|
![]() |
#7861 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Hvala na preporuci (i onom u poruci) ali ova moja masina ima samo serial port (i cisti DOS). Znaci nista od PS2, USB, Windows drivera... Dao si mi onaj PS2 > serial adapter pa nije pomoglo ni s CuteMouse. Malo sam istrazivao pa ljudi spominju aktivne/pasivne adaptere bla bla, ja se ne kuzim. Uglavnom nije jednostavno spojit kad su ljudi napravili ovo: https://www.vetra.com/327text.html Malo je skupo pa sam stuck s kuglicom. Ovaj Microsoftov je nesto bolji od mojeg starog pa cu s tim prec Terminatora jer sam tvrdoglav i ne zelim igrat na modernom kompu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7862 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Slozi PS/2 to serial mouse adapter s arduinom za cijenu koje pive ![]() Ne znam kakav je lag/precision, ali arduino bez problema odrađuje razno razne at/xt adaptere na dostupnu moderniju skalameriju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7863 |
Premium
|
Bi da nisam tuka za te stvari ![]() Ako se nekom da, ima od mene pive i cevape i tortu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7864 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Pržilica pročita ATIP na mediju i pogleda u svojoj hardkodiranoj tablici u firmwareu koje su write strategije za prženje tog medija pa ponudi brzine koje podržava. Stare pržilice iz 90-tih su bile glupe po tom pitanju. Mogla se setirati bilo koja brzina. One bi napravile prekalibraciju prije prženja i to je to. I tako su neke pržilice s nekim medijima često fulale pogotovo po vanjskom rubu medija (Yamaha, I'm looking @ U) pa se medij sve teže i teže čitao kako bi bio bliže rubu, a zadnjih par desetaka MB bi bilo upitno da li će se pročitati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7865 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7866 | |
Guest
|
Citiraj:
Nisam siguran za CD, ali ovo sa gramofonom je vezano za geometriju. Naime, radijus ploče sa vanjske strane nije jednak onome sa unutrašnje strane, iako je sama ploča snimana/rezana na istoj brzini. Stoga, igla (odnosno zvučnica) mora čitati i reproducirati nekoliko puta više informacija u istom vremenskom roku na unutrašnjem dijelu ploče, nego što to radi na vanjskom. Baš me zanima da li se isto pravilo/logika može primjeniti i na CDove? |
|
![]() |
![]() |
#7867 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7868 | |
Guest
|
Citiraj:
Baš sam jučer gledao jedan YT kanal, tip (iz UK ... možda SAD, nisam siguran) je govorio o lovi i rekao da se ovih dana sve svodi na to koliko ljudi mogu izdvojiti novaca za hobi. Nekad je uvijek predlagao i komentirao skupe stvari, a sad je prešao na duplo jeftinije... Svi se boje recesije u 2023 i padu životnog standarda, a da o stanju ovdje u RH ni ne pričam. Stoga bih rekao da od ovog ekrana ipak ne bude bilo ništa, tim više što se pravi, autentični & očuvani CRT može dobiti za 50-100kn. |
|
![]() |
![]() |
#7869 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ne bih bio baš siguran, si vidio koji su mu prijasnji projekti i za koliko ih prodaje. Ja sam bio zaintrigiran kucistem za PC dok nisam vidio price tag. U svakom slucaju mi nismo ciljana publika za ovakve stvari sa našim budgetima ![]() Ali ima ekipe kojoj nije bed dati tu lovu, cini mi se da lik vise ide na small scale serije nego da to isporucuje na lopate. Slicno ko i onaj sa 3dfx karticama i ona custom zvucna koja se tu spominjala na temi u par navrata, cijene su žestoki papar ali sve im se ipak rasproda. Svaka roba ima svog kupca, samo treba biti lukav i ne zagristi previse da se zakopaš u dugove sa proizvodnjom i onda ne vratis investiciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7870 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Izgleda da su već skupili nofce i još imaju dva dana do kraja, tak da bude nekaj iz toga, a i ovaj modularan dizajn je čist fino zamišljen. ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#7871 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Prošao jučer malo po Hreliću, konačno ljepši dan bio za tako nešto, no nije bilo ni bogznašto nekog ulova robe, srećom scoreao sa 10 starih Slobodna Dalmacija Dylan Dogova po nevelikoj cijeni, neću predugo objašnjavat oko toga jer to nije tematika ovog foruma. Od hardwarea samo mi je ovo zapelo za oči: ![]() Nekakav kabel Parellel to USB, piše kompatibilno sa win 98 i naviše ![]() Mislio sam da su to matične unutra, no ako sam dobro shvatio ne, nego je to valjda nekakav sklop iz nekog lcd televizora (LG?) ![]() Ovakvih NES klon konzola je bilo na još par mjesta (prije ih nisam viđao), ovo je treća, druga koju sam vidio isti izgled, ali druga marka; popularni FIRST, sjećam se tog pojma sa placeva prije 20ak godina, mislim da je cijena bila stotinjak kuna. Teško je na webu naći ikakve podatke, jer kad se to upiše google dakako misli na pojam engleske riječi "prvi", a ne kao ime, mislim austrijske tvrtke. Ko klinac od 6,7 god. sam želio imat čak i ovak nešto, bilošta samo da se može igrati, no starci nisu htjeli ni čut. Dosta (neupućenih) ljudi je to tad imalo i zbog izgleda i svakojakih natpisa lažnih mislilo da imaju "super nintendo". Što im je možda i bolje, jer za super nintendo ti trebaju cartridgei sa igrama, a ovdje su bile "predinstalirane" u konzolu, tako da s pravim SN ne bi imao što igrati, jer mislim da tržište cartridgea kod nas nit je postojalo, nit su cijene bile prihvatljive. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7872 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Eh ti današnji mladi, ne znaju di je glava a di rep ![]() Fino piše: USB to Parallel printer cable a on okrene naopako ![]() Dobro je šta je podržano od w98 pa dalje, znači da bi čak winsi mogli imati drajver u svojoj bazi. To igra ako slučajno imate neki stariji printer sa parallel portom ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7873 |
