Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 19:46   #511
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
A gle oni nova kućišta koja nisu zatvorene staklene kocke prodaju kao drugi Isusov dolazak, a ja to već imam. Ima mjesta za hrpu ventova, ima gore na vrhu SATA dock (najjači fićr IMHO) i na rupice je što je super za hlađenje te ono najvažnije...bijelo bez stakala koje mrzim. Eto nisam ni DVD frigalicu još izbacio....a trebao bi jer nisam unutra niš ubacio vj 10+ godina...Ima naravno i hrpu minusa, nema mjesta za ove daske za peglanje koje prodaju pod grafe u današnje doba i nema USB 3+ što mi baš fali, ali sam riješio sa 2 kratka produžna USB kabela od nekih 30ak CM.
IMHO eventualno da provjeriš da li ti Define R5 u bijelom ili crnom izdanju odgovara, jer čak i nakon više od deset godina ima ih novih za kakvih 150€ ili rabljenih za 100€, ovisi kak naletiš.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x14TB WD Red Pro | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:05   #512
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
IMHO eventualno da provjeriš da li ti Define R5 u bijelom ili crnom izdanju odgovara, jer čak i nakon više od deset godina ima ih novih za kakvih 150€ ili rabljenih za 100€, ovisi kak naletiš.
Ma bit će dobar ovaj CM još par godina.

Nego koji efin K...idem sada kliknut u win da vidi ima li updatea (sjetio se da mi tako skine driver od monitora)...i govno krene skidat nV drivere za grafu...?!?
Napravljen DDU za nV i grafa izvađena. Otkuda vadi ove fantastične informacije?
Oglas

Oglas
Staro Jučer, 20:07   #513
The Exiled
McG
Moj komp

The Exiled's Avatar

Datum registracije: Feb 2014
Negdje u OS-u je valjda ostalo neko smetje, pa automatski povlači, ali provjeri za svaki slučaj Device Manager i uključi Show Hidden Devices, pa obriši gdje god se pojavljuje GeForce.

Everything, Autoruns i Process Explorer možeš iskoristiti za "nVidia" i "GeForce" filtriranje, pa dodatno provjeriš da nije nešto ostalo.
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750
AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5
AMD Ryzen 5 7600 | Scythe Kotetsu SCKTT-1000 | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 64GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x14TB WD Red Pro | Fractal Define 7 Compact | Seasonic SSR-550PX

Zadnje izmijenjeno od: The Exiled. Jučer u 20:12.
The Exiled je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 20:27   #514
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Autor The Exiled Pregled postova
Negdje u OS-u je valjda ostalo neko smetje, pa automatski povlači, ali provjeri za svaki slučaj Device Manager i uključi Show Hidden Devices, pa obriši gdje god se pojavljuje GeForce.

Everything, Autoruns i Process Explorer možeš iskoristiti za "nVidia" i "GeForce" filtriranje, pa dodatno provjeriš da nije nešto ostalo.
Bome je, ostao je generic display. Maknuo sve što je bilo sivo iz DMa i restirao WU. Sada je sve kako treba.

Fala
Staro Jučer, 22:16   #515
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
A gle oni nova kućišta koja nisu zatvorene staklene kocke prodaju kao drugi Isusov dolazak, a ja to već imam. Ima mjesta za hrpu ventova, ima gore na vrhu SATA dock (najjači fićr IMHO) i na rupice je što je super za hlađenje te ono najvažnije...bijelo bez stakala koje mrzim. Eto nisam ni DVD frigalicu još izbacio....a trebao bi jer nisam unutra niš ubacio vj 10+ godina...

Ima naravno i hrpu minusa, nema mjesta za ove daske za peglanje koje prodaju pod grafe u današnje doba i nema USB 3+ što mi baš fali, ali sam riješio sa 2 kratka produžna USB kabela od nekih 30ak CM.

BTW, ima li nešto s čime bi mogao malo izgnjavit VRAM, za sada vidim da je na 70 stupnjeva i ne mrda od toga....a na redditu hrpetina ljudi sa 95 stupnjeva vramom (vj u modernom stalkenom kućištu tj akvariju ).
Vjerojatno je Samsungov vram na 9070 ak je tak hladan, kod mene na Swift 9070xt je Hynix koji je u najgorem slucaju na 82c.. Osim doga debeli modeli imaju nesto bolje temp. vrama od tankih kolko sam vidio..
MAGARAC je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:55   #516
MegaSkot
Modder
Moj komp

MegaSkot's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Ne ne, ostavite ih fino u foliji i za mjesec dva prodajte za duplo.
16 GB VRAM
To cu i da uradim.
MegaSkot je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 23:21   #517
Zika21
Premium
Moj komp

Zika21's Avatar

Datum registracije: Nov 2014
Evo Furmarka na Swift 9070, Samsung memorija, Phanteks P600s kućište.

Inače, bilo mi je zanimljivo otkriti da postoje dvije verzije tog swifta, s manjim 90mm i većim ventovima, a dosta shopova to uopće ne iskaže u imenu artikla.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	IMG_20251218_220650.jpg‎
Views:	10
Size:	3.22 MB
ID:	28578   Click image for larger version

Name:	Furmark 9070.png‎
Views:	9
Size:	4.59 MB
ID:	28579   Click image for larger version

Name:	GPUZ 9070.gif‎
Views:	10
Size:	32.7 kB
ID:	28580   Click image for larger version

Name:	90mm vs normal swift.png‎
Views:	8
Size:	962.2 kB
ID:	28581  
Zika21 je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 00:32   #518
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:

Prvo me na 3060Ti posrao odličan sammy vram, a i na radeonu dobio isto sammy koji je navodno hladniji i po 10 stupnjeva od hynixa. :)
Kod mene sve obratno, oba puta hynix. Silikonski bogovi nisu nikad bili na mojoj strani :D To bi objasnilo one recenzije koje su spominjale neobicno hladnu memoriju na 9070, jer ja sad prvi put cujem za to.

Sto se tice drivera, odradio ciscenje s DDU samo gpu drivera (nisam dirao amd chipset drivere) i to je to. Meni winsi ne vuku drivere s WU pa sam samo napravio instalaciju adrenalina i bok. Ne vidim probleme, so far so good.

Dobra mi je grafa, ista potrosnja kao 3060ti, al mogu sve ove indie igre nafrljiti do kraja :D probao sam neke cak i u 4k/60fps i ide to dosta dobro.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno