|
![]() |
#8941 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Jel zna netko gdje bi mogo nabavit Michelin Primacy Alpin PA3 u dimenziji 225/50R17, a da ne čekam tjedan dana... Mislim da se više ne proizvodi. Kako smo imali 2 u jako dobrom stanju (jedna i pol sezona ako) i još jednu lošu (jedna je probušena prošle godine) pa smo uzeli dvije nove da ne mješamo PA3 sa A4 (nije bilo smisla uzet sve 4 nove i bacit one dvije koje su u super stanju), al se je jedna nakon samo 1000km rezletila prilikom naleta na rinzol (drugi auto je sjeko zavoj opako, sva sreća autu nije niš). Sad je na tom prednjem kotaču privremeno ona loša sa 1/3 dubine ripne, pa bi ju trebalo zamijenit. To mogu potvrdit za te A3... Ja ih vozim sad 5. sezonu i cim padne snijeg otic cu po nove. Nakon stavljanja bile su ocajne dva dana, ali sad drže jako dobro na suhom, mokrom i na ovom "ledu" danas, al na snijegu im ne mogu vjerovat. Izgledaju ko nove, nigdje nisu popucale, imaju dubinu ripne, itd... Prosle godine sam se jako mucio. Trebao sam odmah po nove i gotovo. Zadnje izmijenjeno od: IcyTexx. 15.12.2013. u 01:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8942 | |||
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Zašto kupiti bolje gume? Zbog sigurnosti. Da se mene pita, uveo bih oznake na gume, kao u formuli 1. Ako imaš ljetnu oznaku, poslije nekog datuma, odmah isključivanje iz prometa i kazna. Uz zvanje pauka i taksija. Pauk da odveze auto kod vulkanizera, gdje odmah moraš kupiti gume, a taksi da te odveze doma po paprenoj cijeni. Baš me zanima koliko bi onda bilo auta sa ljetnim gumama na cesti. Naravno da bih kontrolirao nasumce izabrana vozila sa zimskim gumama, da ne bi neko krivotvorio oznake. ![]() Uostalom, svi se žale na cijenu guma, a voze aute od 5000+k eura, cugaju po kafićima, ide se u kino, imaju se ajfoni..... |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8943 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Gadan contradictio in adjecto.
![]() |
![]() |
#8944 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Uvesti obavezu 15.11 do 15.03 samo zimske gume na kotačima. Ionako je to ulog jednog seta za nekoliko godina |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8945 |
[CTN]Mr.Ti
|
Uvedena ti je obveza upravo bas u tom vremenskom periodu, ali nazalost ne za sve ceste... ![]() http://www.hak.hr/info/korisne-infor...zimska-oprema/ ODLUKA O OBVEZNOJ UPORABI ZIMSKE OPREME NA ZIMSKIM DIONICAMA JAVNIH CESTA U REPUBLICI HRVATSKOJ
CPU: Ryzen 7 5700G / Noctua D15S; MBO: MSI B550 Tomahawk; RAM:Corsair Vengeance 2x16 3200MHz; GPU: XFX Merc 319 RX 6900 XT; HDD: 1. Samsung 970EVO 256 GB; 2. Crucial P2 500GB; PSU: EVGA Supernova G2 750; CASE: NZXT H440 White; MONITOR: Asus MG279Q; KEYBOARD: Roccat Vulcan 100; MOUSE: Razer ViperMini @ SteelSeries QCK mass; HEADPHONES: Kingston HyperX Cloud (I) - Superlux HD-681 EVO |
![]() |
![]() |
![]() |
#8946 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#8947 |
Premium
|
Uvedeno je to da su po zimi obavezne ljetne gume sa minimalno 4 mm profila (ma da još i lance na njih) ili (manje bitno ccc) zimske gume I dalo im se izuzetke raditi, umjesto da su napisali za cijjelu RH, zadali su glavobolju oko razmišljanja na kojim cestama to moraš imati |
![]() |
![]() |
![]() |
#8948 | ||
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8949 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Normalno da su radili izuzetke, i dobro da jesu.
![]() |
![]() |
#8950 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Ti se ne sjecas proslogodisnjeg kaosa u Zagrebu, snimki iz Splita kad ljudi sjedaju u gepek autima sa zadnjim pogonom da krenu uz brdo? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#8951 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Nisu zimske samo za snijeg, ljetne su po hladnoći tvrde i slabo drže. A svašta sam se nagledao lani, majstora u bmwima i Golfovima ne mogu krenuti na semaforu i stvaraju kaos. To su vjerojatno ti koji voze samo grad 10 km dnevno i ne trebaju zimske pa stvaraju kaos.
![]() |
#8952 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Postovanje kolege, Evo da pitam za savjet, covjek mi nudi dobre novce za moju Mazdu 323F iz 1990 god. Eh sad imam nesto ustedevine pa bih si kupio novo ( polovno jel ) auto koje ipak ima air bag, ABS itd. Moja prva ljubav je bila Mazda RX-7 trece generacije al nisam je nigdje nasao u HR ( ne nisam previse gledao Fast & Forious serijal ![]() P.S. Moram napomenut da mi nije namjera divljat sa autom ( nikad nisam ) nego mi se jednostavno svida RX-8. ![]() Jos nesto, volim Japanska auta ( dobro i Talijane i Ferrarija al to ce biti jednog lijepog suncanog dana ![]() Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8953 | |
Premium
|
Citiraj:
Bilo bi red da ti koji voze 10km dnevno ostanu u kućama za cijelo vrijeme trajanja zime. Hvala lepo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8954 | ||
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Haha svaki put kad padne kiša je kaos u zagrebu, kad padnu 3 pahulje snijega je kaos, kaj bi onda trebalo? Kaos rade ljudi koji su skroz nesposobni vozit auto po bilokojim uvjetima a da nije suho a ne ljetne gume po zimi.
![]() |
![]() |
#8957 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#8958 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8959 | |
Premium
|
Citiraj:
Uglavnom slažem se što se tiče vožnje po kiši i gužve, isto tako bi puno strože kontrolirao gume po zimi. Ja sam imao blaži sudar lani po snijegu, policajac me samo pitao dal imam zimske. Tako i čovjeka s kojim sam se sudario. Obojica smo imali, ali mogli smo reći kajgod, nije provjeravao.
![]() |
![]() |
#8960 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Svi koji kažu da zimi ne trebaju zimske gume su budale. Tu uopće nema rasprave. To što je pak naša murija beskorisna i to što ne sankcionira ono što bi trebala je samo ogledalo cijele Hrvatske - zato i jesmo di jesmo.
![]() |
#8961 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Novi motor ti je oko 3000eura, u gradu auto trosi puno i nije za kratke relacije, nego za duze. Kao drugi auto koji ces vikendom upaliti je dobar, a za svaki dan rade trazi drugi auto. Kazu da motor obicno izdrzi 100k km, tako da pri kupovini provjeri koji mu je to motor unutra.
“Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one.” Zadnje izmijenjeno od: Bono. 16.12.2013. u 09:10. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8962 | ||
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() potpisujem bezveze se diže bezvezna panika, i na radiju i na televiziji, i među vozačima radi malo snijega ili bilokakve pojave na cestama. umjesto toliko bespotrebnog blebetanja su mogli održati besplatni seminar sigurne vožnje u zimskim uvjetima na nekom od poligona i pomoći ljudima. ako treba, ja sam prvi ! pa makar drzao zastavicu sa strane ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8963 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Da li trebaju? Da Da li te treba zatvorit ako ih nemas? Ne ![]() Zadnje dvije god sam na novim zimskim, prije sam imao ljetne razlika je stvarno ogromna. Kad sam stavio zimske u 95% slucajeva sam pizdio na sve ostale aute i njihovu voznju a nisam se vozio brzo ni neoprezno, samo sam se prilagodio novim gumama. A ti na koje sam pozdio su imali i zimske gume tako da pravila nema, osim kaj je smijesnokad netko sa ljetnima krece pola minute ![]()
![]() |
![]() |
#8964 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Meni nije zabavno kad skrecemo i lika zadnji kraj baci i ostane tako u raskrscu ili kada koci i produzi u raskrsce. Kad padne snijeg ako imas bolje ostati doma nego gledati sve one s ljetnima kako misle da mogu voziti, inace nisam za kaznjavanje, ali takvo ciganjenje bi trebalo opaliti po dzepu.
![]() |
#8965 |
Premium
|
Potpuno s eslažem s Ozrenom. Po zimi kad i nema trunke snijega, moraš imati zimske gume RADI SEBE, ne policije ili susjeda, tko ih nema nije normalan. Žalosno je da ljudi vežu zimske gume samo uz snijeg na cesti. Još jednom NIGDJE ne stoji da u zimskim uvjetima MORAŠ imati zimske gume, nažalost. Da vani ima 2 metra snijega, zakonom ti je dozvoljeno voziti istošene (do 4 mm) ljetne gume i uz njih bi trebao imati lance. ZNači nažalost NIJE kažnjivo imati zimi ljetne gume, taman su idealne ptrošene kroz cijelo ljeto ccc... Quidzz- BJEŽI od rabljenog wankela, izgubit ćeš gaće na njemu. Auto je odličan, motor revolucija, ali rabljeno nikako, pa da ne znam kakve garancije dobiš da je dobar. Troši puno i goriva i ulja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8966 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Onda definitivno ne. ![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8967 |
Premium
|
![]() |
#8968 |
Premium
|
Već je netko citirao, zimska oprema kod nas su zimske gume na sva četri kotača, ili ljetne s 4 mm ripne plus lanci za snijeg spremni za montiranje.
![]() |
#8970 |
Premium
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|