Premium
|
Ovakav je bio moj famiclone. 3000 in 1 ali zapravo samo 10 igara, ostalo se ponavljaju igre samo pocinju od razlicitih levela kak je to vec bila praxa s bootleg konzolama. Zvijezda konzole je bio ugradjeni Master Fighter II, lazni Street Fighter. Imao sam i pistolj za Duck Hunt. Nazalost, konzola nije mogla pokrenut oko pola NES cartridgea, pa sam bio tuzan jer nisam mogao igrati SMB3. Also, kontroleri nisu kompatibilni s pravim NESom, isprobano. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7874 |
Premium
|
I ja sam imao ovak nekaj, na mojoj nije bilo 10 nego cca 20 igara iako highlight je bio Super Mario i Duck Hunt. Ketriđ nisam niti jedan nasao da je bio citljiv tak da sam bio osuđen na ovo sa cim je došla... Nedavno sam na tavanu našao kutiju od konzole i sav vesel krenuo sa otvaranjem i idejom "kako bum si sad to upalio", da bi skužio da je konzola negdje nestala i da je ostala samo kutija sa strganim kontrolerom unutra ![]() A kaj se tice USB na paralel/serial to se actually jos povremeno koristi kod nekih cnc strojeva, frižidera i slicnog "heavy metala" sa custom pločama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7875 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7876 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ono kaj je najluđe, postojali su adapteri, ovako dedicated, ali i u određenim kazetama (!) gdje su zbog nestašice za američko tržište ubacili famicom kazetu, nakalemljenu na adapter unutar nes kazete, i to se jako lako da rastavit. Zašto je bas Nes doživio toliku ogromnu klonovsku popularnost, a ne (i) kasniji Snes... Jel uopće takve snes kopije i postoje ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7877 |
Premium
|
Yep, famicom ima vidljivo krace cartridge. Sama konzola je 2 godine starija i dosta drugacija od NESa. Fami je toploader kao sve 16-bit konzole poslije, dok NES pokusava biti cool i imitirati diskete ili video sto se na kraju ispostavilo lose jer guranje cartova pod kutem savija contact pinove unutra. Also, famicom ima experimentalni mikrofon na P1 gamepadu ali koristile su ga like 2 igre total pa nije zazivio na NESu. Ni 16bit konzole nisu iste. US i EU SNES su ocito razliciti ali npr. EU/JP/US Mega Drive/Genesis izgledaju vrlo slicno ali opet imaju sitne razlike u cartridgeima i slotu pa se ne mogu ubaciti igre u konzolu iz druge regije. Ok, dosta nerdanja oko konzola da vas ne udavim ![]() Ovo za bootleg je dobro pitanje. Nemam pojma koji je razlog za toliko 8-bit klonova i predugu popularnost Master Systema u juznoj americi. Nema toga sa 16-bit konzolama, hmm... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7879 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7881 |
Premium
|
PII 450, za SLI vjv P3? PII 450 fila i GeForce256. Vidi se odmak naspram TNT2. EDIT: Slobodno potraži PII SL2YK ili SL2W8, oni obično idu na 4.5x100 jer imaju brži L2 cache. Za SL2YK sam više manje siguran ![]() Zadnje izmijenjeno od: stef. 23.12.2022. u 01:22. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7882 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7883 | |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Hm, jedini PII 300 kod mene je SL2HA za koji kažu da nije baš neki clocker. Anyway, ima vremena dok to krenem sastavljati, TNX ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7884 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7886 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#7888 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#7889 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Došla misterioznim kanalima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7890 | |
Guest
|
Citiraj:
Inače, namjeravao sam čekati do nove godina sa objavom ali kad si već spomenuo Polaris/Adison budem odmah stavio - službeno se povlačim iz starih kompova. Iskreno, trebao sam ovo napraviti odavno prije i poštediti se puno muka ali Adisoni su stalno išli sa ovom ili onom nadogradnjom, i stalno je trebalo nešto nabaviti, popraviti ili srediti, pa mi je (priznajem) opet prešlo u naviku. Ali sad kad sam to rekao, nemam više projekata, dijelova i/ili motivacije za nastaviti tako da se povlačim iz daljne rasprave u starom hardveru. Naravno, uvijek ostavljam mogućnost da mi naleti neki Adison case, BTC drive ili slično u kojem slučaju budem to svakako dokumentirao i propisno obilježio kako i zaslužuje ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|