|
|||||||||||
|
|
#662 |
|
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Kad bi neki masivni grupni egzodus bio u pitanju, skrasila bi se ekipa na index oglasima ili na vinted čak najvjerojatnije. Al preko 90% trgovaca i kupaca valjda difoltno po njuškalu udara tak da sve ostalo ima mizerne brojeve i publiku u usporedbi. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#663 |
|
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Ne kužim zakaj su ljudi protiv PayProtecta? Htel sam uzeti dvije stvari sa Njuškalai u oba slučaja su prodavači htjeli van PayProtecta nastaviti, pa sam odustal. Zakaj da odbijem nekaj kaj štiti mene ko kupca?
|
|
|
#666 |
|
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
nedavno mi je lik na njuškalu nudio 60% oglašene cijene + moja poštarina, lagano sam ga odignorirao nakon 2-3 tjedna javlja se ponovno, za drugi oglas, odmah u glavu payprotect za oglašenu cijenu (bez cjenkanja), bila mi je to prva prodaja preko payprotecta, bio sam siguran da će me zavaljat ali išao sam probat pa što bude, međutim sve je prošlo bez problema, možda nije ni skužio da sam isti prodavač ![]() |
|
|
|
|
|
#667 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
|
|
|
|
|
|
#668 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
|
|
|
|
|
|
#669 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Malo si fleksibilniji, odeš malo van svog mjesta, 15-20km dostaviš. Ovdje na sjeveru, 2 županije preko 250-300k ljudi. A sve u krugu 20-30km. Plus ovo što je kolega rekao. Ne prodajem stvari od 10-20-30EUR, ako prodajem npr. gitaru ili bajk, ozbiljan kupac će doći po to. Pogotovo ako vrijedi 2-3-4k EUR. |
|
|
|
|
|
|
#670 |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Ah...sinoć mi ženi maznuli Viber. Inače me doslovno za svaki vrag vezan uz komp ili mob pita, ali ovaj put ništa. Ono iskoči joj update za itunese i pita me da li da klikne i što i slično. Jučer ide dati oglas na Njušku i kao fol njuškalo ju tražilo da u browser upiše kod sa SMS-a, nakon toga joj browser na kompu javlja da je došlo do greške i stiže joj poruka na Viber od Njuskalo.hr da kao upiše kod jer da joj neće odobriti oglas i da prvo pošalje "+" u poruci. Tu je meni već gadan red flag, prvo Viber, onda ta glupa fora sa plusom, ali njoj se žuri i ne kuži. Nakon toga stiže poruka da upiše zadnja 4 broja od broja koji će je ubrzo nazvati...i zove ju kao fol neki njemački broj (drugi još veći red flag) i ona uredno upisuje zadnja 4 broja i instant kako ih je upisala joj se otvara Viberov početni ekran za namještanje i kod upisa onogo SMS koda traži PIN ili email vezan za taj račun koji ne prolaze. I tada mi govori ej sjebo mi se Viber.... Najveća naša greška je što nismo postavili taj mail za oporavak i PIN u Viberu i Wappu (ja ga imam samo na FB MSG) i onda je to govno instant postavilo svoje (vj neki automat/skripta jer je bilo gotovo u sekundi). Viber ljudska podrška ne postoji, dakle može se samo poslat mail i čekati da se javi neko živo biće, a automatski odgvoro ti šalje samo još jedan SMS za aktivaciju. Nemaju nikakav FAQ na support stranici vezan uz krađu računa. Sranje je što nekih 30ak min nije mogla uopće postaviti ni novi Viber na svome tel broju, ali je onda pisalo svima u viberu da je ona promijenila broj (broj je naravno ukrajinski +38091xxxxxx, pa izgleda slično našem VIPu). Nakon toga je izbrisan njen broj sa tog računa i mogla je postaviti novi broj. Kontaktriali su nas iz Vibera koji sat kasnije i pisao sam im da brišu taj račun što prije, ali nikakav odgovor više nisam dobio.Dobra stvar je što scamer ne može do backupa tj povijesti razgovora jer je on vezan em uz OS mobitela em uz vlasnikov icloud/gmail. Ja sam odmah izbrisao backup sa iclouda za svaki slučaj. Ne može ni do kontakata , ALI, može do svih sa kojima je imala povijest razgovora, dakle vidjet će sve te kontakte samo kada uđe u razgovor oni će biti prazni (dakle ne može do nekih osobnih podataka, slika i slično). Na ovaj način može od njih žicat uplatu love u njeno ime. Javile je valjda svima sa kojima se ikad dopisivala da je drugi račun fejk i to je max što smo mi mogli učniti u taj tren. Koliko sam skužio to je jedino što mogu probati, žicat