|
![]() |
#19681 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
U odnosu na tjedan dana ranije uspon je gori, jer se prakticno od ceste iznad Adolfovca ne moze voziti (propada se u razmocen snijeg), na jednom dijelu smo vozili sumom, kad ne moze drumom (v. 1. sliku), ali je spust bolji (18-pilana). Daklem, ja sam u onoj grupi koja se nagurala po Leusteka, kao sto sam rekao radje ga doguram po Leusteku nego da se vozim po cesti, tako i bi ![]() 18icu smo nekako odvozili, ali je zato pilana bila prava gustaona. Slikice (ergela od 16 konja je respektabilna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Treba jos 2-3 dana da se sav snijeg otopi, prema prognozi znaci iduci vikend - ja bi na 20-ku i u potok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19682 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2011
|
barem ste se nekak spustili od njivica..ja sam krenuo makrusevackim makadamom dolje i dugo se nisam tak najeo blata i snijega...hebes to kad ti spust traje isto ko uspon..dok se neotopi snijeg nema me u sumi.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#19684 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Trebali ste svi s nama na pilanu, tak je ljepo sjela da zbog nje oprastam ovu nocnu moru od snjezne 18ice i uspon po cesti
![]() |
#19686 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
![]() |
#19688 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19689 |
Why So Serious?
Datum registracije: May 2005
|
Hahaahahaha
![]() |
#19690 |
Gear breaker!
Datum registracije: Feb 2005
|
Jbt murina, kuzim ja sad zas ti tolko drapas po tom voltage-u, mali je zvijer! Al ja nisam picica i vozim ga na 150 ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#19691 |
upgrading...
Datum registracije: Jun 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19693 | ||
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Sherman mi je na 148mm ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#19694 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ljudovi, odlična vožnjica je vidim bila. Evo ja sam nabavio i kazetu (11-34 ![]() Nadam se kroz mj. dana ići gore s vama po lojsteku! Do tada, uživajte ![]()
![]() |
#19695 |
"Samo vodu ne!"
|
OK. Vidim da ste tu svi uber profi bajkeri, pa ću vas sigurno zagnjaviti njub pitanjem. Naime, čvrsto sam odlučio izgubiti uvjete za +100 demolition squad, a bicikliranje bi trebalo postati dio plana. Za početak trebam bajk. Treba mi za 2-3x puta tjedno po 1-2h rekreacijske (umjerene) vožnje. Tereni: - 50% utabana staza (kao Savski nasip) - 30% grad - 20% lagani makadam (zapravo samo manje utabana staza po manjim nagibima) Dakle, ništa ekstremno, ali ipak treba imati na umu moju masu (112) i njezin učinak na bajk. Prije sam imao MTBove s kojima nikad nisam bio zadovoljan, a nedavno sam probao neki bezvezni gradski bajk na kojem se sjedi uspravno, i skužio da mi takav položaj savršeno paše. Zato sam i gledao comfort i hybrid comfort bajkove. S obzirom da mi budget za to nije baš nešto, za oko mi je zapeo Haro Heartland Sport za 2275kn. Djeluje udobno. Gotovo uspravni položaj. Prilično je podesiv. Sic bi trebao biti udoban. Mjenjači nisu najgori (iako blizu). Negdje sam pročitao da Haro ima dobre rame. U granicama je budgeta, što je dosta važno trenutno. Ne znam kakvi su kotači, glavčine, vilica i ostalo. Najveće je pitanje, hoće li me nositi, koliko dugo i koliko kvalitetno!? Imate li savjet za mene? (unutar sfere bajkova na kojima se sjedi uspravno, ili što uspravnije) Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 25.02.2012. u 20:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19696 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Da se ne bi reklo da se sminka okolo s bajkom, u 2 dana 180km. danas 105km, odlican dan. gps log - http://www.endomondo.com/workouts/39390726 |
![]() |
![]() |
![]() |
#19697 | |
upgrading...
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Evo jos malo info s foruma bike@kseta: http://www.hzjz.hr/epidemiologija/mis.htm http://www.ijzcg.me/centri/kontrolai...A_GROZNICA.pdf |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19698 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Vidim da Vam je bilo zanimljivo. Meni je žao što nisam uzeo bajk ovdje. Staza ima gro, kako bilježenih tako i neobilježenih. Citiraj:
Ali ako si odlučio takav bajk si uzet, dobar je Haro. Eventualno još pogledati što ima u Intersportu, možda neki popust ili nešto slično na Nakamure treking.
![]() |
![]() |
#19699 |
"Samo vodu ne!"
|
Nisam još odlučio. Nije lako s tim budgetom. Ići ću probati Haro, pa ću onda vidjeti. U principu mi je samo važno da se ne potrga odmah, i da je udoban koliko je moguće. Naročito s obzirom na položaj sjedenja. Iako prema ovome što si napisao baš i ne zvuči kao da će biti jako udobno. Bi li instalacija kotača širih guma s MTBa popravila situaciju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19700 |
Registered User
|
Salvarez dobro ti deres cestu..koje gume imas? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19701 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Citiraj:
![]() Pilana je zakon, da je samo duža, dobro veli Nik da bi optimalna staza bila do Hunjke od tornja pa 20tkom do Njivica i onda pilana. To sljedeći vikend nadam se ako se ovo bijelo govno otopi.
![]() |
![]() |
#19702 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ne znam gdje i koje makadame misliš voziti, ali ovi tu naši (pogotovo na Sljemenu) znaju biti i gori od šumske staze ![]()
![]() |
![]() |
#19704 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19706 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
----- jed2i, ako si pametan poslušat ćeš nas i pričekat koji dan da se osuši sve. Ako moraš ići, gore nakon adolfovca po cesti, dolje odi najradije cestom opet. Ja i lovrixx smo se najebali na spustu do Risnjaka, više smo glisirali i gurali po 50cm nanosima snijega. Ali zato je donji dio devetke od Risnjaka bio preeeekul, ono kamenje i dropići, pa onaj veći drop i onaj donji ultra brzi dio je bio suh za ne vjerovat ![]() Baš smo se naguštali i nagutali blata ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19707 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Najveća su mu mana, koliko sam skužio, kotači sa jednostrukom aluminijskom stijenkom. Pa se pitam, bi li se moglo i isplatilo staviti druge kotače ako ovi brzu odu? Zadnje izmijenjeno od: estugarda. 25.02.2012. u 22:12. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19709 | |
Moderator
|
Citiraj:
Ma držat će kotači, nećeš ti njih ganjati tak grdo (iako, ajde, nisi baš perolaka kategorija). Zamjenske će isto biti slabe, teško da tu ima nekog kvalitetnijeg rješenja. Čim nisu ti bajkovi za takvo što, neće baš niti djelovi biti. Mada velim, ako paziš malo, bit će ok. Neće biti kao full suspension bajk, ali će se dat vozikat normalnom brzinom, ali opet - sve ovisi što doista očekuješ. Kao i na jeftinim MTB-ima, suspenzija nije kvalitetna, teško da će naprijed išta upijati. Imam doma jedan sličan bajk kakav tražiš i to je samo za cestu meni (čisti rigid je čak). Opet, s druge strane imam neki pevecikl koji odozada ima valjda manje od 30mm hoda i to je puno puno udobnije voziti nego išta drugo (osim glavnog bajka sa 150mm hoda naprijed i nazad za brdo). 30mm hoda + udoban sic i položaj koji ti spominješ sa tankim gumama ide ko metak i osim većih rupa i prepreka, sve ostalo samo zaljulja čak i taj pevecikl. Sve ostalo je manje udobno. Ali opet - taj ima mane pevecikla (pada lanac, zadnji kotač ispada iz dropouta kad se jako nagaze pedale)... Uglavnom, poanta je - ne očekuj da će ti city bajk biti u tome najbolji. Ali realno gledajući, bit će bolji od MTB ekvivalenta ako je dobar sic i da baš gume nisu ultra tanke i na 10bar. Malo pažljivijom vožnjom (digneš guzica kad se penješ na rinzol) i kotači će držati makar imali jednu stjenku.
![]() |
![]() |
#19710 |
Registered User
|
jel zna netko di je u markuševcu/bidrovcu xc staza?mislim da se je tamo utrka odrzavala..mozda bi bilo fora spojit dotku sa tom stazom kad su jedna iza druge..par km ceste ih djeli..kolko sam cuo fora je staza..ima potoka,nekih srtmih djelova i neki mostic..naso sam neki video.. http://www.youtube.com/watch?v=R3VL7...eature=related |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|