|
![]() |
#31 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
europa po mojim iskustvima s ostalim karticama oko 330-350$ ili ti 300€. Kod nas? 400€! Samo pogledaj cijenu X800GTO2 kod nas do nedavno bila 2500Kn vani 1600kn. Ili X1900XTX -Links 5046kn Austrija 4681kn 1900XT 4375kn 3723kn Nejmačka 3621kn Dovoljno rečeno?
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Modder
Datum registracije: Mar 2004
|
Imao sam priliku nedavno da se "poigram" sa 1900XTX i 1800XT, ( frend radi u predstavništvu ATI-ja za jugoistočnu Europu). Šta reći, ZVIJER, 1900XTX je nedostižan za većinu smrtnika i tako će biti još dugo vremena kako mi se čini. Sumnjam da je odgovor nVidie u obliku 7900GTX adekvatan, no vidjećemo. Mogu samo da se složim sa Isusom, ovo kod nas je čisti lopovluk...: finger : |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
-nVidiot-
Datum registracije: Aug 2005
|
Odgov u obliku 7900GTX naravno da nije adekvatan; ali odgovor u obliku quad SLI 7900GTX je i više nego zadovoljavajući ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Modder
Datum registracije: Mar 2004
|
Osjećam li ironiju prema nVidi-ji, u vašem postu??:clap: |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
Ipak sam ja ponosan nVidiot ![]() p.s. Od kad smo si mi na Vi? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
-------
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
-nVidiot-
|
Izgleda da ti ne kužiš smisao " "! : bonker : |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 | |
-------
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
-nVidiot-
|
Geforce 7900 GTX Duo cards emerge Two chip per card for Quad SLI NVIDIA has one more surprise up its sleeves for CeBIT. You all know that it will really announce its ghost Quad SLI systems. It won't be a Dell feature only; Nvidia will offer this monster to its other customers. Nvidia plans to introduce 7900 GTX cards with two chips per card. Those cards should fit and work with normal Nforce 4 SLI motherboards. This is Nvidia's well kept secret - at least it was. Normal Quad SLIs have four different graphic cards, especially designed by Nvidia. This new SLI will let you plug two new cards, each with two GPUs in your Nforce 4 SLI motherboard and it should work. Those cards will need a lot of power but it will be cool to read a review of such a powerful system. This is definitely going to be a price and performance Bugatti but if you have a million dollar house you can get Quad SLI as well. We remember that someone called Quad SLI a pig with lipstick and we cannot imagine a the better showy off thing than this. µ http://www.theinquirer.net |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
-------
|
Kasniš malo......od popodneva je ta vijest prisutna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Jel se netko sjeća zadnjih dana 3Dfx-a i njihovog VSA100 čipa? Onoga kojeg su se 4 komada nalazila na top of the line kartici? Onoga koji je zahtjevao eksterno napajanje? NVidija je zapala u bezidejnost i izvlači se sistemom "uzmi veći čekić". Povijest se ponavlja. Ne kažem da će nVidija propasti, ali vidim da nakon serije 6 nije bilo "revolucije", samo evolucija starih proizvoda. Za ATi se to ne može reći, koji je sa 1800 i 1900 serijom napravio dobar posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
-------
|
Ma mlate praznu slamu......tu nema dileme. Nemaju pravi odgovor na X1900XTX, pa sad zmišljaju sve i svašta, samo da se nametnu (po bogtepitaj koji put) kao firma koja dela najbrže i najbolje grafičke kartice. Sad su napravili taj Quad-SLi i garant da se bu našel neko ko bu si to kupil, jer mu to treba i onda za par mjeseci izlazi G80 i kaj onda......zayeb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
-nVidiot-
|
Ista stvar koju je i ati napravil... 9800 pa onda evolucija i eto x800... nVidia radi isto sranje.... Nadajmo se da će bar kartice (7900) biti "great value for money!" nVidia nebre propasti tak dugo dok Sony kupuje... Ovo "sranje" (7900) je onak samo za usput, dok ne izađe G80! |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
stric Boric
Datum registracije: Feb 2006
|
