|
|||||||||||
|
|
#75302 |
|
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Mogao bi vrlo lako biti akumulator jer ga je žena prije 2 godine skroz ispraznila preko noći tako da je ostavila sva 4 žmigavca i već tad su mi svi govorili da ga mijenjam, ali eto auto je palio normalno tako da sam ga ostavio, ali možda je sad odradio svoje. Baš mi je čudno da to ima veze s akumulatorom, meni je ono ako auto pali znači da je oke, ali ajde, ne razumijem se.
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#75303 |
|
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Pa provjeri voltmetrom, da li alternator puni, prije paljenja auta provjeri napon akumulatora, kod vreglanja nesmije pasti ispod 10 volti jer hoće neki sustavi "poludjeti" radi prevelikog pada napona. Greške obrišeš, i gledaš koje će se opet pojaviti, i kreneš provjeravati.
|
|
|
#75304 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
|
|
|
|
|
#75305 |
|
Premium
|
Zvuždanje (ležajevi osobine turba) i pištanje zraka radi pukotine na nekoj cijevi između turba i usisne grane, su dosta različiti. Oboje nije dobro. Što je konkretno kod tebe, to ovako nemožemo znati
|
|
|
#75306 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Inače svi problemi su počeli kad mi se jednom prije 2 god pregrijao motor jer je pukao plastični spoj na hladnjaku od kuda je iscurila tekućima u roku keks i motor se pregrijao. iako sam odmah stao čim se upalila crvena lampica, osjetio se miris paljene plastike i motor se dimio. Dok se hladio se čulo namještanje metala o metal, onako oštrki metalni "klang!" zvuk. I kažem, bio je kod majstora, nije našao probleme, auto evo vozi već dvije godine osim što ga ne smijem dizat izna 3000 okretaja... meni se čini da je do puštanja cijevi i kladio bi se na to, pa eto, ako pušta cijev, da li mi je pametno se s time vozit do mehaničara? |
|
|
|
|
|
|
#75307 |
|
Premium
|
Ako je samo cijev, možeš. Može samo puknuti skroz ako je gumena u pitanju, i neće više gas prihvaćati. Metalna zna puštati na mjestu gdje prohrđa, ili na intercooleru. Provjeri turbo, dal ima lufta aksijalnog i radijalnog. To možeš i prstom, skineš cijev sa usisne strane turba i probaš micati
|
|
|
#75309 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Rasmisli i o drugom misljenju jer nije bas fora da ti meho tvrdi "vidjet cemo sto ce biti" nakon zakuhanog motora i sa fijukavim turbom uz safe mode iznad 3k okr. Moze, vidjet cemo, ali na mehovu odgovornost onda, potpisano i pecatirano stogod da se desi. Ne moras ga to pitati, nitko na to ne pristaje. Ti si na kraju taj koji placa. Stogod da se desi :/ Ako imas mogucnost pitaj za drugo misljenje pa makar kod nekog skupljeg/boljeg. Motor ti je zakuhao, nesto se zadimilo (moguce samo antifriz na vrucem bloku), zna se da je senzor tlaka problem ali se ne vidi greska... Kako je tocno potvrdjeno da je motor ok i da je senzor problem. Da nije problem dijagnostike koju koristi? Je li motor otvaran/pregledavan osim vizualno izvana?
|
|
|
|
#75310 | |
|
Mirko, a ne Harry
|
Citiraj:
Pogledat ću, naručio sam se već kod automehaničara. Auto ima problema s elektronikom već jako dugo i znao je i prije bacati te greške random, a najčešće kad padne kiša ili kad ga operem (valjda voda dođe do nekog spoja), ali greške su nestajale same od sebe. Sad baca te greške i cuka kako sam opisao pa rekoh da pitam tu možda netko ima iskustva.
