Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.05.2010., 09:26   #3571
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
gle da ideš s ponicom i da imaš kondicije bi došao...

uglavnom u jednadžbi sljeme = bicikl + vozač jedina nepoznanica je vozač
Red Dwarf je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 09:38   #3572
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Pitam za svaki slučaj
Kad sma kupovao bicikl prije 2god prodavač je pričao kako nije svaki bicikl za Sljeme itd, da može rama puknuti, treba imati diskove itd... A nisam toliko blesav i bogat da kupim igračku za 10k na kojoj ću se voziti po kvartu uglavnom.
Jel trebam bicikl pripremiti za to?

It's nice to be important, but it's more important to be nice!

borny je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.05.2010., 09:45   #3573
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

netreba.samo provjeri gume i to je to

eventualno podmaži lanac...pa nije baš da ideš na pariz-dakar reli s njime
Staro 08.05.2010., 09:57   #3574
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

A bio sam izviđač kao mali pa se volim pripremiti. Na Sljeme pješice idem kao da ću se izgubiti i glumiti Beara Gryllsa... Čak i prvu pomoć znam uzeti.

Znači gume i podmazati lanac. Čime?
Što vi inače nosite sa sobom gore?

Staro 08.05.2010., 10:37   #3575
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor tomiotok Pregled postova
koristi li itko e72 nokiu s sports trackerom, meni radi isto sto i ti opisujes renesis s tim sto nikada nisam uspio uploadati rutu, instalirao sam trecker za e71 jer za 72 jos kao nema
Ne radi im trenutno servis za upload.

@borny

Ja sam podmazao sve sa uljem za motorne pile (imaš na Ininim postajama) i od škripavca je postao fantom koji straši ljude i životinje kad im se prikrade s leđa

Pitanje:
KAko se podmazuju sajle od kočnica i mjenjača?
murina je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 10:40   #3576
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
@tomiotok - ja sam probao par razlicitih verzija dok nije upalilo, mislim da sad imam za e55 ili tako nes

@borny - meni frend vozi na 6 godina starom scottu sa vbrakeom, bez problema me prati vecinu puta, jedino sto moras malo bit jaci u rukama, ali inace nema problema. ako imas slabiji bicikl ides malo sporije nibrdo jer mozda imas slabiju suspenziju ili kocnice, ali inace se nesekiraj

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 10:53   #3577
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

za sajle, bužire , lanac ja koristim teflonsko ulje...

imate ga a kupiti 110ml za 45 kuna.

jednostavno se nakapa malo u bužir da se smanji trenej bužira i sajle...a za lanac dignete bicikl na stalak ili ga okrenete i kapate na lanac i šiftate brzine.

Teflonska mast je nešto veća "egzotika" i o se koristi za ležajeve vilice, glavčine (nabe) i sve ostale djelove gdje treba nešto gušće od ulja a da se ti djelovi rotiraju i rade gibanja.

Svako par vožnji očistite noge od vilice i nakapajte malo ulja gore na ulaz gornjeg dijela vilice u donji kako bi se stvaralo manje trenje i manje se habali gornji dust seal-ovi
Staro 08.05.2010., 11:00   #3578
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Brijem da je opet lik 4 puta uskrsno i 7 katarza sa Allahom doživio uzbrdo
Ma šta 4 put

Ne, bio sam dobar ovaj put, nije bilo loše, kad staviš spd budeš vidio kolko će ti lakše ić neg na ovom sranju, noga odleti u zrak na svakom kamenu i korijenu
Staro 08.05.2010., 11:05   #3579
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Za lanac sam kupio u turbo sportu neki sprej za 50ak kuna i to jednom mjesečno nasprejam po njemu, a i prije zime.

Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
Svako par vožnji očistite noge od vilice i nakapajte malo ulja gore na ulaz gornjeg dijela vilice u donji kako bi se stvaralo manje trenje i manje se habali gornji dust seal-ovi
Misliš ovdje?
http://www.pohrani.com/f/1B/JI/2Tfwa...mgiboulder.jpg

Nije baš kao moj, ali sličan. Može još nešto običnije od teflonskog ulja bit dobro?

@ De5tr0yer - SPD su one kopče na pedalama?

Staro 08.05.2010., 11:11   #3580
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Autor borny Pregled postova
@ De5tr0yer - SPD su one kopče na pedalama?
Pa recimo, to su pedale sa sustavom za montažu posebnih cipela koje na sebi imaju prihvat. Onda ih samo utisneš u pedalu.

Odi miško: link
Oglas

Oglas
Staro 08.05.2010., 11:13   #3581
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

A gdje točno u bužir? Trebam odvidati kraj ručica kočnica i mjenjača? Jeli ima kakve veze šta je meni bužir u 2 dijela, tj jeli onda trebam na dva mjesta ukapati? (preko rame je dijelom gola sajla, preko "horizontalnog" dijela (opet mi fali terminologije))
Staro 08.05.2010., 11:21   #3582
Cuky
jedan i jedini :D
Moj komp

Cuky's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
onda moras nakapat na oba dijela sajle. tak je isto i kod mene. a slobodno mozes recimo nakapat sebi na prst pa onda prodes po onom dijelu sajli kaj su gole i kaj idu po rami.

ja lanac podmazujem tako da malo ulja stavim u plasticnu casu i onda uzemem kist i s njim predjem preko lanca. na taj nacin puno manje ulja potrosim, a bolje podmazem lanac.
Cuky je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 11:25   #3583
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Ma da ne bih još i to kupovao
Truba, torbica, lokot, svjetla, ciklo - više nego dovoljno opreme.

@murina: ma samo natoči pa digni/spusti/nagni/okreni bicikl po potrebi

Staro 08.05.2010., 11:27   #3584
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

ja zabijem slamku u ulje, pa kad se napuni, začepim prstom gore. Onda lagano prinesem lancu i puštam da lagano curi dok vrtim u "rikverc". Kad lanac napravi cijeli put u rikverc, onda sjednem na biciklu i napravim đir sa mijenjanjem svih brzina.

Sljemenaši, imate li vi svi kacigu? Ja je nemam, pa me malo frka kad se zaletim i po ravnom, a kamoli spust. Može i preporuka neke, ne baš preskupe jer nema šanse da se bacim sa Sljemena bez nje.

Još jedno pitanje:
Jučer sam u Rog-Jomi kupio Bontrager gripove i užasni su mi. Radi se o ovima http://suncyclecenter.com/product/bo...ps-60626-1.htm

Scottovi koje sam dobio sa biciklom su mi bili puno bolji ali ih nisam našao nigdje za kupiti. Ovi: http://www.profirad.de/scott-voltage...age=en&osCsid=

Ima li di kupiti ove ili slične? Ovi Bontrager su mi pretvrdi, klize i puno mi se više znoje dlanovi. E da, nemam ni rukavice, nije vrag da ću i njih trebati kupiti

Zadnje izmijenjeno od: murina. 08.05.2010. u 11:37.
Staro 08.05.2010., 11:30   #3585
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Citiraj:
Ma da ne bih još i to kupovao
Truba, torbica, lokot, svjetla, ciklo - više nego dovoljno opreme.
Ma kakvi. Truba ti ne treba, torbica isto, lokot - kakvi, nikad se bajk ne ostavlja sam, on ti je najbolji drug.

Ciklo okej, ja ga nemam, planiram kupit.

Ono što ti treba za sljeme je sigurno kaciga, da je moj let jučer prizemljio s mojojm glavom i da nisam kacigu nosio ode glava u tripizdinu.

Svjetla ak se voziš po noći, da. Ja imam stražnje, to mi je samo za po gradu gdje ima svjetla da me vozači vide.

Dwarfić, mene sve više vuče da sutra opet zatjeram gore, samo da je lijepo vrijeme, jesi još uvijek atkualan?
Staro 08.05.2010., 11:37   #3586
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Ma ciklo kupljen zimus od Munjare, ali niisa ga ugradio još
Lokot trebam, ne bih ga ostavio 5sec nevezanog.
Čak sam sanjao neki dan da sam ga zavezao i gamad mi odnijela sve osim rame

Kao što murina reče, može preporuka kakve kacige?
Nemam je ni ja, a pročtao sam što ti se dogodilo (pad na bulju).
Sumnjam da bih ja bio sretniji...

E da, stražnje svjetlo ne mogu zakačiti na sjedalo jer ima predebelu štangu. Može li se negdje posebno nabaviti malo šira obujmica?

Staro 08.05.2010., 11:39   #3587
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

@distojer : I was born ready

najjednostavnije vam je sa sajle skinuti sve bužire i onda ih nafilati uljem (par kapi) ili na ulaz u buži staviti masti pa provući sajlu "nazad" i kako se sajla bude provlačila tako će se automatski podmazivati sama s masću

kacigu uzmite onu koja vam najviše paše za glavu (anatomski).nemojte uzimati kacige od 500kn samo zato jer su vam lijepe...uglavnom sve kacige su na isti kalup pa najbolje je da uzmete onu koja vam najviše paše na glavi.jer za*urac ti lijepa kaciga ako će te žuljati/biti ti premala

ciklokompjutere uzmite u interspara za 60kn jer su best buy.

lokote nabavite U-lock jer se sve sajle (čak i oklopljene) mogu prerezati

Zadnje izmijenjeno od: Red Dwarf. 08.05.2010. u 11:50. Razlog: prokleti pravopis i lapsusi
Staro 08.05.2010., 11:57   #3588
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Zar je U-Lock toliko efikasniji od ovoga: http://www.njuskalo.hr/image-w450/bi...ka-1011386.jpg

Imam baš takav. U-lock mi se čini dosta ograničavajuće, nije fleksibilan i na neki način (zbog oblika) uvjetuje gdje mogu ostaviti bicikl.

Staro 08.05.2010., 12:03   #3589
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Ja sam svjesno uzeo sajlu. u-lock mi je nezgodno nositi, a nemam ga baš namjeru ostavljati na sumnjivim mjestima na duže vrijeme. Sajlu zamotam oko rame i fiksiram da se ne miče niti malo (i to samo ako znam da će mi trebati). Znaš kako svi kažu, ako odluče ukrast, ništa ih neće spriječiti. http://www.youtube.com/watch?v=_2vLt...eature=related
Staro 08.05.2010., 12:03   #3590
Red Dwarf
Bajker s AMD-om na dresu
Moj komp

Red Dwarf's Avatar

da efikasniji je.inače imam i ja to ali na ključ

ja koristim ovu sajlu a i sad sam u procesu nabavke ulocka
Staro 08.05.2010., 12:11   #3591
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor murina Pregled postova
Znaš kako svi kažu, ako odluče ukrast, ništa ih neće spriječiti. http://www.youtube.com/watch?v=_2vLt...eature=related
Ljude koji ovakve stvari stavljaju na net treba pobit Nije dovoljno što kradu, nego to pokazuju i ostatku koji to nije naučio...

Ako je netko u stanju cvikati moj lanac, onda će cvikati i U-Lock... Alat sigurno postoji.

Staro 08.05.2010., 12:24   #3592
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Zaboravljate na jednu stvar, a to je glupost vlasnika.

Neki dan u maksimiru, neka sexy specijalka sa sajlom zalokana na stupić visine cca metar i pol. Stupić je prekriven grmljem, ali ono nakon 20 sekundi ti je jasno da možeš dignut bicikl preko tog stupića i odpeljat se.

A da ne govorim o onome, ide u obližnji konzum, pa ga nasloni na zidić.
Zapravo mi je drago kad takvima dignu bicikl.
tech je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 13:19   #3593
cyclone
life is a rollercoaster..
Moj komp

cyclone's Avatar

Datum registracije: Dec 2003
U-lock je ograničavajući, istina, ali ima za kupiti i kombinacija U-lock i sajle što sam ja sebi uzeo, pa se fino da osigurati bajk, samo sto je mana U-locka težina. Uostalom,kao što je netko već rekao, ako netko odluči maznuti bike, ukrast će ga na ovaj ili onaj način
cyclone je offline   Reply With Quote
Staro 08.05.2010., 13:31   #3594
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Citiraj:
Jučer sam u Rog-Jomi kupio Bontrager gripove i užasni su mi. Radi se o ovima http://suncyclecenter.com/product/bo...ps-60626-1.htm

Scottovi koje sam dobio sa biciklom su mi bili puno bolji ali ih nisam našao nigdje za kupiti. Ovi: http://www.profirad.de/scott-voltage...age=en&osCsid=

Ima li di kupiti ove ili slične? Ovi Bontrager su mi pretvrdi, klize i puno mi se više znoje dlanovi. E da, nemam ni rukavice, nije vrag da ću i njih trebati kupiti
Itko?
Staro 08.05.2010., 13:34   #3595
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Turbo Sport (Magma) ima dosta opreme od Scotta, probaj tamo.
A inače, imaš brdo bike shopova po ZG-u, zar je teško prošetati i razgledati

Mislim da problem možeš riješiti rukavicama za 100-200kn.

Staro 08.05.2010., 13:39   #3596
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Jel bih ja uspio doći gore i dolje u jednom komadu na Giant Boulderu sa običnim vbrake kočnicama?
Po cesti pretpostavljam da bih, ali zanima me off-road. a moj bike za to baš i nije namijenjen.
Garancija na ramu 5god, pa nije bed ako pukne
Prijatelj ima 100kg, Giant Rocka koji je slabiji bajk po opremi od buildera i 3 puta se penjao i spuštao sa Sljemena u zadnjih par tjedana. Gore je išao po cesti, jednom i po Lojsteku no nije ga mogao izdržati. Dole polagano jer ga ograničava vilica najviše + nije baš previše siguran pa ide polakše. Jedino što je stradalo jest osovina pogona (no to je normalno na Rock-u da prvo ode) i pakne od kočnica su se istrošile malo više.
Može se bez problema, no naravno - ne juriš kad ne možeš.
Citiraj:
Sljemenaši, imate li vi svi kacigu? Ja je nemam, pa me malo frka kad se zaletim i po ravnom, a kamoli spust. Može i preporuka neke, ne baš preskupe jer nema šanse da se bacim sa Sljemena bez nje.
Kupi si kacigu definitivno. Ja imam neku jeftinjak po 100kn (Hervis) i koristi mi. Nisam pao od kad je imam, ali ima 3-4cm pjene prije nego dođe do moje lubanje, tako da je u svakom slučaju sigurnije.
No, možeš i bez nje probati gore ići, a s obzirom da ionako ne znaš staze, ići ćeš sporo ako si pametan.
Citiraj:
Autor Red Dwarf Pregled postova
Ovo vrijedi za jeftinije vilice. Navodno RST vilice prorade nakon kapanja WD-a, no to je jednostavno jer je vilica loša i previše ulja/masti ima (ili premalo). Na skupljim vilicama to baš i nije pametno, jer se skuplja prašina i možeš si veoma lagano oštetiti noge (stanchionse).
Kvalitetnije vilice imaju ispod dust sealova foam ringove + lubirkaciju iz lowersa gdje je ulje. I malo masti u dust sealovima i to je to.

Danas je bilo brzinsko Sljeme. Kiša malo paduckala. Do tunela s trga 20min, od tunela do vrha 1h i 10min. Ganjali smo se pošteno, stali na 2min kod Adolfovca. Popili gore cugu i dole smo već bili u 12 i 15.
Elvis mi je dužan ispriku . Oficijalno na PCE-u. Prošli puta me popljuvao kad sam ga spustio po 52-ici (kao, pnezionerska staza mu je opaka), ovaj puta je imao jezik za zubima jer smo išli po 26 - 9 stazi koja mu je pasala jako .
I na kraju išli uspoređivati brzine na izlasku iz šume i opro me za 6kmh , bio je brži sa 58kmh. Papak.

Lojstek je suh, nema blata, tek pri vrhu je mokro lišće, no nismo se ništa zmazali niti na spustu. Vrijeme - lagana kišica od trga, gore malo jače, ali temperatura sve dok nismo izašli na lugarnicu je bila ok, gore je već malo zahladilo.

Možda ću sutra ponovno, no kad te krene nevolja sa bajkom, onda ne stane. Zadnja naba mi dobila lufta i to još na usponu
Staro 08.05.2010., 14:15   #3597
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova

Ovo vrijedi za jeftinije vilice. Navodno RST vilice prorade nakon kapanja WD-a, no to je jednostavno jer je vilica loša i previše ulja/masti ima (ili premalo). Na skupljim vilicama to baš i nije pametno, jer se skuplja prašina i možeš si veoma lagano oštetiti noge (stanchionse).
Kvalitetnije vilice imaju ispod dust sealova foam ringove + lubirkaciju iz lowersa gdje je ulje. I malo masti u dust sealovima i to je to.
A što da ja radim sa svojom? Pretpostavljam da spada u grupu jeftinijih

Staro 08.05.2010., 14:25   #3598
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Ja sam: obrisao krpom - našpricao wd - obrisao krpom - stavio malo ovog ulja koje imam - obrisao. Vilica ko nova, skroz mekana i bez zvukova. Na isti način sredio i lanac i kazete. Sad sam bio i do praonice malo oprati šta sam zasrao uljem. Miniwash iz daljine, ne blista ali nije ni crn Bar neke koristi od kišnog prijepodneva, popodne jašem pa makar cigle padale.
Kacigu sigurno kupujem. Ne želim se sa 27 sjebat s bajkom, nije primjereno
Staro 08.05.2010., 14:34   #3599
borny
Too much busy
Moj komp

borny's Avatar

A tu govorimo o onom "srebrnom" dijelu amortizera koji viri i ulazi u vilicu?
kakvo ulje si stavio?

Hehe miniwash imam doma - za auto, bicikl i tepihe dušu dalo

Kacigu definitivno prije avanture po Sljemenu.

Staro 08.05.2010., 14:34   #3600
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
A što da ja radim sa svojom? Pretpostavljam da spada u grupu jeftinijih
Pojma ja nemam koju ti vilicu imaš

Skupa vilica je ona koja dođe u dućanu 1500+kn. Otprilike.
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno