t=73748
Ima takvih par rami na svijetu , rađen za Norco Factory Team , nova dok je bila u ponudi je došla 800$
Staro 27.05.2012., 19:50   #23266
riceburner
Moj komp

riceburner's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Jel 9tka još uvijek izrovana na onom šoderu sa vododerinama ?
je poprilicno je izrovano i puno vecih kamenih gromada...
nisam bio na slemenu bajkom ima cca 10g, zato mi je sve to novo, te staze i sve,
nas su iskrcali pred tunelom i imali smo trening do zapresica, a kojim putevima pojma nemam, zato sam i zamrzio sleme i nisam isel gore godinama nakon kaj sam prestal trenirat...
isli smo ja, zlatko i mirta, mojoj ivani se stanje dosta pogorsalo i slabo vozi, trenutno je na 30km i mislim da necemo forsirat puno vise jer ne zelim scenarij od prosle godine...

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
pa decka prvi puta vidim, a mogel bi ovako na prvu loptu reci da se ne vozi u skladu s mogucnostima bajka, voli jako teoretizirat, pljuvat po NN, cudi me da nisam dobio komentar na RORO da ne valja doduse danas bi mi NN dobro dosel na onim grotama,
tako da se poprilicno slazem s tvojom izjavom...

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Uglavnom, purgeri (ne pogrdno nego starinski), ako budete štogod izdogovorili za Rijeku/Platak/Grobnik javite mi na PM pa ću sa vama..
ja sam dosta cesto na podrucju delnica i vrbovskog pa ako ti to odgovara mozemo nekaj dogovorit...

Staro 27.05.2012., 20:14   #23267
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Citiraj:
Autor Omerta Pregled postova
Uglavnom, purgeri (ne pogrdno nego starinski), ako budete štogod izdogovorili za Rijeku/Platak/Grobnik javite mi na PM pa ću sa vama...
Posto si tam doma, probaj saznati kud su se ovi tocno vozili. Nisam nikad tamo bio i nema sansi da skuzim.

Ona singlica koja je (pretpostavljam) svima upala u oci je staza iznad Mudne doli, ali po karti opet nisam ziher sto je to tocno.

Ako netko skuzi/sazna tocnu rutu iz filmica slobodno neka javi...ja dolazim na voznju u roku odmah

Ovako na blef bi opalio rutu iz Podkilavaca na Hahlice, pa desno prema Platku i nekom od staza nazad prema Podkilavcu, znaci kruzno...to bi bila istrazivacka voznja, he he.
Staro 27.05.2012., 21:02   #23268
SileTzar
Registered User
Moj komp

SileTzar's Avatar

Datum registracije: Jun 2011
Hehehe sad će Vuco reć da bi on htio na Ćuninu glavu

Ma možeš se vozit gdje hoćeš, moj bus je danas išao malo AC malo stara cesta, ugl. Delnice, Skrad, Mrkopalj, Vrbosko, gdje god da se namjeriš može se nać jebenih staza, samo sam vrtio glavom lijevo desno i snimao vrhove i puteve. Zeleno je na najjače.
Recimo ja sam nabrijan na Risnjak, od želj. kolodvora do ulaza u park je 13km ceste, lagano se popnem ko divokoza i noćenje u plan. domu Schlosser-Klekovski je 85kn. Piše na stranicama parka da se može bajkom.
Mislim da ne možemo fulat, samo odredit datum i jednostavno otić. Puno babica, kilavo dijete.
Staro 27.05.2012., 21:26   #23269
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:

Ovako na blef bi opalio rutu iz Podkilavaca na Hahlice, pa desno prema Platku i nekom od staza nazad prema Podkilavcu, znaci kruzno...to bi bila istrazivacka voznja, he he.
Je, je, istraživačka nahebat ćeš se ti do Hahlića..
Išao ja prošle godine i došao do pola, poslije postaje jako loša cesta a veliki uspon, ali spreman sam opet otić.. Ako stvarno odlučiš, javi se..

Što se tiče mudne doli, nisam siguran dal je to upravo to sa onog filmića, jer ja svaki drugi dan prlazim iznad mudne ali to nije ta staza.. Eventualno ako je to ona jedna staza puno iznad, na njoj nisam bio pa neznam.. Btw, Mudna Dol je puna krepalina, sve životinje koje padnu dole, više nemogu gore
Staro 27.05.2012., 21:45   #23270
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Pa i ovi s filmica su isli do Hahlica, a postoje recimo dva prilaza, samo je pitanje koji od ta dva je laksi , a da je hebada - znam...kad bi isao pjesice oda se razme kuda - kroz Mudnu dol (to je 3. pristup), prije nego sto uopce krenem tamo hocu znati koja od staza je ona singlica, a ne da ju trazim...a kojim putom cemo do nje to je vec stvar inspiracije
Staro 28.05.2012., 00:43   #23271
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Datum registracije: May 2005
Short notice.

Jel tko zainteresiran sutra za vožnjicu cca 10-11h, tunel, laganini tempo gore?

Ili noćna, 19.30h, tunel?

EDIT: "Dogovor" pao za jutarnju vožnju.

If you're in control, you aren't going fast enough.

Zadnje izmijenjeno od: Flayer. 28.05.2012. u 02:27.
Flayer je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 01:06   #23272
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
Pozdrav, uzeo sam neki jeftinu biciklu i naravno, s njom su došle i jeftine kineske gume.
E sad, nemam ništa protiv tih guma ( nije da ću išta raditi) nego te gume užasno smrde. Ima li neki način za riješiti se smrada, ili jednostavno kupiti nove?
Staro 28.05.2012., 01:11   #23273
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Jok, ak smrdi guma (materijal), nema tu pomoći. Kupi nove.

Staro 28.05.2012., 12:01   #23274
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
ja odpedalirao ZG-RI, u dva dana 230km. Išli ZG-Pisarovina-Karlovac-Duga Resa-Generalski stol-Bosiljevo-Brod Moravice-Kupjak-Ravna Gora-spavanje-Mrkopalj-Fužine-Gornje Jelenje-Čavle

Do Bosiljeva je pjesma, ali od Zdihova kad krene uspon nakon 115km vec u nogama, bilo je zabavno. valjda me umor skrsio pa sam sada u horizontali s temperaturom....

što se tiče grobničkih alpi. uspon od podkilavca na hahlić je blago rečeno zabavan, dosta je to strmo, i teško da se da sve ispedalirat. ja sam rađe gledao da se popne na platak cestom, onda u šumu prema crnom vrhu, i onda se spustit na hahlić... lakše podosta, a sve se obiđe

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 12:11   #23275
Omerta
Premium
Moj komp

Omerta's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova

što se tiče grobničkih alpi. uspon od podkilavca na hahlić je blago rečeno zabavan, dosta je to strmo, i teško da se da sve ispedalirat. ja sam rađe gledao da se popne na platak cestom, onda u šumu prema crnom vrhu, i onda se spustit na hahlić... lakše podosta, a sve se obiđe
Ne, mislim da je bolje do Gornjeg Jelenja po cesti (do onog znaka sa nadmorskom visinom) i tamo (na lijevo) je odmah skretanje po bijeloj cesti prema domu na Platku i onda nekako zaputit se prema Hahliću..

Ovo što sam nabrojao (bez Hahlića) je 60km - 4h..
Staro 28.05.2012., 14:27   #23276
riceburner
Moj komp

riceburner's Avatar

Citiraj:
Autor Renesis Pregled postova
ja odpedalirao ZG-RI, u dva dana 230km. Išli ZG-Pisarovina-Karlovac-Duga Resa-Generalski stol-Bosiljevo-Brod Moravice-Kupjak-Ravna Gora-spavanje-Mrkopalj-Fužine-Gornje Jelenje-Čavle

Do Bosiljeva je pjesma, ali od Zdihova kad krene uspon nakon 115km vec u nogama, bilo je zabavno. valjda me umor skrsio pa sam sada u horizontali s temperaturom....
mislim da te je moj punac vidio u zdihovu (tamo nam je kuca), jer mi je rekel da je isel neki "moj" biciklista
je grdi je taj dio od zdihova, cak i kada kreces od tuda, a ne sa 115km u nogama...

Staro 28.05.2012., 14:38   #23277
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Pozdrav decki, imam problem pa bih molio ako netko ima kakav savjet.

Pokusavam curi sloziti prastarog ponya sa 20" kotacima, sve smo sredili osim kocnica koje su OCAJNE, promjenili losije pakne ali situacija je jos gora, naime dodiruju felgu iskljucivo po jednom svom rubu. Straznji kotac je u pitanju.

Radi se o kocnicama koje izgledaju kao luk i pricvrscene su na ramu na vrhu tog luka, a svaka strana luka je jedan komad metala i fino podesavanje mi se cini da ne dolazi u obzir. E pa ako netko ima iskustva sa el cheapo kocnicama na prastarim biciklima molio bih da ga podijeli

Takoder, opcija je zamjenit ih, samo ne znam cime bi to mjenjao danas, v-brakes ne mogu na tu ramu

Prednji kotac je ok, on koci adekvatno. Nije dovoljan solo za zaustavljanje (ako ga se slozi da koci jace, postaje opasno obzirom na polozaj tako malog prednjeg kotaca)

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 14:45   #23278
riceburner
Moj komp

riceburner's Avatar

nabavi zadnji torpedo kotac i rijesio si pola problema, inace za prednju kocnicu nema bas spasa, eventualno od nekog kvalitetnijeg BMXa stavit da se manje pigaju...

Staro 28.05.2012., 14:56   #23279
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
hvala za ideju, ali torpedo ideja joj se ne svida jer onda ne moze vrtit pedale

kazem, prednji je ok, moze ga se podeiti da koci i vise, ali je onda i mene strah vozit bicikl, a meni nije strano zaustavnjanje sa straznjim kotacem u zraku na svom biciklu, hehe (zivio grad bicikala gdje se svi voze ko muhe bez glave)

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder
Windows 7 Enterprise

Trenutno nepostojeci

antrax je offline   Reply With Quote
Staro 28.05.2012., 15:37   #23280
Flayer
Why So Serious?

Flayer's Avatar

Eto, Saša i ja odradili Sljeme.

Uspon preko Lonjščine do lugarnice koja je tak jasno bila zatvorena, produžili dalje do vrha preko livade tj. do vrha/vidikovca sa "stražnje strane" - 1.25h od Dione.
Vuklo Sašu da bi brže malo no usporavao sam ga jer se meni ne juri

U "Medi" si drmnuli točenog radlera, odlučili 57-cu (sa zaobilaskom planinarskih klinova, desno) jer se ekipno jako rjetko vozi, a njemu i meni je staza odlična.

Osobno sam se fino naskakao na svim postojećim kickerima, korjenjima, jamama, hupserima i ostalim lansirajućim preprekama (grebe me još jedino onaj najveći kicker ali sam si zacrtao da ću ga ovo ljeto odraditi ).

Kako sam bio prvi, na jednom djelu se Saša i ja nismo razumijelil (u hodu, jel), ja viknem: "Odi tu desno da zaobiđeš, ispred ti je dropić", a on čuo: "Odi tu.....,ispred ti je dropić" i tak jasno da je ošao zamnom , ja prođem i iza sebe samo čujem: "A jeb*te, uf, ček....*PLJAS*" no Sašina snalažljivost i brzo razmišljanje tokom leta preko volana rezultiralo je uber kun-fu/judo chop saltom preko ramena i boljim "doskokom" leđima nego što bi to bilo biciklom -

Prošao bez ikakve ozljede i sa minimalnim ogrebotinama po desnoj nozi

Sve u svemu, obojci je bilo odlično.

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na