Ovak: 7900GTX neće bit brža od X1900XTX, a što se tiče Quad SLi-a, ATi X1900XTX CrossFire ima 96 cjevovoda, a isto 96 cjevovoda imaju 4 nVidijina 7800GTX ili 7900GTX čipa, pa zbog toga mislim da 4 nVidijine kartice neće biti puno brže od X1900XTX CrossFire. Ako ATi izda nešto slično kao Quad SLi, onda se snage mjenjaju 192 cjevovoda naprema 96, a tu je nVidija onda u k***u. Jedino kaj nisam siguran jer cjevovodi ili procesori kod ATi-ja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
p.s. Ne tvrdim da bude nVidia brža, ali mislim da bu bolji buy od ATi-a! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
-nVidiot-
|
ATI Technologies, a leading supplier of graphics processing units (GPUs), is expected to drop the prices on graphics cards featuring the Radeon X1000-series GPUs shortly following the release of the GeForce 7900-series products of arch-rival Nvidia Corp. After the price-drop, the Radeon X1900 XTX – the current flagship of ATI – will cost $549, the Radeon X1900 XT will drop to $479, while the Radeon X1800 XT products with 512MB or 256MB should cost around $299 (512MB version will cost higher than that). Additionally, ATI is expected to introduce Radeon X1800 XL 512MB for $299 and drop the price of the Radeon X1800 XL 256MB. Earlier it was reported that Nvidia’s yet to be released GeForce 7900 GTX 512MB graphics board – the future top-of-the-range part from Nvidia – has planned retail price tag of $499, whereas the GeForce 7900 GT is projected to be available for $299. The manufacturer’s suggested retail price of the GeForce 7800 GTX 512 will be down to $399, according to sources with knowledge of the matter. Izvor: X-bit labs |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Guest
|
@ Dejan Radulović : Od svih ljudi, ti se najmanje imaš pravo javljati kad je riječ o grafičkim karticama. Staviti X1900XT na bijedni 17" CRT monitor koji ne može prikazati 1280x1024 u 85 Hz... prvo savladaj osnove, onda se počni nabacivati terminima koje ne razumiješ. Cjevovodi ili procesori... ![]() Nemoj se ljutiti, ali zbilja si nadrobio u svojem postu gluposti za nevjerovat. Da samo o cjevovodima ovisi snaga grafičke kartice, onda bi još dan danas bili na arhitekturi Vodoo čipa (koji je imao jedan cjevovod) samo bi sad umjesto tog jednog imao blention cjevovoda. Ima nešto i u taktu, memorijskom bandwidthu, efikasnosti arhitekture ovisno o načinu renderiranja, shaderima, upotrijebljenim AA/AF algoritmima...da nabrojim one varijable koje mi prve padaju na pamet. A ima ih još milion kojih ni ne znam niti ih trebam znati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
-------
|
Ne znam kaj se opće ljudi zamaraju s tim kolko koja kartica imal ROP-ova, kolko Quad-ova i ostalih perverzija koje i ATi i nVidia, posljednjih mjeseci guraju ljudima pod nos s dobro poznatim sloganom to Vam treba, jer bez toga nemrete vrteti najnovije 3D naslove, a bome niti najnovije Windowse......to nek si prodaju nekom drugom. Nemojte me krivo shvatiti, mene isto ko i ostale fascinira sva ta tehnologija koja na tržište dolazi/izlazi sve brže i brže......ali kupovati užasno skupe (a samo trunkicu bolje) kartice, samo da bi se neka uber igra mogla igrati na osoboditebože detaljima i rezolucijama, te da bi se kvazi gameri hvalili po kvartu kolko je tatica skeširal za to i to......e to je u najmanju ruku (i uvjetno rečeno), ljudska glupost i jal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Guest
|
Eto, to ni ja ne bi mogao ljepše reći. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
stric Boric
Datum registracije: Feb 2006
|
17'' monitor sam mislio uzet zato što ne volim igrati igre u visokim rezolucijama, 800x600 i 1024x768 sa AA i AF mi je sasvim dovoljno. Pa takt ima veze, kao i efikasnost arhitekture, memorijski bandwidth, shaderi, i bog zna šta još ne. ATi-jeva arhitektura je efikasnija, AA i AF algoritmi su napredniji, a novi Ring Bus memorijski kontroler efikasnije koristi raspoloživi mem. bandwidth. Čak i Radeon X1800XT može održati korak sa GeForce 7800GTX 512MB. Prođi na www.techpowerup.com, pa tamo nađi slajdove šta se veli za nVidiju (i ATi), pa dobro vidi da nVidia nije mjenjala arhitekturu svojih čipova od GeForca 6800, ima samo sitnih promjena. Kak bi to rekao, nVidia se više oslanja na čistu snagu, a manje na efikasnost arihitekture. Zato obavezno prođi na http://www.techpowerup.com/reviews/ATI/NVDesperate/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
Kao drugo kartica za 4000Kn se ne kupuje da se igra na 800x600 ili 1024x768 sa AA i AF! Na toj rezoluciji bi i Radeon X1300 mogel taj posel oddelati!!! High End kartice se kupuju za igranje na velikim rezolucijama (1600x1200) uz korištenje AA i AF, pa i HDR-a. Malo si progooglaj koja je razlika u igrama između niske i visoke rezolucije. Drugi put kad se ideš pravdat pročitaj ozbiljnu lektiru!; a ne neke trač novine! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Guest
|
O zašto se uopće trudim...: roller : Idemo ponovo. Lekcija 1. : Neću biti glup. Ne, ne, nisi shvatio. NEĆU BITI GLUP. Da ne bi bio glup, počet ću razmišljati ovim zrnom graška koje zovem mozak. Znam da je teško i da boli ispočetka, ali nemoj odustajati. Lekcija 2. : Dakle, počeo si razmišljati. Odlično! Prvi korak je bio najteži, sad idemo na lakše gradivo. nVidia i ATi rade za NOVAC, kao i svaka normalna tvrtka u tržišnoj ekonomiji. Oni imaju svoj proizvod. Veća prodaja proizvoda, više novaca (bar bi trebalo biti u normalnim slučajevima, ali radi pojednostavljenja, recimo da je uvijek tako). Ali vidi ti ovo, i oni drugi bi htjeli prodavati svoj proizvod! Ma što oni znaju, naš proizvod je NAJBOLJI! Sad dolazimo do marketinga, kojem je smisao nametnuti naš proizvod kupcu. Sad stani malo i razmišljaj neko vrijeme. Lekcija 3 : Ako si razmišljao, shvatio si da ti je ATi-jev marketing uspio nametnuti svoj proizvod i istovremeno ocrniti konkurenciju u vidu nVidia-e. Ti ŽELIŠ ATi, bez njega ne možeš živjeti jer je NAJBOLJI. Oni imaju NAJBOLJE, NAJBRŽE, NAJNOVIJE, WOW!!! Ali, čekaj malo, ako su oni toliko dobri, zašto žele moj novac? Hajmo malo to ispiranje mozga popraviti. TI SI KUPAC. Ti si njihov BOG jer imaš NOVAC! Ti imaš IZBOR! Ne vjeruj svemu što kažu marketingaši, oni pričaju neistine da bi prodali svoj proizvod jer tako će biti više novca za njih. ONI LAŽU. Lekcija 4. : Imaš izbor. Možeš kupiti najbrže i najnovije ili možeš kupiti nešto što ti zapravo treba. Razlika je 2500 kuna. Sad, ne znam kakve su prilike kod tebe, ali moja stara radi 2 tjedna za to. Da li misliš da ti treba nešto što nećeš moći iskoristiti (X1900XT na lošem 17" monitoru je bogohuljenje) ili ćeš radije tih 2500 kuna iskoristiti za nešto pametnije (recimo, neki odličan 17" ili 19" monitor s kojim nećeš gubiti oči). Tvoj je izbor. Lekcija 5. : Kad počneš trošiti svoj krvavo zarađeni novac, razmišljat ćeš o svakoj lipi. Zato ćeš malo iskoristiti svog vremena da se informiraš o onome što ćeš kupiti. Zato čitaj, ne vjeruj svemu što pročitaš i NAUČI RAZMIŠLJATI. Ajde, nadam se da sam ti malo pomogao. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Sky. 05.03.2006. u 13:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
-nVidiot-
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Kaj se tiče "cjevovoda"-dvije XTX ih nemaju 96 nego 32. A kaj se tiče svega ostalog( 17/19" monitora) svatko kupuje kaj mu paše, i monitor i grafu. Na kvalitetnom 17" CRT-u će se isto fino moći igrati i u 1280x rezi dok je kod LCD-a interpolacija loša čim se promjeni nativna reza.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Guest
|
Da je uzeo kvalitetan monitor, ne bi riječ rekao, ali ovdje govorimo o najjeftinijem monitoru koji ne može prikazati 1280 rezu u 85 Hz. I na to stavlja X1900XT. A ne igra u visokim rezama. Da li trebam što dodati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() ma nepostoji kvalitetni 17 inčni CRT- možda nekad ali danas više ne i jebeš monitor koji nije veći od 19 inča: lol2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne znam za tebe Sky, boli me briga za SM3.0, super optimizacije i napradne arhitekture, al onih par dana što sam imao X1600 definitivno me vuče da na sljedećem upgrejdu uzmem Atija. Vjerojatno budem čekal X1700 ili X1800GTO ak ga još bude. Razlika u kvaliteti slike, efekata i uopće cijele atmosfere recimo u COD2 između X1K i nvidije je jako vidljiva. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|