lovu. Viber mi se još nije javio sa infom da li su izbrisali taj račun, dao sam im njen broj rekao da je to pravi, i dao sam joj i taj ukrajinski i rekao da je taj fejk. A nama sam odmah na sve mobitele stavio mailove za oporavaki uključio PIN, da sam to napravio ranije, ne bi nam mogao otet račun nikako bez maila....na greškama se uči. Od sada ću imati MFA valjda i na kućnoj bravi ako postoji ta mogućnost. A ona je dobila uputu da me za svaki vrag vezan uz mob i komp pita prije nego išta klikne (zapravo kao i do sada). E da, Njuskalo ju je otkantalo po najkracem postupku da su joj poslali mail upozorenja pred x dana i to je to. IMHO bi trebali imati banner na svojim stranicama sa upozorenjem, a zapravo bi trebali riješiti sigurnost na svom sajtu, jer mi se čini da je ovo zapravo netko prvo uletio na njihove servere ili gdje već, pa onda pokrenuo sve ostalo. Meni se sve čini da ih križam za prodaju. FB Markteplace i bok. Zadnje izmijenjeno od: Disco. 09.11.2025. u 11:42. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#671 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne pratiš onu drugu temu gdje sam upravo to spomenuo... https://forum.pcekspert.com/showpost...&postcount=640 Nisam analizirao kao ti jer mi nitko nije toliko blizak, ali moguće da je bio isti/sličan slučaj i kod mojih kontakata.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#672 | |
|
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
A koja je to tema, pošto sa ovog linka ne mogu niš skužit. EDIT: Našao temu koga zanima: LINK Valjda sam nekome i pomogao sa detaljnim opisom postupka. ![]() EDIT: Eh da, fun fact je da je Viber unatoč par poslanih prijava napisao da je problem riješen, a vidimo da ukrajinac i dalje uredno koristi viber s našom profilnom gore, pa ovo nije istina... Zadnje izmijenjeno od: Disco. 10.11.2025. u 10:50. |
|
|
|
|
|
|
#673 |
|
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Moram priznati da puno više imam sreće s prodajom nekih manjih stvari od uvođenja obaveznog PayProtecta, vjerojatno ću jednom naletiti na muljatora koji će reći da nije dobio to što je dobio, ali evo za sad sve u redu.
|
|
|
#674 |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Odem u miru navecer obnoviti neke oglase, kad tamo, tri put mi stilta i izgubi oglas, s idiotskom porukom: Upravo Odrzavamo, ali vracamo se u jos boljem izdanju. Pa koji normalni oglasnik ide odrzavati u pola devet navecer ![]() |
|
|
|
|
|
#675 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Ja pak dobio na Njuskalu obavijest da sam presao 30 PayProtect transakcija i da prema DAC7 regulativi moraju to prijaviti Ministarstvu Financija (Poreznoj)... Onako, sta sad?! Iznenadilo me na mobilnoj aplikaciji, mislio sam da je neki lik narucio nesto preko GLSa pa sam nes potvrdio, tek na sljedecem ekranu me pitalo nesto oko te DAC7 direktive pa sam sve cancelao... I sad mi pak nista nije jasno, koji djavo se tamo desio tocno i da li itko ima iskustva sa tim DAC7 ku*cempalcem?
|
|
|
#676 |
|
8-bit Gen.
|
I jos nesto zaboravih pitati. Jel jos tko ima kasnjenje u primanju koda na emailu? Zna mi kasniti po 10 minuta, pa onda ako lupis dodatno slanje, da ga konacno posalje, onda Njuskalo ode u paranoju, te 20 ili vise minuta nema vise logina. Jel im se ne svidja email domena, ili su standardno nesposobni. Veli mi prijatelji da se i njima to desava. @Calypso drzim fige da to sredis, ali govorim ti stalno mani se pay sotonarija. Solarno/Uzivo/... cak i s najgorom postom u svijetu... ... |
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ono protiv cega sam jako je da ne djeluju konzultativno kao u ostalim drzavama, vec represivno pa te odmah kaznjavaju... Da dodju i vele - gle, to sto radis trebas napravit ovako i ovako i platiti toliko i toliko da sve bude u redu - OK, ako je to isplativo, zasto ne? Ali ovako konstantno strepiti da li nesto smijes ili ne smijes, a sve ovisi od referenta do referenta koji tumace zakon kako se njima svidja... E taj dio mi jako ide na zivce... :/ No... trlababalan, pomoci nema... Sad cekam da vidim sta ce se desiti sa ovime, mislim, ako me budu isli ganjat za tu sicu sto prodajem preko Njuskala, e onda vala stvarno...
