|
![]() |
#331 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
ispricavam se na duplom postu ![]() ![]() Radeon HD4770 CrossFire @ sobitza ![]() pokusao sam sto opseznije odraditi ovaj crossfire i pokrit sto vise toga moguce. unaprijed se ispricavam na svim greskama i tiposima... ako naidete na koji javite pa da ispravim. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#332 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() ![]() Al hajd, dobra je HD4770, nećeš falit ako ju uzmeš. ![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#333 |
ЬГΛY.Z0ИЗ
Datum registracije: Jul 2006
|
Zanimljivi rezultati, mene zanima koji je gpu load na drugu grafu prilikom testova. Najvise me zanima na Cod4 i UT3, ali dobro.. Preletio sam review onak u 3-4min, sutra bum detaljnije.
![]() |
#334 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#335 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@omega Slike su ti malo tamne i lagano mutnjikave. Probaj nabaviti neki bolji fotić. Isto tako u grafikonima se nijanse crvene baš ne razlikuju previše tj. razlikuju se samo na dnu, a što je stupac viši to su razlike manje. Razmisli o upotrebi neke druge boje. btw, na str. 3, klik za uvećanje na obje slike daje samo desnu.
![]() |
#336 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
to sto ti je monitor ocajno kalibriran (ili samo ocajan?) nije razlog da mu pronalazis greske tamo gdje ih nema ![]() naravno, mislim na ovo o crvenoj boji. Slike grafa jesu malo muljave. Btw, trecu stranu ne renderira dobro u operi, slike se poklapaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Uzmi,ok je kartica. Samo pitanje tvog proca,na koliko držiš taj 4300? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 | ||
Premium
|
Citiraj:
ja bi na tvom mjestu razmislio o kalibraciji monitora ili pak kupnji nekog kvalitetnijeg, jer prva nijansa crvene vise naginje na narancastu, dok druga ide prema tamnijoj krvavo crvenoj. barem tako to izgleda na ovom mom 959NF ![]() link na sliku ispravljen, tnx Citiraj:
sto se tice slika, trenutno tu ne mogu nista napraviti. ovih par slika na ovom testu sam slikavao pod umjetnim svjetlom pa su nesto losije, inace kad ide puno slika onda se malo vise potrudim osigurat vecu kolicinu prirodnog osvijetljenja. foto koji koristim je canon a580 koji je kupljen dosta prije nego sam poceo raditi na portalu. trenutno nije u planu niti sam u financijskoj mogucnosti nabaviti bolji foto, tako da se moram snalazit sa ovim sto imam. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#339 | |
Premium
|
Citiraj:
ugl, u vemilu nije bilo 4770 pa sam uzeo geforce 9800GT 1gb... jbg, htio sam ovu radeonku ali banana.... a cpu, upravo upiknuo E7200 i za pocetak ga zavrtio na 3.6 GHz... a ovaj kaj si ti spomenuo E4300 je radio na 3.2 stalno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#340 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#341 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() btw, slike sad dobro prikazuje u operi. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#344 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() doduse, nije kutija vec samo donja i i jedna okomita ploha, jer za slikavat recimo neki malo veci hardver bila bi potrebna dosta velika kutija.... to mi je pola sobe ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Premium
|
Jebiga, da si blize dalo bi se dogovoriti nesto. Stric mi je nedavno postao prilicni fotofreak pa si je sredio povelik light box za svoje prozivljavanje krize srednih godina ![]() Morat ces napraviti bocne stranice, pa makar bili i montazne kako bi ih mogao skiniti kada je item prevelik. Bez njih dobijas jedino pozadinu, utjecaj na svjetlo je nikakav. |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Premium
|
za sve koji eventualno ocekuju zadnji dio testiranja HD4770, mali teaser... bez ikakvog izivljavanja po kartici, max postignuti taktovi iznose xxx za GPU i xxx za memoriju ( ![]() detaljnije u clanku koji slijedi jako brzo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#347 | ||
Banned
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Pričekajmo omegin final thoughts i countdown,ovo sa OC-om me baš zanima, naravno i temperature,onda stvarno za 100e nemamo šta razmišljati,4770 je the kartica. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Premium
|
s ovim novim cijenama 4870 i vjerovatno 4850 ako izuzmemo potrosnju/temperaturu bas i nije tako. Morala bi ona ici dosta nize od tih 100€ da bi postala the kartica u ovim novim uvjetima. A kod nas ima jedna po toj cijeni, vecina ih je dosta skuplja |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 | |
Banned
|
Citiraj:
A u mnogim trgovinama se još cijene i nisu baš izravnale da tako kažem,pa jako lako preplatiš VGA danas..trebalo bi možda pričekati jesen,i onda uzeti 4870,to bi bilo super. Daleko sad da je 4770 loša kartica,ali ako je stvarno 100 e,750kn..a ova 920..ne bi razmišljao ni tren za 4870.. A tek ovo,ispod 900kn za 4870. http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=XFXHD487AYDFC |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#351 |
Banned
|
3 trgovine izbacuju cijenu od 900kn,isplati se probati. Veoma nezahvalna pozicija za 4770 po 800kn,kako god okreneš,zbilja pušing. Greg je odlično sugerirao da bi tek oko 500kn mogli o best buyu govoriti,ajde 500-600. Ovako,kukulele,zaboravi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Izvrstan članak, svaka čast ![]() Imam kući dvije 4850 i bratov komp ima q9400 na X38, čim ode na dan-dva, CF veselje ![]() Vidim da su u članku spojene samo jednim crossfire bridgeom, je li to dovoljno? Također, koji su driveri korišteni? Ne sjećam se da sam u članku pročitao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Premium
|
![]() isprike na kasnjenju, malo je faks stisao sa ovim ispitima, a nisam htio sakatiti clanka... mada i ovako nisam imao mjesta za neke stvari uvrstiti ![]() Radeon HD4770 Overclocking - RV740 u punom sjaju @ sobitza.com Citiraj:
![]() Oba mosta se koriste samo pri spajanju vise od dvije kartice, dakle da, jedan most je dovoljan. Driveri su navedeni na stranici gdje se navodi i testna konfiguracija (koristeni su 9.5) btw, sad sam vidio sto sam u zadnjem postu napisao... ![]() 65-70% povecanje performansi ![]() malo je kasno bilo kad sam postao, ubuduce cu se suzdrzat od takvih radnji ![]() nadam se da ce te uzivat u clanku koliko sam ja uzivao u testiranju kartice ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Kaj reci nego odlicno, nisam citao od slova do slova te trazio ako ima koja greskica, sve u svemu.. super. Jos jednom, odlican review Omega ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Sad si zajebo Thedreama i njegovu filozofiju o isplativosti ![]() A tek što bi radile dvije OC-ane u Crossfireu Zadnje izmijenjeno od: segregator. 20.06.2009. u 10:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ehm, na nekim grafovima pise 4780... neznam kojim tocno, tamo pred kraj ![]() Inace odlicno odradjeno.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#360 | |
Banned
|
Citiraj:
Međutim, u vrijeme pisanja ovog članka, TSMC još uvijek nije riješio probleme sa novim proizvodnim procesom, HD4770 serija još uvijek drži visoku cijenu i isplativost kupnje ovakve kartice je u najmanju ruku upitna. Nakon tri članka i temeljitog testiranja mogućnosti nove HD4770 serije, prve kartice sa 40nm grafičkim procesorima, nema potrebe za prekomjernim filozofiranjem jer sve je već rečeno. Radeon HD4770 će sigurno biti još dugo glavna tema rasprava među entuzijastima i overclockerima na forumima… pa i među prosječnim korisnicima, jer kartica nudi kompletnu ponudu čiji je trenutno jedini neprijatelj problemi pri proizvodnji. ![]() ![]() Inače stvarno sam uživao čitajući i upijajući svaki red i chart članka, stvarno sve pohvale,prva liga odrađen posao. Zanimljiva kartica za entuzijaste,ali iskreno dok je cijena ovakva a 4870 modelima pada čak i na 864kn za 512mb model,upitno - je najbolja riječ kupovine. OC mogućnosti su tu,ali mislim da je 150kn bar trenutno preskupa. Kad bi išla za 649kn recimo umjesto za 800+,to bi bilo to. Sigurno nas čeka zanimljivo ljeto i jesen. Ali omega,svaka čast.Krasan članak. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|