|
![]() |
#1381 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1382 |
Premium
Datum registracije: Nov 2012
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1383 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
sve je nabavljivo samo je pitanje kolko je tko spreman platit... ja sam jos do pred cca 2 godine uredno mogao prodat seagate hawkove po 100 eur/kom...
![]() |
#1384 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Pa nista, nula bodova... ![]()
![]() |
![]() |
#1385 |
|
![]() |
#1386 |
Premium
|
U tom periodu nisam nasao potpuno ispravne dijelove. A da sam i nasao, ne bi imalo smisla zbog nepostojanja programa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1387 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1388 | |
|
Citiraj:
mislim da sam trazio tricavih 50 eur ili zamjenu za scsi diskovlje ![]()
![]() |
![]() |
#1389 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1390 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#1391 |
Guest
|
Napokon sam i to odradio, P133 je nadograđen... ![]() ![]() ![]() Uz izmjene grafičke (stavljena Matrox Millennium II) i SCSI kontrolera (stavljen Adaptec), malo sam ga modernizirao sa USBom. Nije zasebni kontroler u pitanju, već samo USB ekstenzija, koja se spojila na matičnu... Sve drugo je bilo samo pitanje postavki u BIOSu i instalacije drivera. ![]() A jedini razlog zbog kojeg sam zamijenio SCSI kontroler (Kouwell, KW-801) je zato što ovaj stari nije bootao CD-RW pogon iz DOSa. Što se pokazalo kao veliki problem - pogotovo na samom početku kad sam morao instalirati Win95. Tako da sam nakon više sati frustracija i glavobolje spojio običan IDE/PATA CD-ROM i preko njega kopirao podatke na disk, pa tek onda instalirao Win95. ![]() |
![]() |
![]() |
#1392 |
|
![]()
![]() |
#1393 |
Guest
|
Ma ne bih rekao da je vulgaris, radio je sasvim OK. Ono što me najviše čudi je to da je prepoznavao CD-RW prilikom podizanja, čak ga i pokazivao u onom SCSI izborniku, setup-u kako god da se zvao. Što je također bio i razlog zbog kojeg sam očekivao da bude radio u DOSu. Ali jednom kad sam podignuo Win95, više nije bilo problema... Prilično sam siguran da je riječ o adapteru koji je bio prodan (u kompletu?) sa Teac CD-RW pogonom. Malo sam gledao okolo, skupljao informacije i pronašao da su se neki od tih pogona isporučivali upravo sa Kouwell KW-801 kontrolerom. (@C-Shadow slobodno me ispravi ako griješim) ![]() U svakom slučaju Adaptec radi puno bolji posao, a kako razmišljam i o tome da s vremenom zamijenim disk (za SCSI), mislim da ovakva modifikacija ima smisla. Nego, nisam znao da ovdje ima zainteresiranih za retro CDove... Prije nekih 4-5 godina, modernizirao sam svoju cijelu kolekciju softvera (tada) najnovijim Verbatim CD-R medijima. Što je naravno značilo da je svaki CD bio backupiran i kopiran na novi disk. Što znači naravno da je cijela tona tih starijih (i opasnih*) CDova bila pobacana u otpad, međutim ostavio sam si po jedan od svake grupe koje sam imao. Princo, Traxdata, Ricoh i drugi, zaboravio sam. Pa ako ima zainteresiranih, budem ih povadio i okinuo sliku-dvije ![]() *Možda sam već o ovome pisao, ali dogodilo mi se jednom da je stari "Traxdata Gold" raznio potpuno nov i nikad korišteni DVD-RW pogon, kupljen negdje 2005, 06. godine. Terminalna šteta, disk se raznio pri punoj (56X?) brzini i pokidao laser, ladicu CDa, elektroniku, apsolutno sve. Ladica je izletila van, a šrapneli i komadići folije CDa su iskočili van i rasuli se oko kompa. Da nisu izgubili toliko na brzini i energiji unutar samog pogona, bila bi potpuno drugačija priča... |
![]() |
![]() |
#1394 |
|
![]() |
#1395 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1396 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Ako ga ploča nema, uvijek možeš nabaviti neki PCI kontroler karticu... Samo pazi da je USB 1.1 a ne 2.0 jer ovi noviji (provjereno) ne rade pod Win95 |
|
![]() |
![]() |
#1397 |
Guest
|
Tražio sam po kutijama EDO memorije, i shvatio da imam dosta manjih 30-pin SIMM modula, po 1MB. Idealno za starije 3x86 i 4x86 mašine ako nekom treba. (slika je za ilustraciju) ![]() Također kompatibilne sa AWE32 zvučnim karticama, koje koriste standardne memorijske module za proširenje. Imam više komada raznih proizvođača, pa ako nekome treba neka mi se javi na PP ![]() Edit Napominjem modovima da gore-spomenuto poklanjam, jer mi je palo na pamet da bi me se moglo krivo shvatiti. |
![]() |
![]() |
#1398 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Nema ni traga takvim headerima, to je valjda jeftini model sa manje featurea kojem samo nisu zalemili pinove jer BIOS stavke za USB su postojane ![]() Da se nadovežem na ove SIMMove gore, punu kutiju ih držim još negdje pa ak fakat sfali, sam vičite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1399 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1401 |
Premium
|
Nakon dugo vremena napokon sam uspio nabaviti verbatim diskete u boji. Takve sam prve kupio, pa mi ih je netko ukrao u skoli. Sjecam se da su diskete s plasticnim poklopcem bile izdrzljivije od onih s metalnim, koji se savijao dok ih se nosio po torbi i dzepovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1403 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#1404 |
Guest
|
Ulovila me neka prehlada, pa samo sjedim ispred kompa i zabavljam se sa virtualnim retro mašinama iz 90ih ... u pravom smislu riječi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Riječ je naravno o Black Mesa (Source), besplatnoj igri (modifikaciji) za Source engine. Da ne bi bilo zabune, znam da postoji i Black Mesa na Steam-u koji NIJE besplatan (košta 16€) ali ova ovdje je ranija verzija iz vremena dok je BMS još bio dostupan za free download. BMS je re-konstruirani Half-Life 1 u Source engine od HL2. Lagano mogu reći da je ovo najbolja modifikacija/igra koju sam ikad imao prilike igrati besplatno ![]() |
![]() |
![]() |
#1405 |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
![]() |
#1406 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#1408 | |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Pa sudeći po ovome: Citiraj:
![]() Šteta pa nemam neku GTX 1080 Ti da mu ponudim u zamjenu ključ za ključ, možda bi pristao ![]()
![]() |
![]() |
#1409 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#1410 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Nego ... imam ja jednu žuto/zlatnu Inno3D V2 sa pasivnim hlađenjem, koja izgleda fenomenalno. Jedini preostali primjerak u EU ljudi, i može biti vaša za samo 4.989,99kn. Eto, ne samo što je jedini primjerak, već i najpovoljnija cijena! ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 07.11.2018. u 02:05. |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|