|
|
|
|
#678 |
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Teško da će te za to ići ganjati. Poreznu u principu zanima da li si ti sa tim svojim prodajama došao u poziciju da postaneš obveznik PDV-a. A to ćeš postati ako prodaš u godini dana više od 60.000 EUR. |
|
|
|
|
|
#679 |
|
Premium
|
Bilo je već priče o tome ovdje kad se pričalo o PayProtectu i zašto ga (ne) koristiti. Mislim da nije stvar u tome jesi li obveznik PDVa nego u tome baviš li se neregistriranom trgovačkom djelatnošću. Platforme za trgovinu, ako imaju uvid, moraju prijaviti poreznoj ako vide više od 30 prodaja ili 2000€ u godinu dana, što vjerujem opet ne znači da će to porezna automatski sankcionirati i da ima razlog za to. Primjerice ako promijeniš laptop i računalo i prodaš staro na Njuškalu automatski si preko 2k€, nekako ne vjerujem da će porezna ganjati nekoga radi toga niti da se to smatra neovlaštenim bavljenjem trgovinom. Rješavaš se stare elektronike i još gubiš na tome. To je više uvedeno radi ekipe koja naruči kontejner odjeće ili gadgeta sa Aliexpressa pa onda to dila po oglasnicima ili Facebooku. |
|
|
|
|
|
#680 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
#681 | |
|
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Jucer primjetih, cim se odjednom na istoj domeni pristizanje emailova vratilo u normalu, tako se problem u potpunosti preselio na SMS-ove. Jer sam iz znatizelje namjerno isao, iza svake email sifre, inicirati i slanje SMS-om. SMS je obicno bio spas za takve situacije, ali jucer se uvjerio da i on zna zakazati. Cim je email proradio, SMS je isto kasnio 10 minuta, tako da je do njih, te je prilicno slampavo. Aplikacija od Njuskala za musavo spiglo, prica za sebe. Ponovo u sluzbi ljudi koji kao da privatno nikad ne koriste oglase. Aplikacija one task sucelja, potpuno beskorisna. Osvjezavanje slika ponekad, sramota za gledati i svaki put odem radije u normalni browser. Umjesto da mogu pobacati barem pet tabova, u 2025. da se vracam za svaki oglas nazad na pocetak... no cemu se imam cuditi, ipak je to Njuskalo. ... |
|
|
|
|
|
|
#683 |
|
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To bi moglo biti to, Njuškalo ne šalje takve poruke.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
|
|
|
|
#684 |
|
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Cujem od ljudi da su neki nedavno pali na scam u obliku DPD info poruke na viber koju dobijes cim postavis novi oglas na njuskalu. Traze verifikaciju broja, dobijes poziv, upisujes neki kod i puf - ostanes bez viber racuna. Pa eto cisto info
|
|
|
|
#685 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
ovaj payprotect od njuškala je takvo sranje. Prvi put kupim karticu preko tog sranja na njuškalu da ne idem sad na drugi kraj grada za 30€. Na kraju paket došao tek nakon 10 dana. Peti dan tip nije poslao paket i ja prijavim njuškalu da hoću odustat nitko ništa se ne javlja. Tip nakon toga poslao paket peti dan petnaest do dvanest. I reko ok ajde sad će doći za 2-3 dana, na kraju još 5 dana je putovao boxnow sa zapadnog na istočni dio grada. Teži debilizam. |
|
|
|
|
|
#687 |
|
Registered User
Datum registracije: Aug 2023
|
Ma sve sam ja tako napravio čuo se sa frajerom ali eto dobio sam paket nakon 10 dana. Zvao njuškalo međuvremenu ne mogu odustat mogu samo čekat kad paket stigne i ne preuzet ga onda mogu dobit lovu nakon xx dana kad se to sve zaokruži. Zovem boxnow di je paket, bit će sutra bit će preksutra, kifla. A ti šuti, čekaj, sjedi ... E sad da ja nisam preuzeo paket ili ga vratio tipu ili da mu stisem kulju bio bi peder, prevarant. To sam kupio putem PP jer žena tak dila na Vintedu stalno pa reko ajd. Al kifla, još na kartici fale neki šarafi frajer se ne javlja. Al dobro radi ... nije neka lova pa ajd. Za usporedbu, kupio cipele preko CCC webshopa u ponedjeljak za svadbu u petak, cipele došle u četvrtak GLS-om s time da je u utorak bio neradni dan. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|