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#75312 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#75313 | |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
BTW: treba ti električar, ne mehaničar ![]() |
|
|
|
|
|
|
#75314 | |
|
Mirko, a ne Harry
|
Citiraj:
![]() Naručen i kod automehaničara i kod električara. S obzirom da se ja slabo razumijem u aute zato sam tu opisao problem i pitao može li to "cukanje" biti do jedne od grešaka koje auto izbacuje jer ako može onda jest električki problem, ali obično mi cukanje nekako vuče na problem s motorom ili nešto mehaničko. Pogledat ću ja malo ovo što ste preporučiji ako se snađem, a svakako sam kod električara prvo naručen sljedeći tjedan pa onda kod mehaničara (kod kojeg idem i za amontizer pa ajde usput može i ovo pogledati ako ispadne mehanički kvar). I btw. auto čim ga sredim ide na prodaju i nikad više francuz ![]()
|
|
|
|
#75316 |
|
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Uzmi švabu. Neće ti biti puno bolje ali će zato popravci biti skuplji ![]() Renault je malo drugačiji od Puga i pogotovo Citrača. Tu živciraju sitnice koje je lako popraviti ako majstor zna. Meni Clio tri puta u 16god nije htio upaliti. Dva puta zbog akumulatora i jednom zbog releja ![]() |
|
|
|
|
|
#75317 | |
|
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ovo. Mene je kao fana japanaca bas zbog pouzdanosti bilo prpa kupit francuza nakon prica poznanika koji su posjedovali PSA ergelu. No susjed je imao stari Megane 2 1.6 benzinca na kojem nikad nist nije bilo pa reko ajd....nebi nas Megane III 1.5 dci Grandtour (2010) mijenjao za nijedno moderno govno. Na mom (zeninom zapravo ja ga vozim mozda jednom u 2 mjeseca) u zadnje 4 godine krepala glavna zarulja naprijed 2 put , zadnje stop svjetlo (Led) i...to je to. U unutrasnjosti se onaj skaj oko mijenjaca i rucne malo potrgao al na prvu se ni ne vidi. stoperi na vratima se cuju vec 4 godine al me ne smeta. Ne hrda, cijena odrzavanja je prihvatljiva. Motor je suh ko barut. Auto trenutno ima 212.000km. No kad smo kod japanaca i pouzdanosti izgleda je Mazda pocela fusarit bar na CX-30: |
|
|
|
|
|
|
#75318 | |
|
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Drugi dan Goodwood Revivala pa bacite oko na oldtimere koji se ne štede Live stream Citiraj:
Link za više info i nedjeljni raspored https://www.goodwood.com/grr/event-c...val-race-list/ ______ Jedna Cobra manje... Auto složio Adrian Newey, auto vozi Adrian Newey ![]() Prvi na kvalifikacijama
Zadnje izmijenjeno od: 1v@n. 07.09.2024. u 12:46. |
|
|
|
|
|
|
#75319 |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Još jedan bmw u vječna lovišta radi egr problema. Čisto da javim da se nakon opetovanih mailova Selmaru SLO i Tomić HR, nitko ne javlja, a kamoli nudi termin. Na pozive odgovaraju, ali traze da im se obrati mailom kako bi ponudili termin. Obje firme. Po meni je ovo za prijavu BMW u DE. Samo ne znam tocno gdje i kamo. I da li ce to ista promijeniti.
|
|
|
#75320 |
|
Premium
|
Meni je ovlasteni servis tu u DE odugovlacio skoro pola godine sa zamjenom EGR hladnjaka zbog navodne nedobavljivosti dijelova. Nakon jednog poziva centrali u Münchenu sam nekim cudom dobio termin za doslovno 2 dana od poziva. Tel: +49 89 1250-16000 E-Mail: kundenbetreuung@bmw.de Ako ne znas njemacki, daj ChatGPT-u da ti prevede i salji na mail. Edit: Uffff, tek sada vidim felge na ovom sto je izgorio... ![]() |
|
|
|
|
|
#75321 | |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Još jedna čadža manje. F10 bi uzeo samo i jedino 535i. U biti najradije 530i ali u EU su dolazili s retardiranim N53 motorom. US market je i dalje imao N52 i to je IMHO puno bolja opcija. Možeš ih naručit preko alibabe za siću.
|
|
|
|
#75322 |
|
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
|
|
|
#75323 |
|
Premium
|
|
|
|
|
|
|
#75326 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
|
|
|
|
|
|
#75327 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
@Gilbert5 Po službenom cjeniku "ne možeš" dobiti auto, jer je to samo bijela boja . Sve ostale su opcija od +560€. Uzeo sam pred-konfigurirani auto koji je bio dobavljiv u nekom normalnom roku (2 mjeseca). Extreme oprema + uključene opcije. S obzirom da je bilo parcijalno financirano preko Renault/Dacija-e (Zaba + Crosig), onda sam dobio bazno održavanje 3 godine, produženo jamstvo na 6g i gratis AO. Al da sam prošao ne znam kak dobro, siguran sam da uopće nisam .Na pitanje koliko se čeka auto ako ga sam konfiguriram, mi nisu znali odgovoriti . |
|
|
|
|
|
#75328 |
|
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
|
|
|
#75329 |
|
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Ovaj auto je odličan. Starci ga kupili 2022., taman prije nego je bio ovaj facelift s novim logom. Jedino što me stari nije slušao je kupnja grijanih sjedala za 300-tinjak eura ako se dobro sjećam. Imaju oko 30 tkm, problema nikakvih do sad. Neke stvari nisu extra, poput plastike (iako koji danas nije takav), ali za tu cijenu je i više nego dobar. Doseg s benzinom i LPG top. Puno sretnih kilometara! 🙂👍 Sent from my SM-S911B using Tapatalk
|
|
|
#75330 | ||
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
. BTW, sad je ta opcija 150€. A opet, možda nije konfiguriran za naše tržište.Zadnje izmijenjeno od: stef. 08.09.2024. u 20:30. |
||
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |