|
|||||||||||
|
|
#32 | |
|
Registered User
Datum registracije: Jan 2026
|
Di ima to za kupiti? Osim ako se princip kod revoluta nije promijenio gdje na kraju opet moram njima dati broj kartice, kopiju osobne, uslikati se pored vjetrenjače, djevojačko prezime moje žene, jednostavno hell NO, možda sam paranoičan ali to je dijabolična količina podataka koji ja ne želim dijeliti uokolo. Ponajviše gledam u pravcu prvog posta Citiraj:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#34 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možeš na Revolutu kreirati virtualne i jednokratne kartice. Čini mi se da je netko rekao da i na Gerogeu od Erste možeš napraviti nešto od toga.
|
|
|
#37 | |
|
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
Imas one-time virtualne kartice.
|
|
|
|
#38 |
|
Registered User
|
Zato sam pitao jeli ima nešto u fahu https://www.ekesh.com/ gdje si mogao kupit to na Tisku i troši dok ima na kartici. Jednostavno mi nema svrhe da u pokušaju izbjegavnja davanja podataka kartice, završim na Revolutu ili nečemu sličnom gdje uz podatke kartice još me traži slike osobnih dokumenata i koječeg. Što barem ja niti u ludiliu ne bih išao davati uokolo. Ako nema, nema. šta je, tu je. |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Registered User
Datum registracije: Feb 2022
|
Ima ovo: https://abon.cash/hr/ Ali to je zamišljeno samo za kladionicare i sumnjam da mozes s time placati online, prouci malo, mozda se i moze. Ako to ne radi onda nema...
|
|
|
#40 | |
|
404 Error
Datum registracije: Sep 2015
|
Citiraj:
Ja sam za takve stvari uzeo Mastercard prepaid karticu u OTP banci, ne moraš biti klijent njihove banke, mislim da je 6 eura otvaranje tog računa, jedina mana je što nemaš opciju mobilnog bankarstva ako nemaš ugovoren tekući račun kod njih pa ne možeš odmah pratiti transakcije i vidjeti stanje računa osim kad odeš na bankomat, ali pošalju izvode mailom na kraju mjeseca. Imaš i aircash, revolut, ali ja sam više za ove fizičke banke.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#41 |
|
aka Striko
Datum registracije: Nov 2007
|
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Registered User
|
Ponoviti ću što sam bio rekao, možda je moja paranoja takva, no ne želim ostavljati uokolo osobne podatke, jer koliko me sjećanje dobro služi kada sam davno pokušao taj revolut tražilo me sliku osobne rekoh ma zaboravi i obrisao app. Razuijmem da možda nekim ljudima djelujem kao frik ali eto takav je moj način razmišljanja oko toga sa svojim aluminijskim šeširom. A netko je meni spomenuo taj ekash da je kupovao djeci kad oni sebi nešto naručuju da ne ostavlja svoju karticu, pa mi sada palo na pamet kada sam naručivao nešto. Provjerim još ovaj abon, o čemu se tu točno radi i na koji način operira. |
|
|
|
|
|
#43 |
|
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Da da, razumijem što želiš, ali nisam siguran da takvo što još postoji u normalnim kanalima prodaje. Znam da postoje neke no-KYC crypto debitne kartice, ali nisam probao niti jednu pa ne bih znao detalje. Ono što znam o njima je da moraš imati crypto za njih i da uzimaju sigurno 1-2% provizije na transakcije. |
|
|
|
|
|
#44 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Nema. Jedan od poznatih anonimnih nacina placanja je paysafecard ali ga sve manje servisa koristi pa je nepopularan. Sve vise online servisa trazi karticu,paypal itd pa je sve manje tih “anonimnih” điđa. |
|
|
|
|
|
#45 | |
|
Premium
Datum registracije: May 2014
|
Citiraj:
imaš tekući račun u nekoj HR banci? ako imaš, provjeri da li ta ista banka nudi to šta tebi treba. dok sam bio u otp-u, koristio sam web prepaid karticu. sad u erste koristim keks. zbog zakonske regulative neki minimum podataka moraš dati kod ugovaranja računa, ali dodatne usluge te iste banke idu relativno bezbolno. |
|
|
|
|
|
|
#47 |
|
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Nema anonimnih bankovnih kartica na način koji on to želi, da dođe zamaskiran na kiosk, da teti 100€ i ona mu izda karticu sa isti iznosom na računu i nitko ništa ne pita. Na Aliexpressu opet moraš ostavite svoje osobne podatke za dostavu i broj mob tako da si i tu u "problemu" oko osobnih podataka, također ako dođe do problema sa narudžbama i robom kojih na Aliexpresu ne manjka moraš imati valjanu karticu na koji ti mogu izdati refund.. Možda da probaš Temu, mislim da sam vidio da oni nude mogućnost plaćanja pouzećem.. |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Pozdravljam tvoju zelju. nazalost, svijet se toliko promijenio u zadnjih nekoliko godina, da svaka promjena dolazi iz jedne tocke, te poput vala svi je moraju preuzeti i primijeniti. Ekesh propozicija za "anonimnost" su datumski komedija, pa mi se cini da cak ni oni vise privatnost ne koriste kao komparativnu stavku promocije. Uglavnom, imas zelju, ali krivi pristup. Kako je napisao Doyle, odnosno udahnuo u Sherlock Holmesa - Stvari treba pojednostaviti sto je moguce vise, ali ne vise od toga. Sigurno si nekome prijatelj, a prijatelji uvazavaju medjusobne mane i vrline. Pa ti prijateljima pomazes u necemu, oni tebi takodjer. Nadji kolegu koji kontinuirano narucuje, te nek ti naruci kad trebas. Mnogi zive egidu da nemaju sto skrivati, kako god tebe smeta, nekima je svejedno, pa onda budi korisnik te pogodnosti. Cak je i na PCE-u bilo forumasa koji su za sitnu proviziju narucivali za tebe. Na Njuskalu imas nekoliko prodavaca koji upravo to rade. Prepoznat ces ih po vrsti oglasa, imaju more Aliexpress drangulija koje prodaju. Vec sam vise puta rekao, poput raznih ureda za skupljanje novca/usluga, biro za kupovinu, bio bi vrlo trazena usluga. Nije samo privatnost, mnogi ne vole narucivati, nisu vicni, te x razloga, ali i dalje su voljni kupovati. Tako oduvijek narucujem, jos dok se browser zvao Mosaic. Spediteri u proslosti, kolege danas. Preko bare, EU, gdje treba. ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |