|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ne, to ti je efektivna vrijednost mjerenih veličina, npr. Uef=Umax/korijen iz 2, dakle napon ide u obliku sinusoide(ovaj koji je u utičnici) i postiže maksimalne i minimalne vrijednosti, a efektivnu vrijednost dobivamo po gore navedenoj formuli |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Ako si išao u neku tehničku školu sjeti se trokuta snage pa će ti sve bit jasno. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 | ||
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Napravio sam tako i napon je OK. Citiraj:
Citiraj:
![]() Trenutno je uptime 7h. Biti će da je problem riješen ![]() Uspio sam i upaliti napajanja spajanjem zelene i crne žice. Tutlek nisam ni skužio da sam ga uspio upaliti jer je jako tih (Chieftec) a nakon odspajanja se gasi tako da ljudi poput mene trebaju napomenu da se žice treba držati spojeno ![]() Ovo su rezultati mjerenja bez opterećenja napajanja (nijedan uređaj nije bio spojen na njih) pa ako mi netko može prokomentirati da li su vrijednosti OK. Ono MS napajanje je ipak Maxpower. Sve sam mjerio na glavnom vodu (onaj gdje sam i palio napajanje): Fortron 350PNF ž 12.66 c 5 n 3.39 Chieftec HPC-360-202 (PFC) ž = 12.31 c = 5.19 n = 3.44 Maxpower PL-400 ž 11.15 c 5.32 n 3.35
![]() |
![]() |
#34 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
+5 V i +3.3 V railovi su na svima OK, Fortron malo overvolta +12 V rail, kod Chiefteca je OK dok kod MS-a je koma, to nemoj ni spajati više jer pitanje koliko još padne kad se napajanje malo više optereti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Moderator
|
Da li je to overvoltanje kod Fortrona u granici normale ili bi se trebao zabrinuti? Ipak je pod garancijom.
![]() |
#37 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Moderator
|
Po everestu mi je sve OK: http://www.imagesforme.com/images/5210everest.png Ne da mi se sad opet u ZG pa cijeli grad preć do njih.
![]() |
#39 |
Registered User
|
ah, everest kenja, to nije precizno. probaj izmjerti kolko je 12V kada ti Fortron napaja komp, vjerojatno je blize optimumu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Moderator
|
Nemam više multimetar kod sebe ali ako me pamćenje služi izmjerio sam oko 12.2 dok je komp radio, ali sam mjerio na utikaču od harda/optike.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Registered User
|
to je onda ok, ostavi fino fortona u kompu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
http://tinyurl.com/ywngt7 http://www.cyberpower-eu.com/product...tive_value.htm nešto skuplji, no imaš dvije godine garancije. Za Mustek sam i ja čuo da ima najveći postotak kvarenja od ovih jeftinijih brandova autoshutdown ti najbolje radi koliko znam ako je UPS sa računalom spojen prek serijskog porta. Ove oscilacije napona koje imaš i nisu toliko strašne, AVR ima Boost da diže napon ako padne i do 180V tako da će sve funkcionirati..
![]() |
![]() |
#43 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Jel sam dobro shvatio samo uštekam napajanje u struju pa multimetrom spojim zelenu i crnu žicu na 20-pinskom i očitam što piše, ili očitavam napon na sklopki? Kako pod opterećenjem? Ako ga hoću spojit na uređaje onda moram upiknut u matičnu, kako ću onda spojit zelenu i crnu žicu ako je upiknuto u matičnu? Fortron 350PNF, napon u everestu i u biosu je 12.48 u idleu, kad je pod opterećenjem onda dolazi i do 12.7, dok u speedfanu očitava 12.02. Ovo me sad zainteresiralo jer mi nije došlo u glavu da bi overvoltanje moglo biti dosta za reklamaciju. (ima garanciju) Ako overvolta, jel to može biti zato što na matičnoj imam samo 20-pinski utor a nemam dodatna 4? Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa kad je uštekan na matičnu onda ga pališ na matičnoj... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Thanx domy ![]() A sad mi dajte savjet što da napravim. Everest je taj koji mi pokazuje napone točno. Nisam čak ni pokrenuo ovu svu silu programa, nego samo everest torture test i mjerio multimetrom na slobodnom molexu. Napon pod opterećenjem je 12.71V - 12.73V. U ve-mulju, fakat su mulj, sam ga uzeo. Da nosim na reklamaciju ili da prvo možda probam na nekoj drugoj matičnoj, po mogućnosti nekoj koja ima 24pin? |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Nosi na reklamaciju. Sto je previse je previse. |
![]() |
![]() |
|
|