|
![]() |
#751 | |
Guest
|
Citiraj:
U pravilu se slažem, želio sam im ga pokloniti zajedno sa još nekoliko rariteta, uključujući potpuno funkcionalni Pentium MMX @233, sa SCSI kontrolerom (u kombinaciji sa WD Enterprise diskom) i 3dfx Voodoo1 grafom, nikad-otvoreni Windows 95, VHS rekorder iz negdje sredine 80-ih kao i potpuno obnovljeni Akai HiFi kazić iz 1979. Nisam tražio novce (niti zamjenu), već sam postavio 3 direktna uvjeta pod kojima bi pristao. Službeno su pristali, međutim onda su počeli zavlačiti i na kraju mi se više nisu javili. Nego, bilo pa prošlo - ali nije isklučeno da CPC464 završi u jednom drugom muzeju, ovdje u Zg. U svakom slučaju nema frke, 464 nikamo ne ide i sigurno da ga ne namjeravam baciti ili prodati kao staru kramu ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 12.08.2016. u 17:22. |
|
![]() |
![]() |
#752 |
Guest
|
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#753 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
obožavam taj keyboard error, press F1 to continue nakon što zaključi da nema keybe, najbolja stvar ikad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#754 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
![]() |
#755 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Ajde napiši malo više o tome ako nije problem, volio bih znati pozadinu priče! Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 24.08.2016. u 17:42. |
|
![]() |
![]() |
#756 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Kuciste neka Links konfa, odmah me nostalgija uhvati kad vidim athlon 1700 uvjerljivo sam se najvise naigrao na athlonu 1600 i kasnije bartonu 2500,to je bila pila Sent from my SM-N920W8 using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#757 | |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#758 | |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
sad već prilično davno tipkovnice su bile glupa naprava, toliko glupa da nisu u sebi imale nikakvu logiku tj. neku vrstu procesora/kontrolera, već su ti kontroleri bili dio računala, bilo to na matičnoj ploči ili nekom meni nepoznatom komadu tadašnjeg hardwarea. Znalo se stvarno dogoditi da ti tipkovnica "nije radila" iz nekog razloga, pa si bez problema mogao iskopčati i ukopčati ju ponovo, ili pak neku drugu tipkovnicu. Sve to bez da moraš restartati sustav da bi računalo prepoznalo tipkovnicu jer se radilo o isključivo pasivnom uređaju. Razlog je jer je kontroler tipkovnice već bio enumeriran pri bootu, dok kod današnjih tipkovnica ona je "samostojeći" hardware i nema enumeracije ako nije spojena prije tog koraka na bootu. Drugim riječima, logika se "preselila" iz kućišta u komponentu, princip enumeriranja je ostao isti jer očito nije bilo potrebe mijenjati nešto što radi. Zašto su doduše ostavili poruku "press F1 to continue", ne znam. Easter egg? Ako netko zna još više detalja, neka podijeli.
![]() |
![]() |
#759 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
imao sam 3 drage konfice koje si mi ostale u pamćenju. 1. Mobilni barton 2500+, Abit NF7-s, 2x1 GB ddr400, GF4 Ti4200 2. P4 2.8 Northwood, Abit IC7 MAX3, GF6800LE, 2x1GB DDR400 3. DFI UT P35, Ballistix Tracer 4x1GB DH9 čipovi, C2D E8400, 8800 GTX 640, Tagan 800BW (modularni i svijetlio je kao ringišpil) Još negdje i imam slike, budem kasnije uploadao. Ali koje su to bile pile u svoje vrijeme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#760 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Auf, era mobilnih bartona i tweakanja 6800LE (malo kasnije doduše) ![]() Raj za overclockanje, tweakanje, pencil volt moddove, flashanje custom biosa, etc ![]() Citiraj:
![]() Bubba? ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#761 | |||||
Guest
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ![]() Ljudi me redovito pitaju zbog čega se uopće trudim sa disketnim pogonom ... međutim dosta njih ne razumiju (ili se ne sjećaju) da je na starijim mašinama floppy bio jedini izvor informacija, odnosno podataka kad disk nije bio formatiran, a MSCDEX iz nekog razloga nije bio učitan. Pa čak i kasnije, na novijim strojevima, sjećam se da sam prilikom instalacije WinXP morao stisnuti F6 i staviti floppy sa SATA driverom, kako bi instalacija uopće mogla vidjeti HDD. O flashanju BIOSa da i ne pričam, stoga je Floppy u svakom slučaju must-have za retro računala. Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 25.08.2016. u 17:49. |
|||||
![]() |
![]() |
#762 | |
Avocado
|
Citiraj:
Sumnjam na to da je PS/2 nakon ulaska u OS "pingan" u određenim vremenskim razmacima, te da primjeti da je tipkovnica spojena. To doduše očito nije bio slučaj sa svim tipkovnicama i/ili matičnim pločama. Ovo je samo špekulacija, dalo bi se istražiti malo kako PS/2 radi, al iskreno, nemam vremena, radije ću otvoriti ISO 17987 i čitati o onome što mi direktno utječe na poso ![]()
![]() |
![]() |
#763 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#764 |
Avocado
|
Isto tako je pitanje je li u standardu definiran slučaj koji suštinski ne bi trebao ni postojati, tj. ako nije definiran specifičan slučaj (od)spajanja PS/2 tipkovnice, onda je to sve u sivoj zoni i podupire tezu da su oba slučaja kvazi dopuštena, tj. nisu eksplicitno niti zanijekana niti odobrena. ![]() PS/2 jednostavno nije napravljen da bude hot-swappable, nema dovoljno zaštite od pojave tranzijenata na podatkovnim kanalima, tako da se lako može dogoditi i da se PS/2 kontroler sprži. Navodno su novije matične robustnije, pa zato "podržavaju" hot swap.
![]() |
#765 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#766 |
E Pluribus UNIX
|
Tipkovnica i PC arhitektura su povijesno specificno vezane, ne samo operativno (nemojte zaboraviti da je PC bez tipkovnice u doba arhaicnih OS-eva de facto neupotrebljiv) nego i arhitekturalno uzevsi u obzir A20. Nezgrapno i mozda sturo slozen "F1 to continue" je samo znacio bas to sto je vec napisano - da iskopas tipkovnicu, ubodes ju i nastavis s radom. Valja ne zaboraviti da su non-PC racunala ekvivalentne starosti imala kojekakve mogucnosti kontrole mimo same fizicke tipkovnice, sto PC nije ni podrazumijevao kao platforma. A propos teme - danas sam nabavio jednu divnu masinu za testiranje novog softvera kojeg razvijamo kako bi vidjeli je li sva optimizacija uspjesno napravljena. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#767 | |
Guest
|
Citiraj:
Zanimljiva mašina... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#768 | |
Avocado
|
Citiraj:
Viljamovka je znatno bolja u tekućem stanju, BTW. Ali je svakako dobar odabir za testiranje optimiranosti ![]()
![]() |
![]() |
#770 |
Casual gamer
Datum registracije: Jun 2007
|
-"Koji procesor imaš" -"Intel Pentium 4" -"WOW" ![]() "Išao sam sa tatom kupit novi komp, quad core procesor" "Ma daj, zvjer" "Danas sam kupio 2x 512mb RAM-a, prodao sa 256mb i nadoplatio." "Gigu RAM-a??? Pihhhh....predobro!" "Dobio sam od T-coma 250GB hard disk eksterni, stavio sam mamin, tatin, sestrin, bratov i svoj komp gore i ostalo mi još 100gb praznog." "Da bar ja to imam, 250gb...pa to je četvrt terabajta! Još ga i možeš nosit di oćeš!" Neke od nostalgija i slinjenja u te dane. Svojevremeno sam slinio za GTX 8800, kakva zvjerka, najjača kartica na svijetu, pa sam slinio za 8600, ali ostalo je na slinjenju samo jer nisam imao ni približno novaca tada za takvo nešto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#771 |
Premium
|
Godina negdje 1991 ili 1992, osnovna skola... Pricam sa frendovim starijim bratom, pita on mene koji komp imam... - 386SX/16 - ufffffffffff, blago ti se... ja imam 286... Jos je bilo i zabavno nase naivno poimanje virusa i nacina kako bismo se mi obranili od virusa... - Sto radis kada dobijes virus u kompjuter? - Brzo iskopcam kompjuter iz struje jer virus ostane u zici od napona... ![]() Bozedragi, kakvi smo mi naivni debili bili sa tih 11-12 godina... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#773 |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
![]()
![]() |
#774 |
E Pluribus UNIX
|
Cinjenica da imas cijenu s PDV-om znaci da si ga kupiJo nakon Škegrotove intervencije u porezni sustav, sto ga samim time cini gotovo aktualnim proizvodom a nikako autohtono hrvatskom kupovinom!
![]() |
![]() |
#775 | |
SCSI Freak, deda :P
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
![]() ![]() a kad je bila ta intervencija?
![]() |
![]() |
#777 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Nisam možda skroz temu pogodio al sjecanje me vuce na onda vremena kada je bila emisija modul 8 gdje su se ekipe natjecale u razno raznim igricama(steta sto sada nema neke slicne emisije)...i posudivanje ps1 iz videoteke mislim da je bilo cca 30tak kn da sa 2 jojstika i igricama..bio sam jos mali tada al mi je bilo slatko kada buraz posudi plejku i ode negdje a onda ja nabacim koji sat dva dok ga nema u sobi |
![]() |
![]() |
![]() |
#778 |
Casual gamer
Datum registracije: Jun 2007
|
Sjećam se free podizanja brzine od t-coma sa 256 na 512 :O :O :O skakao po kući ko manijak, odma lime wire i emule i rokaj pjesme...sad se cijeli album umjesto za 20h skinuo za 10h! |
![]() |
![]() |
![]() |
#779 |
Guest
|
Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 08.09.2016. u 00:37. |
![]() |
![]() |
#780 |
|CTS|MeanBoss|
Datum registracije: Oct 2006
|
Brate mili... prvi komp nakon 286, duron proc ako se ne varam... Komplet s monitorom, a on toga 4000-5000 na pioneer slot in Cd przilicu! I onda lagano Nero i Napster, skinem pismu, na neru ustimam da se pisme mixaju jedna u drugu 10-12sec.. Isplatio komp za dva miseca mixajuci po kafićima... Hahahha ja mrtav pijan za pultom a muzika ide ko po špagu.... Hahaha Sent from my SM-G920F using Tapatalk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|