|
![]() |
#541 |
Guest
|
Da se ponovim. Creative DXR2 + Wing Commander 4 igra/film, uloge Luke Skywalker, Malcolm McDowell, itd. To je bio vrh ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
O, da, imam još negdje doma origigi cde od WC4. To su bile igre ![]() Dxr2 me se nije dojmio, svojedobno se ubili od posla da bi to cudo proradilo na kompu od frenda ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#543 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Prvi pc je bio amd 386 dx2/40mhz 120gb conner disk 14" color 4mb rama koje smo kasnije proširili na 8 dok je ekipa max imala 4mb, pa kasnije uzeo i 540mb quantum maverick na koji je stalo sve. Igranje u dosu i win 3.11 za word i corel, imao i deskjet 540c mislim da je jedan od prvih ako ne i prvi ink jet u boji ![]() Kad se samo sjetim dođu diskete poštom pa još ljetni praznici ili se fejka prehlada pa se ostane doma igrat lotus3, day of tentacle i sl stvari ![]() Kasnije uzmemo u msanu (tada podrum neke kučice) 486 dx4/120 konfiguraciju a mogao sam za tu lovu iz oglasa uzet novi tek izašao pentium 100 sa cd-romom koji je bio reketa za ovaj dx4/120 ali nazalost nisam znao to tada pošto je bilo slabo informacija u to vrijeme osim eventualo testa u BUGu...
![]() |
#544 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#545 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
A najskuplji na trzistu.. pa koliko se sjecam, 8000kn je kostala kutija, u IBM-u. Nisam ja birao ducan, meni se iskreno nije svidio, niti tip koji je tamo radio (to je netko preporucio), jer me uopce nije pitao sto zelim, vec mi je slozio komp za 8000kn. a djed je imao para i platio u kesu. Ja sam cak imao na parpiru sto zelim, to mi je netko slozio, međutim tip je starog i djeda uvjerio kako on ima bolje i novije. sjecam se da je na racunu procesor kostao jako puno, rekao bih 40% cijene. Dali me netko, ne mene, mog djeda koji se uopce nije u to razumio, zaje.. moguce.. A da je taj procesor bio najskuplji na trzistu, to sigurno, jer vjerovatno nigdje drugdje nije bio tako skup. I dugo sam imao taj racun i sjecam se da je netko komentirao cijenu procesora, u smislu, koliko je to prije kostalo. i lako moguce da sam za te pare mogao kupiti puno bolje. ugl. tad sam mogao pokrenuti sto sam god htio, a danas ne mogu ![]() Zadnje izmijenjeno od: zicozg. 05.11.2014. u 19:02. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
A najskuplji na trzistu.. pa koliko se sjecam, 8000kn je kostala kutija, u IBM-u. Nisam ja birao ducan, meni se iskreno nije svidio, niti tip koji je tamo radio (to je netko preporucio), jer me uopce nije pitao sto zelim, vec mi je slozio komp za 8000kn. a djed je imao para i platio u kesu. Ja sam cak imao na parpiru sto zelim, to mi je netko slozio, međutim tip je starog i djeda uvjerio kako on ima bolje i novije. sjecam se da je na racunu procesor kostao jako puno, rekao bih 40% cijene. Dali me netko, ne mene, mog djeda koji se uopce nije u to razumio, zaje.. moguce.. A da je taj procesor bio najskuplji na trzistu, to sigurno, jer vjerovatno nigdje drugdje nije bio tako skup. I dugo sam imao taj racun i sjecam se da je netko komentirao cijenu procesora, u smislu, koliko je to prije kostalo. i lako moguce da sam za te pare mogao kupiti puno bolje. ugl. tad sam mogao pokrenuti sto sam god htio, a danas ne mogu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#548 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
P3-S Tualatin 1.26 GHz - 18. srpanj 2001. P4 2 GHz Willamette - 28. kolovoz 2001. ... Celeron 1.1 GHz (CuMine jezgra) - 31. kolovoz 2001. Celeron 1.1 GHz (Tualatin jezgra) - 3. siječanj 2002. Ruined Childhood #2
![]() |
![]() |
![]() |
#549 |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Jep, Conner je onda j..ao majku dok su drugi brojali u MB ![]() Danas kad se sjetim da se u Aladdinu na 486ici onaj nivo u tunelu prelazio tako da se ugasi turbo... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#551 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Ali to je već neka druga priča, onaj moj je baš pokazao 5.25 kod čitanja diskete. Imam jedan takav u jednoj od 3dfx mašina, mislim da je Samsung. Ugradio sam ga čisto zato što nikad prije nisam imao 5.25" floppy, moram priznati da je baš fora! |
|
![]() |
![]() |
#552 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Na jednu je stajalo 143kb, a ako si imao sreće i kliješta za precvikati disketu, mogao si spremiti i 286kb ![]() naravno, na kraju godine smo diskete vraćali da ih može prodati i slijedećoj generaciji |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Moj stari je bio malo informatički osvješten, pa sam uvjek imao komp u kući. Prvi kojeg se sjećam je bio IBM 5150, sa dva velka floppy-a. Nakon njega je bio neki laptop, siemens nixdorf, imao je valjda 10kg, sjećam se da je bio narančasti ekran (samo narančastu je mogao prikazat), i Intel 80286. Zatim opet IBM thinkpad, sa 80486-icom, od njega imam još original dos i windowse na disketama. Nakon njega više nikad nisam bio dasa u selu, pa neću ni nabrajat više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() Zahtjevam implementaciju "subscribe" gumba na profile ljudi ovdje na forumu, definitivno znam tko bi bio prvi ![]()
![]() |
![]() |
#556 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#557 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#558 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kasnije je te sve tri kartice zamijenila Asus GeForce 256 Deluxe... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#560 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() Služio je kao uredska (pisaća? ![]() A imam i jednu od ovih... Nažalost, mislim da ne radi ali ionako sam je kupio za 1kn ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Trekkie4. 07.11.2014. u 00:48. |
|
![]() |
![]() |
#562 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
![]() 386 sx40, 4mb ram-a, 512kB grafa, 14 adi provista svga monitorčina i nezaobilazna cherry g83 uz genius mouse3 sa 400dpi-a ![]()
![]() |
![]() |
#563 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() (barem mislim da je integrirani procesor, nema ZIF socketa) |
|
![]() |
![]() |
#564 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#565 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Samo imam problem šta mi je VGA gotova. Pokušavam naći ISA grafičku kod nas već neko vrijeme, ali nitko nema. Ima li netko sa foruma viška negdje?
![]() |
![]() |
#567 |
Premium
|
Vezano uz ovo prije... Seller na Aliexpressu koji ima hrpetinu apsolutnih rariteta što se tiče procesora/koprocesora ako nekoga zanima. Ima 100% feedback, uzeo sam koprocesor od njega i još neke sitnice.
![]() |
#568 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Moj prvi komp nije bio PC ![]() A prvi PC je bio 286. Na malom zelenom displayu tower kucista je pisalo "8", a kad se stisnuo turbo gumb pisalo je "12" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Guest
|
Jedno pitanje za sve koji prate ovu temu... Ima li možda netko jednu (ispravnu) Creative Voodoo2 grafičku, sa 12mb (kodno ime 3D Blaster, CT6670) za prodaju po razumnoj cijeni ili eventualnu zamjenu za nešto iste vrijednosti? |
![]() |
![]() |
#570 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Moj prvi "komp" je došao 92' iz švabije kao otpad.. Commodore 64, kazetaš s borjčanikom gdje bi se premotala traka na određeno mjesto gdje počinje program/igrica ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|